Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   506 / 1274
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Megoldva!
Kondi csere.
(#) BarnaPili válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Azt hogy melyik kondi és hol ,megtudhatjuk?Másnak is hasznos lenne az info.
István
(#) belfi2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Hali!
A készülék rajza Ebben a Hsz-ben van.
Kicseréltem a táp kondikat vadi újra mind a 4-et.Most már a készenléti elő sem jött.A C757-759 helyére vissza tettem a régit,a C767 helyett ismét egy újat raktam.A készülék elindult és pont úgy viselkedik mint ahogyan az elő van írva.A lényeg hogy az új kondi sem feltétlenül tökéletes.
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

De most ugye viccelsz, hogy új alkatrészt beépítve rosszabb lesz a helyzet, mint régivel.
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Sajnos nem!
Az egyik 100µF kondi (csatoló C767) bizonytalan kapacitású volt ezért a TDA4601 védelme tiltotta sortranyó indítását.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Legalábbis azt hittem.Most kipróbáltam a TV-t és bár a kikapcsoláskor rendesen vissza áll készenlétire, de a készenléti jel eltűnik majd ha a képcső "villan "egyet akkor vissza jön.Halvány lila ,.... sincs hogy mi fullasztja le a tápot.Pedig már úgy örültem.
(#) casperx hozzászólása Jún 17, 2011 /

sziasztok van egy grundig se7066 cuc5361-es tipusú tv a A hiba jelensége:
Bekapcsoláskor egy pillanatra felvillan a stand-by led, a hangszóró kattan egyet (kb fél s), utánna sötétség!
A képcsöven semmi nem látható!
Ezt minden ismétléskor végrehajtja!
Pedig a képcső kap fűtést ha valaki tud segitsen
Minden ötletet szívesen várok
sajnálnám kidobni mert egy jó minőségű philips képcső van benne előre is köszi a segitséget
(#) neocska hozzászólása Jún 17, 2011 /

Hello!
ujabb fejtörést okozo készülék miatt irok, egy Philips 14GR1236/58R TV, a probléma az hogy egyenirányitás után megvan a feszültség, de valahogy elvész. Az elsö tranzisztor után stabil 0V van mindenütt, probáltam cserével, és ugyanaz, néhanéha egy villanásnyi feszültség megjelenik, mivel a TV elején a piros led felvillan.
Mi lehet a probléma?
u.i. a magasfeszültségü trafoja kivolt cserélve ugyanolyan tipusura, azota nem müködik, az eredeti kijukadt...
(#) kadarist válasza neocska hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Melyik az az "első tranzisztor" és hol tűnik el a táp?
(#) neocska válasza kadarist hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

irf840 van most helyette, az eredeti irf822FI

De mi az a "után" pont és a sortrafó csere miért hat ki a tápegységre, ahol most vagyunk.

tehát 290V megvan a rajzon bejelölt pontokon, de tovább semmi sincs, akálhoz mérem a bejelölt pontokon a feszültséget, 94V helyet1 helyen 4,3V ot tudtam mérni, máshol mindenütt 0V van

Tehát nincs meg az a kilencven akárhány voltos sortápfeszültség? Zárlat a tápvonalon, szakadás, egyéb forrasztáshiba stb.... Merthogy a sortrafócsere után lett teljesen inaktív.

szakadás nincs, legalábbis nem találtam me fojtonosságmérövel rámentem a nyákra a táp részen, s minenhol pittyegett, ellenálásokat méregettem, jok, 5%os eltéréssel, diodák is csak 1 felé vezettek, megprobálom ujjracinezgetni a dolgokat, hátha megkerül a hiba, más ötlet?
(#) belfi2 hozzászólása Jún 17, 2011 /

Sajnos vissza állt minden,az eredeti hiba állapotra,az az erre.A "javítás" után az első 10 ki be kapcsolás rendben ment ,most meg megint ugyan az.Mi a franc lehet vele?
(#) neocska válasza neocska hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

ujracineztem mindent a nyákon, de igyse jártam sok sikerrel, ami furcsa volt, hogy egy csomo gyantát fujt ki a cinezések alol
(#) Péter4438 hozzászólása Jún 18, 2011 /

Tisztelt Uraim!

ORION T2120MTX-SILVER kapcsolási rajzot keresek,csak egyet találtam a neten az is sérüt,szeretném kérdezni hogy tudtok e olyan oldalt ahonnan biztosan le lehet tölteni,vagy nem tudnátok e véletlenül feltenni egyet.
(#) kadarist válasza Péter4438 hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Szia!
Remélem, ez a rajz jó lesz hozzá.
(#) tornadoplus hozzászólása Jún 19, 2011 /

Sziasztok!
COBI CE-5109 TV
A készüléknek megint baja van. /Januárban javítottam a tápját/ Igaz most más természetű a gond. Bekapcsolás után pár perc múlva kikapcsol. Változó, van mikor tovább, van mikor rövidebb ideig üzemel. Kikapcsolás után megint bekapcsolható.
Kérem szépen a segítségeteket!
Nem vagyok szakember, csak magamtól, /a segítségetekkel/ javítgatók. Már sok esetben sikerült rendbe hozni az itthon elromlott dolgokat.
Köszönettel: Péter
(#) bihari laci válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

SZia csak ugyan ,ilyen modellű tv tápja lehet a meg oldás ,ha sehogysem jön össze,a220v az be jön az ,egyen irányitok jok ,a táp kondin van fessz,vagy milyen fesszűlcségeket mérsza tápban?.
(#) bihari laci válasza casperx hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szia ,sajnos a philips képcsövek nem ,a leg jobbak,föleg amit francia országban ,gyártanakmár a képcső tipusok szerint ,énis más kollégáktol tudom,hamar tönkre mennek. De ebben az esetben meg vannak a fesszülcségek vagy nincsenek?.
(#) Péter4438 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Sia!
Köszönöm a rajzot.
(#) belfi2 hozzászólása Jún 19, 2011 /

Sziasztok !
Egy másik oldalon már feltettem a kérdést de itt több a látogató és hátha jobban tudtuk segíteni illetve tanácsot adni.Ne írnám le újból ezért inkább linkelem a problémát Ez volt az alap kérdés.
Ez vélt megoldás
Az erdmény.
Az elvégzett javítás.
Ha van valakinek javaslata szívesen fogadom.
(#) BarnaPili válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szia!
Szerintem akik a másik topikot olvassák,azok ezt is.Ahogy elnézem ez a gép egy síma TDA4601 IC-s táppal megy.Az hasznos lenne ha megmérnéd,mikor kikapcsolod készenlétre a TV-t és még nem volt meg a villanás,hogy akkor megy-e a táp.Tudsz-e rajta feszültségeket mérni a szekunder oldalon.Lehet,hogy a táp nehezen viseli a hirtelen terhelés változásokat,és leáll.Mindenképpen mérd át benne az ellenállásokat is.Esetleg ha van ,tégy bele egy másik TDA4601-et.
István
(#) belfi2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Hali!
Az oldalak számából más derül ki .
Nagy valószínűséggel holnap megveszem bele az összes alkatrészt.Csak 4601-et nem veszek mert abból van egy pár darab.J29-et meg kell néznem.Ha végeztem a cserékkel majd referálok.De ha van még ötlet, mindenkitől szívesen fogadom , így legalább csak egyszer kell szétszedni
(#) Csekker hozzászólása Jún 19, 2011 /

Üdv! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Sony KV 29FX30E tipusú síkképcsöves tv-m. Működik,de működés közben hibaüzenetet küld.A led az elején ötször felvillan,majd eltelik egy kis idő és megint ötször villog.Ezt folyamatosan csinálja.Amúgy minden funkciója működik rendesen,talán csak annyi a szépséghibája,hogy eléggé rózsaszínes árnyalatú a kép,ahol fehérnek kéne lenni,ott is inkább pirosas,de a színek megvannak. Ha a kontrasztot feljebb állítom,akkor a sarkaiban eléggé életlen lesz a kép és ez a rózsaszínűség mégjobban látható és eléggé zavaró.Lehet ez képcsőhiba? Mire utalhat az 5 ledvillogás?Köszönöm a válaszotokat! üdv.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Feltettem egy pici videót a minőség nagyon rossz ,de lehet látni hogy mi a probléma.

Videó001.avi

(#) sztankovics bruno hozzászólása Jún 20, 2011 /

Üdv mindenkinek gondom van egy Hyundai 2107 tv-vel középen van egy vizszintes fehér csíkom hang,kép alatta van..
már táp ic-ét cseréltem függ eltérítés íc-ét is kicseréltem
de lehet hogy potyára mert a jelenség ott maradt ugyanúgy
ha van valakinek valami ötlete örülnék neki Köszönettel
Sztankó
(#) kadarist válasza sztankovics bruno hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Szia!
Biztosan nem kap áramot a függőleges IC.
(#) attyla85 hozzászólása Jún 20, 2011 /

Segítséget szeretnék kérni Tv javításban!

Hyundai Model CTV212115XSI 51-es TV

A jelenség, hogy a kép összeugrott vízszintes fehér csíkban. Egy TDA 8174 Aw típusú IC-t most cseréltem ki, picit javult, annyi hogy most már csak időnként ugrik össze. Sajnos nincs több ötletem, kérem segítsen aki tud nekem!

Köszönettel:
Balázs Attila
Következő: »»   506 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem