Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag

Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 31
(#) bodnar00 válasza Krissz...81 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Ilyen lett a csöves. Ez se lett sokkal keményebb aztán lehet hogy ez a keménység normális csak nekem tűnik puhának. Viszont tényleg nagyon macerás. Csalódott vagyok, többet vártam. Sokkal egyszerűbb lenne ha nem csak 9cm-t emelne az emelő.
(#) Krissz...81 válasza bodnar00 hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Próbáld meg egy krokodil emelővel.Az nagyobbat emel.Akkor hosszabb csövet is tudsz használni és nagyobb lesz a brikett.Forgácsot nem próbálod meg benne összenyomni.Kíváncsi lennék,hogy szét esik e ha kiveszed,vagy eléggé össze tudod nyomni?
(#) bodnar00 válasza Krissz...81 hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Azért most nem fogok emelőt venni. Forgácsom az nincsen. Most már azon gondolkozok hogy van egy nem használatos szőlőprésem abba belerakom azt amennyire összenyomja összenyomja. Bár ahogy észrevettem itt a víz kivezetésével van a legnagyobb probléma, nem a nyomással. A szőlőprés meg aránylag nagy és a belsejébe ottmaradna a sok víz.
(#) zolika60 válasza bodnar00 hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Nem hiszem, hogy a présben sok víz maradna, mert akkor a must sem jönne ki.
(#) bodnar00 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Akkor rosszul hitted. Sok víz maradt benne, majd szétfurkálom az alját meg a tetejét hátha az segít, ha nem nem, de legalább nagyokat lehet vele csinálni.
(#) sa88nyi válasza bodnar00 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Sikerült valamit kihozni a szőlőprésből? mivel lehet "összeragasztani" az alapanyagot, hogy ne hulljun szét?
(#) bodnar00 válasza sa88nyi hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Szia! Nem nagyon sikerült , puha maradt tele vízzel, hagytam is a fenébe. Szét nem hullik, összeragasztja magát ha megszárad.
(#) Krissz...81 hozzászólása Máj 22, 2011 /

Sziasztok.Én rá álltam a papír brikett gyártására és tökéletes briketteket készítek már.Egy krokodil emelő és egy 14 cm-es cső segítségével.Karton dobozokat zúzok össze és szépen lehet préselni is.Ha nem felejtem el akkor készítek pár képet és felrakom ide.
(#) zolika60 válasza Krissz...81 hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Szívesen megnézem. :yes:
(#) Krissz...81 hozzászólása Máj 29, 2011 /

Ez az egyszerű szerkezet az amivel a papír briketteket készítem.Van is egy az emelő mellett a képen.A cső 30 centis de csak 70%-ig töltöm meg.Így 7-8 centis briketteket sikerül csinálni.
(#) zolika60 válasza Krissz...81 hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Az egy százas PVC lefolyócső? Mennyire nyomja ki a vizet? Úgy látom a szerkezet hosszabb brikett gyártására is alkalmas. Miért ilyen rövidet csinálsz? Ha hosszabb nem nyomja ki a vizet eléggé?
(#) Krissz...81 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

140-es a cső belső átmérője.30 centi magas.A vizet szépen kinyomja ha 7-8 centis briketteket csinálok vele.Nagyobbat is csináltam az elején,de kevésnek bizonyul a 2 tonnás emelő,és ezért csak kb 60-70 %-ig töltöm meg.Karton dobozokat brikettálok,amit áztatás után fúrószárral pépesre keverek.
(#) zolika60 válasza Krissz...81 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Karton dobozom nekem is van bőven. Meg próbálom én is. Talán egy csavarmenettel nagyobbat lehetne nyomni. Olyasmire gondolok mint a golyósprés.
(#) Krissz...81 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2011 /

Én is gondolkodtam csavart présen.Melóhelyen azzal enyvezzük össze a fa anyagot és sokszor megizzaszt.Az emelő pedig nem.Ezért döntöttem az emelő mellett.Most egy 5 tonnás emelő akarok kipróbálni.De a 2 tonnás is bevált tökéletesen csak nem szabad megtölteni a 30 centis csövet,csak kb 20 centiig.
(#) buzas76 válasza imu73 hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Komplett rajzom van a présfejről, ami alapján elkészítve garantáltan működik.
Én az egész téli tüzelőmet ezzel állítottam elő.
(#) zotya194 válasza buzas76 hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Helo mindenki!
Van egy kompresszorral működtethető présgépem, papír és fűrészpor keverékének az összenyomására alkalmas!
Elcserélném kuglifa hasítására alkalmas hasítógépre!
Akinek van írjon!
(#) galpeter65 válasza buzas76 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

És hogy lehetne a rajzhoz hozzájutni?
(#) Krissz...81 válasza buzas76 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Én is megnézném azt a rajzot ha lehetséges.
(#) concierge hozzászólása Nov 12, 2011 1 /

A krokodilemelőt miért áztatja el mindenki????
(#) pecelikopi hozzászólása Nov 18, 2011 /

sziasztok,kéne egy kis segítség,szeretnék csinálni egy présgépet,láttam több féle megoldást,de kéne egy hatásos! a másik ami érdekelne mivel daráljátok le a papirt.? Ha tudnátok egy skicet küldeni a gépröl,azt megköszöném.
(#) bodnar00 hozzászólása Nov 20, 2011 /

Sziasztok! Elkészült a 3.0-ás verzió szőlőprésből . 15x30 cm-es narancssárga cső benne egy5 cm-es fehér cső. Vas kinyomó, fa lappal. Jól összepréseli de majd lefogom fúrni a prés talpát a betonba, hogy könnyebb legyen húzni. Amit régebben írtam hogy lenyomtam egy adagot még a rendes fakosarával ,na azt ma eltüzeltem hát nem nagyon égett. Lehet hogy szét kell szedni kisebb darabokra, hogy jobban égjen mert így csak elparázslott de meleget nem nagyon adott a kazánba.
(#) ksanyi52 válasza bodnar00 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Sziasztok! Ne is várj tőle hosszú lángot, nem lengyel láng borsó. De ha előtte jól befűtesz a kazánba, reggelig tartja a meleget.
(#) sanykaraj hozzászólása Dec 3, 2011 /

Üdv engem az a probléma ért hogy nem tapad össze a massza (a tartalma tőzeg beazonosíthatatlan izé ami a patak mellet terem és minden évben több lesz belőle de nagyon jól ég és még fa forgács és esetleg levél a forgáccsal ) hiába nyomtam össze 3t-ás hidraulikus présel nem él össze próbáltam ütni de nem áll össze akkor sem. Nem tudom találkozót e már valaki a hasonlóval. A mix jól ég de a kazán szerencsétlen kialakítása miatt nem lehet kivágni neki ajtót és nem, lehet belapátolni sem.
(#) zolika60 válasza sanykaraj hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Nem tud ilyen kis nyomáson összeállni. Ahhoz valami ragasztó anyag kéne. Inkább csinálj belőle kis csomagokat. Egy barátom így fűt. Nyomdából elkunyerált egy csomó újságot Három lapot leterít beleteszi az anyagot és összehajtogatja. Hogy nyomás alatt összeálljon, talán még 30t-ás nyomás sem volna elég.
(#) sanykaraj válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

De akkor kB mekkora nyomáson állna össze? Vagy hogyan lehetne akkor megoldani .Az újságos sem rósz de nincs annyi újság. De majd megpróbálom
(#) zolika60 válasza sanykaraj hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Fogalmam sincs mekkora nyomás kéne annak az anyagnak, de szinte biztosan nem lehet otthon kivitelezni. Reklámúságot viszont biztosan dobnak be neked is rengeteget. Ha nem elég kérd el a szomszédokét is.
(#) ozon válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

üdv.
Ha az elejétől végigolvasod a fórumot megtalálod a választ a kérdésedre.De amúgy szerintem is egyszerűb a kis csomagos megoldás
(#) ozon válasza ozon hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Bocs neki címeztem (sanykaraj) :bummafejbe:
(#) Pantz István válasza ozon hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Ha biztosra akartok menni,ajánlok egy hidraulika munkahengert aminek az átmérője 100 mm és fél méterre kinyúlik .Ezt kellene öszekötni egy kis emelővel vagy olajszivattyúval.
(#) angels1 hozzászólása Dec 14, 2011 /

* Törölve, nem vagyunk reklám felület !
Következő: »»   23 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem