Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   237 / 489
(#) t0bi válasza kly hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Gratulálok, ebből már egy elektro-mechanikus nagyfelbontásu színes TV-t lehet alkotni , nem csak órát.
Ennyi LED-hez jó adag szufla kell, az energiabevitel a szokásos forgótrafós megoldás?
(#) kly válasza t0bi hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

szia

Köszi.
Jelenleg egy 9V 800mA dugasztápról megy.
Nem a hagyományos forgótrafós de hasonló. Wireless power -nek kereszteltük el. itt a fórumon megtalálod ill. itt: Bővebben: Link
(#) tib12 hozzászólása Jún 13, 2011 /

Üdv mindenki, már régóta szeretnék egy propeller clock-ot csak eddig nem éreztem hogy felkészültem rá. De kérdéseim vannak:
Kb. mennyi az össz.: összeg?
Milyen megoldás van még a tápra(a ledeknek)?
A PIC-ekkel mi a helyzet: lehet helyettesíteni valami kész cuccal (csakmert nem tudok mivel égetni)?
Távirányítót építeni kell vagy van kész (jobb lenne építeni mert ugy olcsóbb ha jol sejtem).
Köszi előre is a válaszokat.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia! A BT modul is üzemben van??
(#) Hp41C válasza tib12 hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia!

A költsége a kiviteltől, a választott kontrollertől és a led -ektől függ... Sokféle - PIC kontrollerre alapuló - megoldásról olvashatsz itt a fórumon, de rengeteg AVR -es megoldás is letölthető...

Az eredeti, RTC nélküli verziót a kapcsolások között találod: Köszönet Soubry Henk -nek. Az általam módosítottról a mellékletben találsz adatot. Minden olyan távirányító jó, ami a PHILIPS RC5 kódot képes használni, de építhető saját is. A 16 gomb kevés lesz a fejlettebb verziókhoz. Feltöltöttem olyan módosítását, ahol két további gomb felhasználásával 16 készüléknek, 48 - 64 különféle parancs küldhető.

Meg kell említeni még kly fórumtársunk dsPIC30F6015 alapú 32 led -es és a most készülő 64 RGB led -es verzióit is.
(#) tib12 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

A PIC-ek miatt ugy látszik még mindig nagy falat lesz ez nekem. Azért kösz a segítséget.
(#) Hp41C válasza tib12 hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

A programozó egyszerű is lehet, az alkalmazott típusokat (dsPIC kivételével) tudja programozni...
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Szia

Még nincs benne a BT de talán holnap megcsinálom mert így nagyon bonyi a software feltöltés. BOOT loaderrel sokkal kényelmesebb ,nem kell leállítani és dugdosni. A bootloader már működik, csak a modult kell feléleszteni.
(#) kly hozzászólása Júl 1, 2011 /

Sziasztok

Végre tudtam egy kicsit az órával ismét foglalkozni , kicsit sűrű volt a múlt hetem , hanyagolnom kellett....

Ma megírtam az első mozgó színkeverést ami már "képernyőmemóriából" megy és a PWM fényerő szabályozást . Videón nem igazán jönnek át a színek de azért felvettem.

PWM kicsit szivatott ,kifogytam a timerekből így az RC5 timerét használtam fel amit emiatt fullra átírtam.Működik
kis szépséghiba hogyha lenyomok egy gombot a távirányítón akkor pillanatra felvillan a kép. Sajnos ez van kéne még egy timer.....

Íme az eredmény: Bővebben: VIDEO
(#) t0bi válasza kly hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Bravúros munka, kly! :kalap: Gratulálok, hej, ha így tudnék programozni!
Mind a hw, mind a fw csodálatos. A recegés, gondolom a felvétel hibája. Mi lesz a következő lépés? Lesz majd színes kép megjelenítése, (ne adj isten színes film) vagy ahhoz már kevés a memória?
(#) kly hozzászólása Júl 2, 2011 /

Szia

köszi

Persze lesz színes kép és ha elbírja az SPI eeprom sebessége kis videó is beleférhet.minden lesz ami az előző verzióban benne volt sőt még több is.....
Azért receg mert egy csavaron lóg amire csak fel van akasztva és kicsit rezonál az egész amit nem szeret.
még nincs rajta a BT és az eeprom hiányzik a súlyuk.
(#) kovacstomi hozzászólása Júl 7, 2011 /

Sziasztok

A propeller clock régebbi verzióját (ami itt a kapcsolások között van) megépítettem, elindul minden, forog a propeller, az órát mutatja + a mutatót csak egyben a kettőt.
A távirányítón 3 gombra reagál a motor be-, kikapcsolása, az óra és a felirat közötti váltás és az órán a másodpercet lehet kinullázni. Ennyit tud az órám sajnos. Ja és fordítva mutat mindent, vagyis tükrözve.
Tudnátok segíteni, hogy lehetne helyrerázni, vagyis hogy rendesen működjön? Előre is köszönöm.
(#) kly válasza kly hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Most már biztos lesz videó is ! , kivágtam az eeromot mert kicsi volt. Betettem a helyére egy 64Mbit-es flash-t így már bőven van hely mindennek
(#) kovacstomi válasza kovacstomi hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Itt egy videó róla:

Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza kovacstomi hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Szia!

Rendesen ki kell egyensúlyozni a rotort...
A rotor programban a forgásirányt be kellene állítani a fordítás előtt.
A bázis, a rotor és a távirányító programjában a készülék címetz azonosra kell állítani, a parancskókokat a távirányítóhoz kell igazítani (Keys.asm). Újra kell fordítani mind a három programot...
(#) kovacstomi válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Szia
Köszönöm a gyors választ. Sajnos még a PIC programozásban még nincs tapasztalatom, ma kezdtem egy ilyen könyvet olvasni. Hogy kezdek hozzá, pontosan miket és hol kell átállítani?

Szia!

A rotor és a bázis programja is a keys.asm állományt használja a készülékcím és a parancskódok beállítására.
A készülék címnek a két állományban azonosnak kell lennie és meg kell egyezni a távirányító által küldött értékkel.
  1. ; Define RC5 address of Remote Control
  2. RemoteAddr      EQU     0x06

A megadás hexadecimális.

A távirányító programjában a rc5send.h állományban van a készülékcím beállítva:
  1. #define SUBCODE         29 //Geräte Code für Lichtanwendungen

viszont itt a megadás decimális.

Az idézetek a cikknél "eredeti" -nek feltüntetett állományokból valók..

Nem kell ide programozási tudás, csak át kell írni, lefordítani, beprogramozni és kész is...

Milyen távirányítót használsz?
(#) patexati válasza kovacstomi hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Szia! Az eredeti a nyákterv?? Ha balra forog a cikkben lévő hex állománynak jónak kéne lenni nem volna szabad tükrösnek lennie..
(#) kovacstomi válasza patexati hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Igen eredeti a nyákterv, a programok is benne, és a címek is egyeznek.

Ez a sor a rotor programjában ugye nincs kommentezve:
  1. #define MotorCounterClockWise   ; un-comment this line if motor is running counter clockwise

DE! Ki van kommentezve:

1. ; #define       MotorCounterClockWise   ; un-comment this line if motor is running counter clockwise

Akkor ez vegyem ki? És mivel a legegyszerűbb lefordítani a kódot hex-re?

Szia!

A motorod az óramutató járásával ellentétes irányban forog, így a sor elől vedd ki a pontosvesszőt.

Töltsd le az MpLab programot a Microchip oldaláról... Készíts egy projectet a fordításhoz...

Most egy másik probléma fog előjönni - ez a forrás nem biztosan azt a hex -et állítja elő, amit beprogramoztál ... Még akkor sem, ha a pontosvesszőt benne hagyod...

Ha jól csináltam akkor hibát ír ki. Méghozzá két sorban is:

Idézet:
„Error[113] CHARGEN.ASM 6 : Symbol not previously defined (PCL)
Error[129] CHARGEN.ASM 137 : Expected (END)”

Szia!

Csak a prop.asm forrást kell a projecthez adni. A többinek keys.asm, CharGen.asm csak abban a könyvtárban kell lennie, ahol a prop.asm van. A fenti hibák a CharGen.asm különálló fordításából jönnek...
(#) kovacstomi válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Ténleg más lett a hex tartalma, lehet megint nem jól csináltam valamit, ez áll benne:

1. :020000040000FA
  2. :040000000034003494
  3. :00000001FF

De szerintem ez semmi, pedig kiírta hogy hiba mentes a kód.
(#) Hp41C válasza kovacstomi hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Szia!

Az a probléma a hex állományokkal, hogy semilyen információ sincs arról, mit is fordítottak bele...

A legjobb amit ajánlhatok, hogy keress egy megfelelő rotor, bázis és távirányító forrás csomagot. Ez lehet a cikknél megadott "eredeti forrás" is, de jobb, ha valamelyik javított verziót használod fel. Állítsd át a forgásirányt, írd át a készülék címet és a parancsok kódját bennük. Fordítsd le mind a hármat. Ezeket a hex állományokat programozd be...

Ezekután meg fogod találni a programokban a kb. 2.5 év alatt megtalált és kijavított hibákat.... Pl. Demo módból való kilépés, stb...
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Szia

Bent a BT működik de nem jó még valami. Valamiért 10 perc egy programozás BT-n keresztül.Iszonyt lassan küldi a widows az adatokat, 115200 a rate de hatalmas szünetek vannak a csomagok között. A windows-os BL szoftware szerintem nem szereti az USB virtualis soros portot amit a BT modul csinál.
Sajnos visual basicben vagy miben van írva program ahhoz meg suta vagyok így hibát sem tudok keresi benne.
Esetleg ha valaki ért ehhze belinkelem hátha szemetszúr benne valami.
(#) zolee1209 válasza kly hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Szia!
Ez a modul tudja a 460800 baudot? Csak azért, mert ha nem, akkor keresek olyan modult, ami tudja.
(#) kly válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 10, 2011 /

szia
1382400 ig bírja
(#) kovacstomi válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 11, 2011 /

Szia

Sikerült olyan programot találnom, amiben balra forog a motor, és működik is majdnem minden, a szöveget nem jeleníti meg most, de az nem olyan fontos.
Még az nem tudom mért vibrál az óra, nem folyamatos mint az egyes videókon, a LED miatt lenne?
Következő: »»   237 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem