Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hegesztőtrafó egyenirányítása
Most gondolj bele, hogy amikor az elektródát hozzáérinted a munkadarabhoz, akkor miért lenne jó az, hogy rásütöd a pufferkondi töltését a fémre. De próbáld ki nyugodtan és hasonlítsd össze az eredményt kondis megoldással vagy anélkül.
Jólvan elhiszem,
![]() Ha annyira értenék hozzá nem kérdezném, hidd el ![]() akkor a kondival nem is foglalkozok
Fójtót, miböl esetleg hogyan tudok késziteni?
De most tényleg próbáld ki, mert a puding próbája az evés
![]()
Az nem kevés anyag, és miben változtatja meg a hegesztést hogy fojtóval vagy anélkül használom?
![]()
Valahogy így képzeld el, de nyitott vasmaggal is működik a dolog: Bővebben: Link
épp ezt akartam kérdezni ) hogy nyitottal is megy e?
lemértem a szekunder tekercs huzalát 8x4mm réz ezt mivel tudnám helyettesiteni? sima sorott réz vezetékkel esetleg olyan mint a test kébel?
Ha jól látom a képen neki valami mikró trafója van megcsinálva,
Sodrottal is helyettesítheted vagy valamilyen vékonyabb szigetelésű vezetékkel. A vékonyabb szigetelés a helytakarékosság miatt praktikus.
köszönöm, ha megcsinálom jobb lesz töla a hegesztési tulajdonság?
Simább lesz a varrat, mert simít a hegesztőáram hullámosságán.
Sziasztok
Megérkeztek a cuccok, diodák is, nagyon szépek ![]() ![]()
már megcsináltam a keretet meg a burkolatot ahol lesz,
csináltam pár képet, számitógép táp fogja adni az áramot a hütöknek, csak még nem fogattam fel mert nem tudom hova fog kerülni meg mennyi hely lesz benne, Mi a véleményetek?
Szia!
Idézet: „számitógép táp fogja adni az áramot a hütöknek” Nem lövünk ágyúval verébre! Főleg, hogy az az ágyú nem is olyan üzembiztos egy trafós táphoz viszonyítva. Vegyél egy egyszerű trafós dugasztápot, az kisebb helyet foglal, és -remélhetőleg- 10 év múlva is táp lesz. Hogy az eredeti tokjától megfosztva építed-e bele, vagy a saját tokját rögzíted, már részletkérdés. Üdv.
Szia!
Ez még nem végleges, da azt mondod hogy nem megbizható akkor kicserélem, köszi ![]()
Sziasztok,
megcsináltam a hidat, bekötöttem, rámértem és üresen 100v mértem rajta, létezik? mellékelek képeket
Köszi!
SEMIKRON SKN 130/4 ma már nem rudok többet foglakozni vele , de holnap fojtatom, ki próbálom fojtó nélkül, mit produkál ![]()
Jó estét!
Igy van bekötve megnéznétek?
akkor megnyugodtam, azt hittem nem jól kötöttem be a diodákat
![]()
Szép napot,
Majdnem készen vagyok csak a fojtás hiányzik ![]() Kipróbáltam szépen dolgozik ) A test csipeszt melyik pólusra kell tenni? halottam minkét variáciot +/-
Váltóáramú pálcának mindegy az egyenáramúak dobozán pedig fel van tüntettve !
Kész van!
Mit szóltok hozzá? nekem tetszik még a kinézete is! ![]()
Nagyon kafa lett! Az erősáramú kábeleket én dinse csatikkal kötném be. Azzal gyorsan, szerszám nélkül levehetők a kábelek (pl. szállításkor) és szükség esetén a polaritás csere is csak pár másodpercet venne igénybe.
Igazad van, gondoltam is rá de nem kaptam olyan csatlakozokat egyenlőre, de ami késik nem múlik!
![]()
Például ITT lehet kapni. 200A-ig elég a 25-ös, a két-két aljzat és dugó kijön 2eFt+pk-ból
Szia!
Gratulálok szépen összehoztad. Végül milyen tápot tettél a ventilátoroknak? Fojtó lett beépítve? Vagy anélkül is tökéletes? Üdv.
Köszünöm, utána nézek és megis rendelem )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |