Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1369 / 3998
(#) nedudgi válasza netnet.hu hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Nekem úgy tűnik, egyszerre, sorbakötve akarod tölteni három cellát. Javaslom, fontold meg a cellánkénti külön töltést, tovább tartanak az akkumulátorok.
(#) Lázár Péter válasza proli007 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Köszi így már tiszta mire való, épp erre voltam kíváncsi ugyanis van egy darabom belőle csak még azt nem tudom mi legyen a sorsa, illetve valahogy le kellene tesztelni, hogy jó e. Köszi a választ
(#) RJ411 válasza netnet.hu hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Köszi szépen jó ötlet!
Mondjuk pont ez az ic nem jó mert eljelentettem írni hogy 2A-es terhelés mellet kell 12V, de kiindulási alapnak jó.
(#) Davidd hozzászólása Jún 17, 2011 /

Sziasztok.Tudom nem ide valo de valahova muszaly feltegyem a kerdesemet.Az alaplapon levo 7.1 es hangartyabol 5.1 esen hasznalom.Mikor a beallitasoknak vagyok es tesztelem akorr minden hangszoro megy kulon kulon.De mikor virtual dj vagy youtube csak a ket front difu megy.. mitol lehet ez. Valaszokat elore koszonom
(#) netnet.hu válasza RJ411 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

LOMEX.HU Bővebben: Link

Vigyázz, mekkora indukciót kötsz rá, mert, ha túl picit, az orrod előtt fog elfüstölni
(#) peter1995 válasza idlob hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Teljesen igazad van abban hogy a kalapácsos gyujtásnál a kondi szerepe az.A különbség az hogy ez elektronikus gyújtás elektronikájába lesz.Szóval van egy gerjesztő tekercs ami tölti a C kondit van egy jeladó tekercs ami ad egy impulzust a tirisztornak ami aztán a C kondit rásüti egy trafóra aminek a szekunderén így sok KV keletkezik és szép szikrát csinál a gyújtógyertyán.
(#) peter1995 hozzászólása Jún 17, 2011 /

Hello.Lenne gy másik kérdésem.
Mi az a hőmérséklet aminél még azt mondta egy trafó hogy oké de utána már megsül?Van egy EI-s trafóm ami egy erősítőt hajt.A trafó mérete nagyobb mint az erölködő viszont a trafó gyári primere lett meghagyva és egy új szekunder tekerve.Viszont ha az erősítő igazán le van terhelve akkor a tekercs nagyon melegszik.A vas nem de a tekercs igaz.
(#) netnet.hu válasza (») Jún 17, 2011 /

Bocsi, csak Ctrl-C, Ctrl-V volt és így másolta át. És úgy látom, hogy segített a válaszom, tehát nincs kivetnivaló rajta.
(#) netnet.hu hozzászólása Jún 17, 2011 /

Van 50V-os napelemem. És néha használok 48V-os tápegységet. Van olyan step down fesz.szabályzó amit párszáz ft-ért lehet kapni és 60V bemenetet is tolerál?

Vagy létezik felező IC? Ami mindig lefelezi a bejövő áramot és bír 60V-ot?
(#) netnet.hu válasza RJ411 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Ezt elfelejtettem hozzátenni, hogy természetesen kell egy diódahíd is, különben nincs egyenáram
(#) nash hozzászólása Jún 17, 2011 /

Sziasztok !

Megépítettem ezt a kapcsolást : Bővebben: Link A nyákrajzát mellékeltem.

De sajnos nem működik. Tudnátok segíteni hogy hogyan fogjak hozzá a hibakereséshez ? Egy MY64 multiméterem van. A bekötéseket, forrasztásokat, esetleges zárlatot már átnéztem.....
Az erősítő működik annyira, hogy nagyon halkan hallható a fejhallgatóban a jel, ami a mikrofonról jön, de nem nevezném erősítésnek. Annyit változtattam a kapcsoláson, hogy C3 és C6 kerámia helyett elkók (mivel csak ez volt a boltban) , negatív pólussal a tranyók bázisa felé. Nem kevés kicsit az 1.5 V az elektrét mikrofonnak ?

Köszönöm előre is !
(#) Balaa16 hozzászólása Jún 17, 2011 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mellékelt kapcsolás működőképes-e? Ha nem lehet kinézni belőle, akkor mondom: ez egy amatőr keverőpult lenne.

Keverő.sch

(#) sanykaraj hozzászólása Jún 17, 2011 /

Üdv azt szeretném tudni,hogy kikötötem egy lcd kijelzött majd,hogy távolabb is lásam egy vezetékel megtoldva viszakötötem de most minden öszeküszálodik benne, a vezetékeket jól kötöttem össze arra figyeletem de továbra sem müködik
(#) ngexi válasza sanykaraj hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Kérhetnénk mégegyszer érthetően leírva?
(#) sanykaraj válasza ngexi hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Fogtam egy rádiott amin van óra kiforsztottam a kijelzött aztán vezetékekel ujra öszeköttem de amikor összekötöttem nem jelzi ki a számokat meg a semitt csak néha jön belöle érthetö informácio
(#) kadarist válasza sanykaraj hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Nem szereti a vezérlő és a kijelző a hosszú vezetékezést, mert sok zavarjelet szed össze a hosszú kábel.
(#) puli122 hozzászólása Jún 17, 2011 /

Sziasztok!
Egyszerűen nem jut eszembe az eszköz neve. Annyit tud hogy egy hang magasság változik, különböző vezetésű dolgok hatására. Azt hiszem egy 555 van benne. Van róla egy topik itt a HE-n is.
Remélem kb érhető voltam de ennél jobban nem tudom megfogalmazni. Hátha valaki tudja mire gondolok.

Köszi előre is
(#) puli122 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Ezer hála
(#) Fidel hozzászólása Jún 18, 2011 /

Sziasztok

LCD kijelzővel kapcsolatos kérdésem volna.
Egy pda kijelzőjén vízszintes csíkok indultak el, ahol nem világítanak a képpontok. A kijelző megnyomásával a hosszuk növekszik.
Ez minek a hibájára utal, javítható ez a probléma valamilyen módon?
(#) storm hozzászólása Jún 18, 2011 /

Sziasztok!
Van olyan hőérzékelő, ami 300 foknál is működik? Sehol se találtam
(#) Squall hozzászólása Jún 18, 2011 /

Valaki segítsen légyszives.
Van egy orion dvd-m és nem húzza be a tálcát. Nem esett le meg semmi egyik pillanatról a másikra lett ilyen. Szétszedtem és levettem az ékszíjat. Ha betolom a tálcát akkor kiadja tehát forog a motor de ha kint van a atálca akkor semmi a motor meg sem mozdul.
Tudna valaki segíteni mi lehet a baj?
(#) vindi válasza storm hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Én ezeket találtam legolcsóbbnak:

Bővebben: Link1Bővebben: Link2
(#) vindi válasza Squall hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

1000 oka lehet neki
pl. ha úgy működik, hogy csak véghelyzetben lehet beküldeni a tálcát, akkor elképzelhető hogy ez a véghelyzet érzékelő adta meg magát.
(#) vindi válasza Fidel hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Szerintem pixelhibák, de inkább ne legyen igazam. Javítása, ha ez a hiba: kijelzőcsere. :S
(#) vindi hozzászólása Jún 18, 2011 /

Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne nekem is.
Ha 3db78L05-öst párhuzamosan kapcsolok akkor 300mA lesz a terhelhetőség ugye? (darabonként 100mA a max terhelhetőség)
(#) nagy_david1 válasza vindi hozzászólására (») Jún 18, 2011 / 1

Szia!

Nem szokás párhuzamosan kapcsolni ezeket. Amúgy megoszlanak a vélemények. Valaki teljesen kizárja valaki kis értékű ellenállásokkal spekulál. De te helyzetedben én a 7805-öt alkalmaznám ami 1-1,5A-t is elbír.
(#) vindi válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

köszönöm a gyors választ, úgy lesz akkor ahogy mondtad. Bár reménykedtem eltudom használni a sok L-es feszstabot.
(#) nagy_david1 válasza vindi hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

50-60Ft-ot szerintem megér egy 7805-ös
(#) pucuka válasza vindi hozzászólására (») Jún 18, 2011 / 1

Azért el lehet használni őket. Pl. megfejelheted egy nagyobb áramú tranzisztorral, vagy ha egyes érzékenyebb fokozatokat szét akarsz választani, csinálsz egy kb 9 - 12 V -os tápfeszt, és erről stabilizálod a fokozatokat külön külön.
(#) SKY hozzászólása Jún 18, 2011 /

Milyen néven vagy hol keressek olyan kapcsolást, ami úgy 6-18V bemenő fesz mellett állít elő fix 12VDC-t?
Következő: »»   1369 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem