Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
*
Valamennyi átmegy biztosan, de 230VAC 31khz-el, mit fogsz működtetni? ** "voltig véd" sztem, hő tudja lekapni a zománcot .. *** Nagyfesz pár KV, minél több Volt, annál nagyobb a szikraköz. **** ezt nem tudom :pias:
Sziasztok, hogy lehet 12V-ból 12.5 vagy akár 15 voltot csinálni, vagy 5 volt-ból 5.2-5.3 at stb? (venti felgyorsításához) Kerestem már mindenhol, de nem találtam. Azért ide írok mert elég kezdő vagyok, bár van 1-2 tapasztalatom.
A másik kérdésem, hogy hogy lehet egy 12 voltos jelet stabilizálni 11-14V közt mozog....
Köszi a választ.
230VAC 31kHz-et még tovább is szeretném növelni további trafóval, de már ferrit.essel - csupán kísérlet, csak azért kérdeztem mert ha nem működik, akkor tudjam mi az oka A többit meg látom rosszul kérdeztem
MaxPower: Akkor erre válaszolok én. Az elektromos ív létrejötte után az áramerősség megnő, a feszültség valamelyest leesik. De nyilván a befektetett teljesítménynél többet nem tudsz belőle kivenni a szekunder oldalon sem! (Bár egyesek állítják hogy lehet, fogom is a fejem olyankor... )
K.Leslie: Az első kérdésedre a válasz a DC-DC konverter, van is róluk egy cikk az oldalon! A második kérdésedre pedig a szabályozható stabilizátorokat (pl. LM317) tudom ajánlani! (Vagy vannak fix feszültségűek is pl. 7805, 7812...)
Most, hogy jobban belemerültem a dc-dc konverterbe ez nagyon jó, de nekem egy olyan kapcsolási rajz kellene aminél kb 500mV-onként tudom léptetni és egy potival tudom állítani, hogy mennyi legyen... Ami ebben a cikknem van az 1.5V-ból csinál 3.3V-ot meg 5V-ot... Vagy van másik ami hasonó elven müxik és én nem értettem vagy ez nem az amire én gondolok...
A Stabilizálás meg bejött köszi
Hello le tudná nekem valaki rajzolni hogy hogyan kell bekötni a végálláskapcsolókat pl:egy kapunyitóban?
Válaszokat előre is kösz
Ez jó köszi , csak hüle vagyok ehez, mit hova kell kötni?
Tényleg , most már csak egy kérdésem van mi az a hullámos jel fölötte két vonal és oda van írva, hogy "nano"H ?
1.0uH - erre gondolsz? Ez egy vasmagos, 1 mikroHenry induktivitású tekercs.
Hi
Teljesen laikusként kérdem h a régi telefonkártyákhoz (nem mobil hanem vezetékes) hasonló kártyákat lehet olvasni/írni valahogy?
Elviekben igen. Azok végül is egyszerűbb, processzoros megoldások voltak, így elvben ugyan úgy írhatóak-olvashatóak, mint pl. a PIC-ek.
Erről a kártyáról/chipről lenne szó:
Kép: Hivatkozás Bővebben: Link Milyen nyelven programozzák ezeket? Esetleg tudsz olyat aki megcsinálná, persze nem ingyé.
Sajnos többet én sem nagyon tudok róla, mint amit leírtam. Esetleg próbálj keresgélni a neten rá...
Vagy nézd meg ezt a hozzászólást! (Hátha..)
Köszi a segítséget, holnap meg is veszem és megépítem
OK, sok sikert hozzá!
Majd számolj be a fejleményekről!
Néztem a feszültség összegzőket is, azokat hogy kell megépíteni, vagy hogy kell kérni a boltban? Vagy mi ez?
(Én totál ide tartozok a kezdő kérdésekhez, electro órán majdnem megbuktam, erre most meg ez érdekel )
Feszültségek összeadását vagy sorbakapcsolással (közös GND esetében nem jó) vagy műveleti erősítős jelösszegzővel szokták csinálni.
Igen én is ezt nézegettem, de (bocs enyire hüle vagyok) mi az a háromszög középen? Pl egy 2V-os és egy 300mV-os feszültéget összekapcsolok azt mivel csináljam?
Üdv!
Érdekelne hogy mi az a "kondenzátorhatás"? És mikor tapasztalhatjuk?
Az a háromszög középen egy műveleti erősítős jelösszegző. Ez tulajdonképpen egy spéci IC.
Ma voltam bent és bután néztek rám mikor kértem egy feszültség összegzőt . Hogy kérjem ezt az IC-t mi a neve?
Ez hihetetlen bementem ma az electronika boltba kértem egy LM386-os Műveleti erősítőt. Erre azt mondták, hogy az nem jó feszültség összegzőnek, mivel nem bírja a 12V-ot és hogy túl nagyra erősítené fel . Én mondtam, hogy nem előerősítőt szeretnék csinálni , hanem fesz összegzőt ....
Kezdek nemérteni semmit
Hi!
Ha simán rákapcsolsz 12V- ot akkor valóban elhalálozhat az IC (tudod, az IC füsttel működik - ha kijön a füst, akkor tovább már nem működik - bocsi a hülye viccért) A megadott elvi rajz mellett ott a képlet, amivel számolni tudsz, hogy a mekkora legyen (lesz) a kimeneti fesz...
Sziasztok!
Keresek olyan megoldási lehetőséget, hogy egy műanyag dobozba a vakolat alá elhelyezett ?kapacitiv érzékelő? kapcsolás segítségével lehessen a gyerekeknek a biztonsági világítást bekapcsolni, tehát csak az érzékelőre keresek megoldást... köszike
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem és mivel elég amatőr jellegű, ezért ide írom. Az ellenállásokon, legalábbis amik nekem vannak (kisebbek) nincs rajta, hogy hány Ohm, csak különböző színű vonal kód. Az lenne a kérdésem hol találok ezekhez a kódokhoz tényleges érték megfeleltetést? |
Bejelentkezés
Hirdetés |