Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   505 / 1274
(#) nagy7702 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Szia! Ez volt a baja. A tranzisztor szakadt volt a dióda pedig mind a két oldalra átengedett, most még van olyan gondja hogy sok a piros szín és nem birom potival állítani, azt nem tudom mit lehetne vele csinálni.
Köszi az előzőre a segítséget!
(#) BarnaPili válasza nagy7702 hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Szia!
Mérj feszültségeket a képcsőlapon.De ha nincs szerencséd,a pörgő táp megette a képcsövet.Túlfűtötte.
Forraszd ki a három ágyúhoz tartozó képcsőlábat,és az egyik meghajtással próbáld végig.Megközelítőleg azonos intenzitással kellene megjelenni a színeknek.
István
(#) pili5 válasza pili5 hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Egy ideje a Vivax imago 2103-as tévémen a képernyő alsó felén csíkok jelentek meg.Bekapcsolás után majdnem fele képernyőn látszik,majd lassan lejjebb halad,de az idő múltával szélesedik a sáv.Már kaptam olyan tanácsot,hogy a vertikális trafónál cseréljek ki elkókat,de én nem vagyok annyira jártas,hogy tudjam,hol keressem.Nagyon hálás lennék ha valaki eligazítana ez ügyben.Segítséget kérek,mert a közelben még szervíz sincs meg ha tényleg nem olyan nagy a baj,hátha magam is orvosolni tudnám.Előre is kösz annak aki segíteni próbál. (ez volt egy hónapja.)
Folytatás:
Azóta,mikor bekapcsolom,fekete alaponfehér csíkok villognak majd kb.10 perc múlva beugrik az adás,majd ismét elmegy a kép és ezcsinálja felváltva mar vagy 45 percig mire megállapodik.A csíkok maradtak,sót már egy kb,5 cm-es fekete sáv jelent meg a képernyő alján,Hiába néztem bele,látható nyoma nincs,de a tudásom se akkora hogy tudjam mit keressek.Ha valaki ezek után útba bír igazítani azt megköszönném.
(#) Muzulman hozzászólása Jún 13, 2011 /

Sziasztok,

OVP CTV2164S bekapcsolás után nem áll be standby modba, a piros dioda csak villog. Cserélni fogom az elkokat, és az NL101-es jelölésű UC3843AN-et (most UC3842N van benne). Cseréljek még valamit? Esetleg a VT101-et? Van valakinek tapasztalata ezzel a táppal? Köszönöm
(#) casperx hozzászólása Jún 13, 2011 /

sziasztok van egy grundig se7066 tv amit nemrég kaptam a gondom az lenne vele hogy fűtést kap a képcső de képet nem ad ha van valainek ötlete miokozza a hibát előre is köszönöm
(#) biowizard hozzászólása Jún 13, 2011 /

Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Kaptam egy Philips 24 pw6302 típusú tv-t.Már írtam a hibájával kapcsolatban pár napja és számomra az derült ki,hogy nagy esélyes első befutóra a sortrafó hiba.
A kérdésem:Lehetséges,hogy a hibás sortrafó(büdös mikor bekapcsolom és a tv sem indul)beterheli a tápot annyira,hogy a sortranyo C-E közé bekötött 60W-os izzót sem hajtja meg?Ha így van akkor gondolom,hogy ezzel védi a sortranyót?
Köszönöm előre is.
(#) jenci2010 hozzászólása Jún 13, 2011 /

Sziasztok Van egy daewoo 21cb1tk tv a hiba jelenség a kővetkező. bekapcsol van kép de ha bedugom az antenát csak sőtét lesz a kép egy kicsit nem jőn be csatorna hiába kerestetem . a másik hiba kisit lejebb van a kép fent és let őszéb van . kb 5-6 c re . A válaszokat előre is kősz .
(#) jenci2010 válasza jenci2010 hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Senki semmi őtlet ? . Had szereljek már! valaki?
(#) pitro hozzászólása Jún 13, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Sony KV-C2941D készülékem. Első bekapcsolásnál 3-4szer megpróbál elindulni aztán kikapcsol. Utána második bekapcsolásnál elindul de a kép nem jön meg csak hang van. Ha el kezdem a G2 (screen) potit tekergetni akkor egyszer csak beugrik a kép de az egész olyan pirosas-lilás árnyalatú. Érdekes mód csak akkor jön be a kép ha állítgatom a potit egyéb esetben nem függetlenül a potméter állásától.Ha kaphatnék némi segítséget nagyon hálás lennék.
Köszönöm.
(#) nagy7702 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia!
Mérni nekem nem szokott sikerülni a képcső panelon. Lehet nem jó helyre teszem a testet vagy az a kérdés váltó áramban vagy egyen áramban mérjek? Én egyen áramban próbáltam mérni.
Így a kép még mindég pirosas árnyalatú.
Köszi a segítséget!
(#) elektromos válasza nagy7702 hozzászólására (») Jún 13, 2011 / 1

Szia!
Ha egyen fesz-ben mérsz, akkor lehet szerencséd lesz.
A feszültség és áram szavakat ne keverd.
(#) BarnaPili válasza pitro hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Szia!
Szerintem képcső problémád lesz.A zöld ágyú le van pukkanva,emiatt nem jön be a kép.Meg lehet regeneráltatni,ideig-óráig jó lesz.Sajnos ez a hiba ennél a típusnál gyakori.
István
(#) pitro válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Szia!

Köszi a segítséget. Mit takar pontosan ez a regeneráltatás? Mit csinálnak vele? Van értelme próbálkozni vele? És mivel magyarázható ,hogy nem akar elsőre elindulni?
(#) Orion90 válasza pitro hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Szia!

Valószínűleg bekapcsoláskor a lehűlt képcsőben már nem jön létre elég nagy sugáráram, ezért a processzor letilt. Majd ahogy párszor bekapcsolod, és közbe fűti a csövet, "javul" valamennyit.

A regenerálás folyamán nagyfeszültségű impulzusokkal lerúgatják az elektronágyú elektron emittáló rétegének fölső részét.Ezáltal friss,de vékonyabb réteg kerül kívülre.Ebből egy darabig elég elektron tud távozni,de sajnos nem hosszú életűek ezek a csövek.A régebbi vastag nyakú csövek jobban bírták regenerálás után.Sajnos a SONY nem erről híres.Meg lehet még próbálni kicsit ráfűteni a csőre,megemelni a fűtés feszültséget.Az élettartam ezzel sem növekszik,de egy darabig még tudod használni a TV-t.
István
(#) biowizard hozzászólása Jún 14, 2011 /

A (#1008197) témámra nem tud válaszolni senki??
(#) pitro válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Köszönöm az infót!
Valahogy így elsőre talán jobb ötletnek tűnik a fűtőfeszültség növelése. Mennyire kellene növelni? Lehet,hogy egy külső független fűtést kellene neki adni? Hányas lábakon kapja a cső a fűtőfeszültséget?
Köszönöm.

A fűtés lábakat ki tudod mérni.Gyakorlatilag rövidzárt mérsz a képcső azon két lábán.Általában a sorkimenőről kapja fűtést,egy tekercsen vagy ellenálláson keresztül.Ha ez megvan,akkor lehet játszani.Ha tekercs,akkor letekerni belőle,ha ellenállás akkor kisebbre cserélni.Nagyon nem érdemes túlfűteni.Mérni nehéz,kell hozzá egy effektiv középérték mérő,de ha rámérsz eredeti állapotban a multiméterrel AC állásban,az ad egy kis támpontot,hogy mennyit növeltél rajta.Alapban olyan meggypirosan izzik a katód,ne virítson,csak kicsit legyen fényesebb.
István
(#) nagy7702 válasza elektromos hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Oké ,bocs! Csak még nem vagyok nagy az elektronikában. Még most kezdek bele rázódni nagyon lassan, csak nincs közelben aki segítene csak ti itt az oldalon.
Köszi a segítséget mindenkinek!
(#) campers hozzászólása Jún 14, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Gran Prix tv-m. Újabban az csinálja, hogy magától bekapcsol, felhangosodik vagy lehalkul, magától lépteti a csatornákat. Önálló életre kelt
Vajon mi lehet a baja?
(#) BarnaPili válasza campers hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Nézd meg a TV-n található kezelőgombokat,illetve a gomboktól a processzorig vezető fóliákat,forrasztásokat.
A gombokat kapásból cserélheted is.
István
(#) ronika2007 hozzászólása Jún 15, 2011 /

Jónapot!

A következő dologban volnék megakadva.Volna 1 JVC av-21kj1sef tv minek a következő a gondja .hogy áram alá helyezve pityeg kettőt és enyi . led világit sorvégfok jó !Sorvégfokot kivettem helyére izzót kötöttem de a hiba ugyanaz ugye táp gond lehet ? Diódákat tranyókatmértem rendben puklis kondi ninc ,tejesen tanácstalan vagyok !Várom segitségegetek!

Üdv Ákos
(#) kadarist válasza ronika2007 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Szia!
Az izzó világít, amikor indítasz? A sortranzisztor jó volt?
(#) deniel hozzászólása Jún 15, 2011 /

Sziasztok!

Egy Samsung CW-21A113N tv-t próbálok javítani. Az a hiba, hogy nem kapcsol be, felvillan a led, aztán letilt a táp.
Egy óra keresgélés után aztán magától bekapcsolt. Most működik, azonban időnként megint lekapcsol, vagy a sorkimenő kezd el sípolni. Ha a sorkimenő trafót megkocogtatom, akkor ismét megy tovább. Sorkimenő csere biztos megoldja a problémát, vagy esetleg okozhatja más is?

Deniel
(#) pitro válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Szia!

Nos kicsit megemeltem a fűtőfeszültséget minek eredményeképp rögtön elindul a készülék sokat javult a fényerő és a kontraszt is sőt még a zöld katód is elkezdett dolgozni viszont az a baj,hogy hol átmegy a kép pirosba hol kékbe,zöldbe ,lilába de vannak pillanatok ,hogy egész jó Tuti biztos,hogy a végére ért ez a képcső. Esetleg még megpróbálnék egy ilyen regenerálást mielőtt kidobom. Valahol olvastam olyat,hogy kikötik a katódokat és a focus vezetékkel leégetik a katódokról a salakot. Na én ilyet még sosem csináltam mivel eddig nem volt dolgom képcső hibás masinával.Ha esetleg leírnád,hogy kell ezt pontosan végezni megköszönném esetleg ezt még megpróbálnám vele. Köszönöm.
(#) ronika2007 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Szia!

Köszönöm a válaszod!!
Az izzó föl se villan semmi! De rosz volt a tranyó bu 808 ez lett cserélve! A készenléti led világit!!

Üdv . Ákos
(#) ronika2007 válasza deniel hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Szia !

Nem biztos hogy el fog szálni a trafó !Ellenőrizd a forrasztásokat ill. repedéseket!!!
(#) BarnaPili válasza pitro hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Szia!
A regenerálásra vannak speciális berendezések:PL ez.Ilyen gépekkel lehet elvégezni.Kérdezz rá egy közeli TV műszerésznél!
István
(#) belfi2 hozzászólása Jún 16, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Imperial 960 Tip TV.Semmi baja, gyönyörű minden, annyi szépség hibával, hogy amikor kikapcsolom akkor a készenlét nem jön azonnal vissza.Van amikor eltelik 20 perc is, de van amikor pár másodperc, mire újból be tudom indítani.Kikapcsolás után kb 0,5 másodperccel egy fénypont szokott felvillanni,és ha ez a villanás megvan akkor azonnal újra működésre kész a TV.Ha ez a villanás elmarad akkor a hálózati kapcsolóval kel ,készenléti állapotba hozni.Amikor a hálózati kapcsolóval ki-be kapcsolom akkor rögtön vissza áll készenlétre,és normálisan indul.A készülék jelenleg is üzemel , és nem akarom háborgatni ,hátha valaki tudja a hiba okát, és megosztja velem.

Addig is köszi!
(#) nagyimre10 hozzászólása Jún 16, 2011 /

Sziasztok.Volna egy grundig M 70-281 tipusu tv aminek elszált a készenléti tápja,amit sajna nem tudunk életre kelteni.A kérdésem az lenne,hogy sima trafós megoldással lehetne e helyetesiteni? A rajzot mellékeltem.Köszönettel.imi.http://elektrotanya.com/grundig_cuc-1825-1826.pdf/download.html
Következő: »»   505 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem