Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nekem úgy tűnik, egyszerre, sorbakötve akarod tölteni három cellát. Javaslom, fontold meg a cellánkénti külön töltést, tovább tartanak az akkumulátorok.
Köszi így már tiszta mire való, épp erre voltam kíváncsi ugyanis van egy darabom belőle csak még azt nem tudom mi legyen a sorsa, illetve valahogy le kellene tesztelni, hogy jó e. Köszi a választ
Köszi szépen jó ötlet!
Mondjuk pont ez az ic nem jó mert eljelentettem írni hogy 2A-es terhelés mellet kell 12V, de kiindulási alapnak jó.
Sziasztok.Tudom nem ide valo de valahova muszaly feltegyem a kerdesemet.Az alaplapon levo 7.1 es hangartyabol 5.1 esen hasznalom.Mikor a beallitasoknak vagyok es tesztelem akorr minden hangszoro megy kulon kulon.De mikor virtual dj vagy youtube csak a ket front difu megy.. mitol lehet ez. Valaszokat elore koszonom
LOMEX.HU Bővebben: Link
Vigyázz, mekkora indukciót kötsz rá, mert, ha túl picit, az orrod előtt fog elfüstölni
Teljesen igazad van abban hogy a kalapácsos gyujtásnál a kondi szerepe az.A különbség az hogy ez elektronikus gyújtás elektronikájába lesz.Szóval van egy gerjesztő tekercs ami tölti a C kondit van egy jeladó tekercs ami ad egy impulzust a tirisztornak ami aztán a C kondit rásüti egy trafóra aminek a szekunderén így sok KV keletkezik és szép szikrát csinál a gyújtógyertyán.
Hello.Lenne gy másik kérdésem.
Mi az a hőmérséklet aminél még azt mondta egy trafó hogy oké de utána már megsül?Van egy EI-s trafóm ami egy erősítőt hajt.A trafó mérete nagyobb mint az erölködő viszont a trafó gyári primere lett meghagyva és egy új szekunder tekerve.Viszont ha az erősítő igazán le van terhelve akkor a tekercs nagyon melegszik.A vas nem de a tekercs igaz.
Bocsi, csak Ctrl-C, Ctrl-V volt és így másolta át. És úgy látom, hogy segített a válaszom, tehát nincs kivetnivaló rajta.
Van 50V-os napelemem. És néha használok 48V-os tápegységet. Van olyan step down fesz.szabályzó amit párszáz ft-ért lehet kapni és 60V bemenetet is tolerál?
Vagy létezik felező IC? Ami mindig lefelezi a bejövő áramot és bír 60V-ot?
Ezt elfelejtettem hozzátenni, hogy természetesen kell egy diódahíd is, különben nincs egyenáram
Sziasztok !
Megépítettem ezt a kapcsolást : Bővebben: Link A nyákrajzát mellékeltem. De sajnos nem működik. Tudnátok segíteni hogy hogyan fogjak hozzá a hibakereséshez ? Egy MY64 multiméterem van. A bekötéseket, forrasztásokat, esetleges zárlatot már átnéztem..... Az erősítő működik annyira, hogy nagyon halkan hallható a fejhallgatóban a jel, ami a mikrofonról jön, de nem nevezném erősítésnek. Annyit változtattam a kapcsoláson, hogy C3 és C6 kerámia helyett elkók (mivel csak ez volt a boltban) , negatív pólussal a tranyók bázisa felé. Nem kevés kicsit az 1.5 V az elektrét mikrofonnak ? Köszönöm előre is !
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mellékelt kapcsolás működőképes-e? Ha nem lehet kinézni belőle, akkor mondom: ez egy amatőr keverőpult lenne.
Üdv azt szeretném tudni,hogy kikötötem egy lcd kijelzött majd,hogy távolabb is lásam egy vezetékel megtoldva viszakötötem de most minden öszeküszálodik benne, a vezetékeket jól kötöttem össze arra figyeletem de továbra sem müködik
Kérhetnénk mégegyszer érthetően leírva?
Fogtam egy rádiott amin van óra kiforsztottam a kijelzött aztán vezetékekel ujra öszeköttem de amikor összekötöttem nem jelzi ki a számokat meg a semitt csak néha jön belöle érthetö informácio
Nem szereti a vezérlő és a kijelző a hosszú vezetékezést, mert sok zavarjelet szed össze a hosszú kábel.
Sziasztok!
Egyszerűen nem jut eszembe az eszköz neve. Annyit tud hogy egy hang magasság változik, különböző vezetésű dolgok hatására. Azt hiszem egy 555 van benne. Van róla egy topik itt a HE-n is. Remélem kb érhető voltam de ennél jobban nem tudom megfogalmazni. Hátha valaki tudja mire gondolok. Köszi előre is
Sziasztok
LCD kijelzővel kapcsolatos kérdésem volna. Egy pda kijelzőjén vízszintes csíkok indultak el, ahol nem világítanak a képpontok. A kijelző megnyomásával a hosszuk növekszik. Ez minek a hibájára utal, javítható ez a probléma valamilyen módon?
Sziasztok!
Van olyan hőérzékelő, ami 300 foknál is működik? Sehol se találtam
Valaki segítsen légyszives.
Van egy orion dvd-m és nem húzza be a tálcát. Nem esett le meg semmi egyik pillanatról a másikra lett ilyen. Szétszedtem és levettem az ékszíjat. Ha betolom a tálcát akkor kiadja tehát forog a motor de ha kint van a atálca akkor semmi a motor meg sem mozdul. Tudna valaki segíteni mi lehet a baj?
1000 oka lehet neki
pl. ha úgy működik, hogy csak véghelyzetben lehet beküldeni a tálcát, akkor elképzelhető hogy ez a véghelyzet érzékelő adta meg magát.
Szerintem pixelhibák, de inkább ne legyen igazam. Javítása, ha ez a hiba: kijelzőcsere. :S
Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne nekem is.
Ha 3db78L05-öst párhuzamosan kapcsolok akkor 300mA lesz a terhelhetőség ugye? (darabonként 100mA a max terhelhetőség)
Szia!
Nem szokás párhuzamosan kapcsolni ezeket. Amúgy megoszlanak a vélemények. Valaki teljesen kizárja valaki kis értékű ellenállásokkal spekulál. De te helyzetedben én a 7805-öt alkalmaznám ami 1-1,5A-t is elbír.
köszönöm a gyors választ, úgy lesz akkor ahogy mondtad. Bár reménykedtem eltudom használni a sok L-es feszstabot.
50-60Ft-ot szerintem megér egy 7805-ös
Azért el lehet használni őket. Pl. megfejelheted egy nagyobb áramú tranzisztorral, vagy ha egyes érzékenyebb fokozatokat szét akarsz választani, csinálsz egy kb 9 - 12 V -os tápfeszt, és erről stabilizálod a fokozatokat külön külön.
Milyen néven vagy hol keressek olyan kapcsolást, ami úgy 6-18V bemenő fesz mellett állít elő fix 12VDC-t?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |