Fórum témák
» Több friss téma |
üdv,
szerintetek ez az alkatrész mi lehetett kiskorában? Egy millenium rádióból való. Elképzelhetően túlfeszt kapott. Talán feszültség stabilizárot vagy hasonlóra gondolok. Nem találkoztatok hasonlóval esetleg?
Helló, kezdőként csak tippelni tudok: egy smd végfok lehet. Szépen kiégett!
üdv!
egyszerűbb lenne tudni miből származik. pl panel típus vagy készülék típus, és akkor a séma rajzon rajta van. Vagy smd végfok, de lehet fesz szabályzó is. esetleg ha készüléktípus megvan, írd le.
Sokat segítene, ha tudnánk melyik részről való (táp, végfok...) vagy ha meglenne a hiányzó darabka. Érdekes, hogy ...hcode nevű félvezető gyártót nem találtam. A típusjel vége sem teljesen egyértelmű számomra, ...07T?
Üdv!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy tudnám megállapítani, hogy hány voltos feszabályzó ez AMS 1085 CM 0921 (2.5v ,3.3v , 5v) Köszönöm!
Ha nincs kötőjel és utána feszültségjelzés, akkor állítható, tehát ez az.
Hali!
Nekem lenne egy elég összetett kérdésem, de én is egy alkatrészt keresek- pontosabban egy transzformátor, csak kétes a számomra, hogy hogysmint van is ez felhasználva... Egy ősrégi mozi kapcsolószekrény. A fém ház, ill a trafok miatt szereztem meg. Van rajta akkutöltő, vészvilágítás, "hanglámpa" (amiről gőzöm sincs, hogy mi lenne) és kabinablak. 1 nagy trafo van benne, ami több lecsapolású; 4 greatz híd (2 nagy, 2kicsi)- de még a lapkákból áll; 2 kisebb trafó- amik egyenként 200-250 VA-esek lennének.., de: itt akadtam meg: ezeknek a trafóknak csak 2-2 csatlakozásuk van. Az első trafó elött valószínüleg kondik lennének(2 polusú fémházas hengerek), ezek rá vannak kötve az első trafó 2 csatlakozójára;innen tovább az egyik megy a biztire, majd a kimenetre, a másik tovább van kötve a következő trafó egyik polusára, ennek a másik polusa pedig megy a greatz-re. A kondikban azért nem vagyok még biztos, csak így ránézésre mondom, hogy azok, mert minden nagyon jól le van rögzítve, és a csavarokon meglátszodik az idő, szétszedésileg is... Ezeken kívül pedig van benne néhány bizti, kapcsoló, relé... Remélem nem volt érthetetlen a fogalmazásom, és rem., hogy valaki tud abban segíteni, hogy ennek a 2 trafonak mi lehet a szerepe, illetve a müködésüknek a lényege. Előre is köszönöm, ha valaki tud mondani erre valamit.
Szia!
A hanglámpáról: Bővebben: Link
Köszi!
LT 1085CT POZITÍV STABILIZÁTOR 3 A ÁLLÍTHATÓ ezt találtam.Utolso betü nem stimmel (T , M). Az mit jelent?
Köszönöm szépen mind2töknek a gyors választ
A CM végződés a tokozás típusát adja meg. Tanulmányozd az adatlap elején lévő képes táblázatot: Bővebben: Link
Ez egy Millenium MN9402 CD/MP3/USB-s autórádióból való. sajnos én nem találtam séma rajzot.
üdv!
állítható feszültségű, de max 15v az adatlapja szerint, 3A. remélem segítettem
Első gondolatom az volt, hogy egy kapcsolóüzemű feszstab. Ezt meg is erősítette a kép a nyákról. De hogy milyen típus lehet. :nemtudom:
30V-ig lehet használni, az adatlap rajzán lévő 15V csak egy példa.
igazad van, bocsánat és köszönöm a helyesbítést.
Sziasztok!
Egy ilyen optocsatolót keresek hol tudnám beszerezni? http://www.alliedelec.com/Images/Products/Datasheets/BM/SILONEX_INC...12.pdf
Ez tők jó, de nekem csak a ccfl csöveket viszi normálisan.
Ellenállás kimenetű opto. Ilyeneket használtam a végfokom limiter áramkörében is. Nekem van kb.9 db, nem hinném, hogy kellenének, de azok SR2 típusúak.
Keress meg, ha érdekel, én a Farnelltől rendeltem anno (remélem ez nem reklám) Üdv
Sziasztok!
A következő alkatrész után érdeklődnék. SMD alkatrész, nyolc lába van. 4407 CA7R36 P-Channel Enhancement Mode Field Effect Transistor Milyen más típussal lehetne ezt helyettesíteni, s hol lehetne beszerezni?
Szia!
Itt megkapod.
Köszönöm a segítséget.
Hello!
Van egy mp3-om lejátszóm, aminek a bekapcsoló gombja eltört. Nemtudom hogyhívják az ilyen fejtát, ebben kérnék egy kis segítséget. Annyit tudok hogy csúszókapcsoló. 3 állású(szerintem). Ha középen van akkor nem csinál semmit, ha balra húzom(3 mpig akkor bekapcsol) utána egy rugó visszahúzza középre.Ha jobbrahúzom, akkor ottmarad(lezárja a gombokat). Remélem értitek mire gondolok. És nagyon vékony kb 2 mm és kb 1 cm széles. Köszi, Márk
Miért van egy olyan érzésem, hogy a kérdésed már valamelyik topic-ban olvastam Amúgy fénykép nélkül nem csoda nem írtak vissza.
De, hogy valami érdemlegeset is mondjak, ilyen kapcsolót te nem fogsz kapni szerintem mivel ez csak az mp3-as óhajára volt legyártva. Nekem is egyik mp3-asom így végezte. Megjavítottam a kapcsolót nagy nehezen és még 1 hónapot bírta.
Hátha mégiscsak lehet kapni. Itt van róla két kép. Az elsőn még egyben (a felső részén tört le a műanyag húzóka), a második pedig szétszedve.
Sziasztok ! Van egy elektromos láncfűrészem Florabest FKS 2200/8 típusú. Nem működik leállt.Méricskéltem és van benne egy áramkorlátozó ( gondolom valami bizti féle) müanyg fekete kis doboz egyik fele fém. Az van ráírva . hogy AOL 12A 230v 50hz DS 12A . Ez mi és esetleg hol lehet beszerezni ? Választ köszönöm Laci.
Üdv. Mindenkinek!
A képen látható antennaerősítő halt meg egy vihar után. A forr. oldalon látható az a kis fekete három lábú kerek alkatrész, ami szerintem tönkre mehetett benne. Vajon mi lehet ez? A beültetési oldalon nem látok olyan alkatrészt ami miatt nem működne. Köszi!
SMD kapcsoló néven keresgélj. Sok esélyt így se látok rá mondjuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |