Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Azt hogy melyik kondi és hol ,megtudhatjuk?Másnak is hasznos lenne az info.
István
Hali!
A készülék rajza Ebben a Hsz-ben van. Kicseréltem a táp kondikat vadi újra mind a 4-et.Most már a készenléti elő sem jött.A C757-759 helyére vissza tettem a régit,a C767 helyett ismét egy újat raktam.A készülék elindult és pont úgy viselkedik mint ahogyan az elő van írva.A lényeg hogy az új kondi sem feltétlenül tökéletes.
De most ugye viccelsz, hogy új alkatrészt beépítve rosszabb lesz a helyzet, mint régivel.
Sajnos nem!
Az egyik 100µF kondi (csatoló C767) bizonytalan kapacitású volt ezért a TDA4601 védelme tiltotta sortranyó indítását.
Legalábbis azt hittem.Most kipróbáltam a TV-t és bár a kikapcsoláskor rendesen vissza áll készenlétire, de a készenléti jel eltűnik majd ha a képcső "villan "egyet akkor vissza jön.Halvány lila ,.... sincs hogy mi fullasztja le a tápot.Pedig már úgy örültem.
sziasztok van egy grundig se7066 cuc5361-es tipusú tv a A hiba jelensége:
Bekapcsoláskor egy pillanatra felvillan a stand-by led, a hangszóró kattan egyet (kb fél s), utánna sötétség! A képcsöven semmi nem látható! Ezt minden ismétléskor végrehajtja! Pedig a képcső kap fűtést ha valaki tud segitsen Minden ötletet szívesen várok sajnálnám kidobni mert egy jó minőségű philips képcső van benne előre is köszi a segitséget
Hello!
ujabb fejtörést okozo készülék miatt irok, egy Philips 14GR1236/58R TV, a probléma az hogy egyenirányitás után megvan a feszültség, de valahogy elvész. Az elsö tranzisztor után stabil 0V van mindenütt, probáltam cserével, és ugyanaz, néhanéha egy villanásnyi feszültség megjelenik, mivel a TV elején a piros led felvillan. Mi lehet a probléma? u.i. a magasfeszültségü trafoja kivolt cserélve ugyanolyan tipusura, azota nem müködik, az eredeti kijukadt...
Melyik az az "első tranzisztor" és hol tűnik el a táp?
irf840 van most helyette, az eredeti irf822FI
De mi az a "után" pont és a sortrafó csere miért hat ki a tápegységre, ahol most vagyunk.
tehát 290V megvan a rajzon bejelölt pontokon, de tovább semmi sincs, akálhoz mérem a bejelölt pontokon a feszültséget, 94V helyet1 helyen 4,3V ot tudtam mérni, máshol mindenütt 0V van
Tehát nincs meg az a kilencven akárhány voltos sortápfeszültség? Zárlat a tápvonalon, szakadás, egyéb forrasztáshiba stb.... Merthogy a sortrafócsere után lett teljesen inaktív.
szakadás nincs, legalábbis nem találtam me fojtonosságmérövel rámentem a nyákra a táp részen, s minenhol pittyegett, ellenálásokat méregettem, jok, 5%os eltéréssel, diodák is csak 1 felé vezettek, megprobálom ujjracinezgetni a dolgokat, hátha megkerül a hiba, más ötlet?
Sajnos vissza állt minden,az eredeti hiba állapotra,az az erre.A "javítás" után az első 10 ki be kapcsolás rendben ment ,most meg megint ugyan az.Mi a franc lehet vele?
ujracineztem mindent a nyákon, de igyse jártam sok sikerrel, ami furcsa volt, hogy egy csomo gyantát fujt ki a cinezések alol
Tisztelt Uraim!
ORION T2120MTX-SILVER kapcsolási rajzot keresek,csak egyet találtam a neten az is sérüt,szeretném kérdezni hogy tudtok e olyan oldalt ahonnan biztosan le lehet tölteni,vagy nem tudnátok e véletlenül feltenni egyet.
Szia!
Remélem, ez a rajz jó lesz hozzá.
Sziasztok!
COBI CE-5109 TV A készüléknek megint baja van. /Januárban javítottam a tápját/ Igaz most más természetű a gond. Bekapcsolás után pár perc múlva kikapcsol. Változó, van mikor tovább, van mikor rövidebb ideig üzemel. Kikapcsolás után megint bekapcsolható. Kérem szépen a segítségeteket! Nem vagyok szakember, csak magamtól, /a segítségetekkel/ javítgatók. Már sok esetben sikerült rendbe hozni az itthon elromlott dolgokat. Köszönettel: Péter
SZia csak ugyan ,ilyen modellű tv tápja lehet a meg oldás ,ha sehogysem jön össze,a220v az be jön az ,egyen irányitok jok ,a táp kondin van fessz,vagy milyen fesszűlcségeket mérsza tápban?.
Szia ,sajnos a philips képcsövek nem ,a leg jobbak,föleg amit francia országban ,gyártanakmár a képcső tipusok szerint ,énis más kollégáktol tudom,hamar tönkre mennek. De ebben az esetben meg vannak a fesszülcségek vagy nincsenek?.
Sziasztok !
Egy másik oldalon már feltettem a kérdést de itt több a látogató és hátha jobban tudtuk segíteni illetve tanácsot adni.Ne írnám le újból ezért inkább linkelem a problémát Ez volt az alap kérdés. Ez vélt megoldás Az erdmény. Az elvégzett javítás. Ha van valakinek javaslata szívesen fogadom.
Szia!
Szerintem akik a másik topikot olvassák,azok ezt is.Ahogy elnézem ez a gép egy síma TDA4601 IC-s táppal megy.Az hasznos lenne ha megmérnéd,mikor kikapcsolod készenlétre a TV-t és még nem volt meg a villanás,hogy akkor megy-e a táp.Tudsz-e rajta feszültségeket mérni a szekunder oldalon.Lehet,hogy a táp nehezen viseli a hirtelen terhelés változásokat,és leáll.Mindenképpen mérd át benne az ellenállásokat is.Esetleg ha van ,tégy bele egy másik TDA4601-et. István
Hali!
Az oldalak számából más derül ki . Nagy valószínűséggel holnap megveszem bele az összes alkatrészt.Csak 4601-et nem veszek mert abból van egy pár darab.J29-et meg kell néznem.Ha végeztem a cserékkel majd referálok.De ha van még ötlet, mindenkitől szívesen fogadom , így legalább csak egyszer kell szétszedni
Üdv! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Sony KV 29FX30E tipusú síkképcsöves tv-m. Működik,de működés közben hibaüzenetet küld.A led az elején ötször felvillan,majd eltelik egy kis idő és megint ötször villog.Ezt folyamatosan csinálja.Amúgy minden funkciója működik rendesen,talán csak annyi a szépséghibája,hogy eléggé rózsaszínes árnyalatú a kép,ahol fehérnek kéne lenni,ott is inkább pirosas,de a színek megvannak. Ha a kontrasztot feljebb állítom,akkor a sarkaiban eléggé életlen lesz a kép és ez a rózsaszínűség mégjobban látható és eléggé zavaró.Lehet ez képcsőhiba? Mire utalhat az 5 ledvillogás?Köszönöm a válaszotokat! üdv.
Feltettem egy pici videót a minőség nagyon rossz ,de lehet látni hogy mi a probléma.
Üdv mindenkinek gondom van egy Hyundai 2107 tv-vel középen van egy vizszintes fehér csíkom hang,kép alatta van..
már táp ic-ét cseréltem függ eltérítés íc-ét is kicseréltem de lehet hogy potyára mert a jelenség ott maradt ugyanúgy ha van valakinek valami ötlete örülnék neki Köszönettel Sztankó
Szia!
Biztosan nem kap áramot a függőleges IC.
Segítséget szeretnék kérni Tv javításban!
Hyundai Model CTV212115XSI 51-es TV A jelenség, hogy a kép összeugrott vízszintes fehér csíkban. Egy TDA 8174 Aw típusú IC-t most cseréltem ki, picit javult, annyi hogy most már csak időnként ugrik össze. Sajnos nincs több ötletem, kérem segítsen aki tud nekem! Köszönettel: Balázs Attila |
Bejelentkezés
Hirdetés |