Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   15 / 258
(#) telectro hozzászólása Jún 15, 2011 /

Meg tudja valaki, mondani, hogy pontosan mennyi pénzt is von le a paypal ha pénz utalnak nekem ?
Az oldalon csak annyit találok, hogy "Trasaction fees Low" de mennyi az a low ?, mert ebayes eladás után 5%-ot, annak ellenére, hogy ezt írják :1.9% to 3.4% + 90 HUF, de ha nem ebayes hanem valaki küld nekem nagyobb összeget usd-ben akkor mennyit ? A paypal ezt írja :
Personal Transfer Send money Receive money
3.4% + 90 HUF
De ha itt sem tartják be a százalékot ?

Az egész azért érdekel, mert meg kellene írnom egy külföldinek ha paypalon akar fizetni akkor adjon hozzá még annyit amennyit a paypal le fog nyúlni, de nem tudom az mennyi lesz.
Köszi.
(#) klemo86 válasza telectro hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Az adott összeg 3%-át szokta felszámolni a PayPal azért, mert volt szíves átváltani.
(#) Szebence válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Azt nem lehet megoldani, hogy amit küldenek ne legyen beváltfa HUF-ra hanem maradjon USD-ben?
(#) telectro válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

De nem kell átváltani, mert USD-jön USD-re és USD számla is van, tehát sehol semmi váltás nincs.
(#) telectro válasza telectro hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Na megmagyarázták, hogy miért annyi az annyi:

*Standard fee of 3.40% and $0.30 USD
*Cross border fee 0.50%

ebay eladás után ezt vonják le.
De nagy swindlerek, mert ez így ilyen pontosan sehol nincs kiírva. Ha ez Magyarországon lenne a PSZÁF már rég hátsón billentette volna őket és őszintén szólva nagyon helyesen.
(#) sooty hozzászólása Jún 19, 2011 /

Sziasztok! Ukrajnából rendeltem nixiecsöveket, a csomag nyomkövetése alapján 06. 14-én megérkezett Magyarországra és 06.16-án elvámolták. Ilyenkor fel kell érte menni valahová, vagy elküldik nekem (Miskolcra) és mellékelnek csekket, amin befizethetem a kiszabott vámot és áfát? Van erről friss tapasztalata valakinek? Üdv!
(#) kadarist válasza sooty hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szia!
Ha nem csomagküldő szolgálattal jött az anyag, akkor a vámhivatallal vedd fel a kapcsolatot, ha csomagküldővel, akkor azokkal. Én Kínából rendeltem anyagot és a csomagküldő cég elintézte a vámprocedúrát, de ennek előfeltétele az, hogy a csomagodhoz mellékeljék az elérhetőségeidet, ami alapján fel tudnak keresni téged. Más esetben neked kell utánajárnod a csomagodnak.
(#) sooty válasza kadarist hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Rendes postai küldemény:

Results

RB54XXXXXXXUA
Date Place * Item information More information
2011.04.16 11:30 UACOPC(UKRAINE) Célországba elküldve / Item sent abroad

2011.06.14 23:32 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country

2011.06.15 02:00 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs

2011.06.16 13:17 Budapest 1005 Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure

Továbbjön vagy ott dekkol Pesten?
(#) kadarist válasza sooty hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Jó kérdés. Ha van nyomkövetésed akkor érdeklődni is tudsz a postánál, hogy most mi van?

Hát akkor hétfőn megpróbálom kideríteni, először a postától, aztán a vámtól, hogy mi lett vele, gondolom azért valami levelet kellene nekik (vám) küldeni akkor is, ha ottfogják Pesten.
(#) Ricsi89 válasza sooty hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Ha vámkezelve a státusz, akkor átment a vámon és nem kell fizetni semmit. Csak a postást kell várni, hogy meghozza a csöveidet. Pár hete pont erről beszélgettünk az OFF-ban. Ha a vám megfogja, akkor egyébként is kapsz tőlük egy levelet, hogy mi a teendő.
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Persze, nincs itt gond egy-két nap simán belefér.

Akkor várok még... végül is nem sürgős..
(#) sooty válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

A próféta szóljon belőled...
(#) san398 válasza sooty hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Pontosan úgy működik ahogy Ricsi89 írta!
(#) sooty válasza san398 hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Köszi, ma meg is jött a csomag és minden az "előrejelzésetek" szerint történt.
(#) nagy_david1 hozzászólása Júl 12, 2011 /

Üdv!

Nekem valahogy ez az egész nem akar összejönni úgy látszik. Első kártyámat a visszaigazolásnál nem fogadta el a paypal, nem tudta levonni az összeget. Második dombornyomásos kártyát csak ebből az okból csináltattam fenntartási díjjal, mert ezt ajánlották. Erre fel ezt a kártyát már már el se fogadja a paypal. Nem létezik ez a kártyaszám hibaüzenettel. Valakinek még van VISA kártyája vagy valaki már küzdködött ilyen dolgokkal?
(#) Collector válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Nem tudom mi lehet a gond, írj a paypalnak. Nekem mastercardom van, azzal semmi gond nem volt.
(#) nagy_david1 válasza Collector hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Tegnap este írtam. Várom a válaszuk. Legutóbb perceken belül reagáltak. Most úgy látszik a "72 órán belül" esete lesz
(#) kadarist válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Szia!
Miért nem banki átutalással töltesz a számládra? Ezzel a megoldással nem szokott gond lenni.
(#) nagy_david1 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Nem próbáltam még ezt. Valamiért az eddig olvasottak alapján inkább választották a paypal-t.

A Paypal-számlád feltöltéséhez válaszd a bankok közötti átutalást. Kattints a "Top Up"-ra a belépési oldaladon.

Mivel elég kezdő vagyok ezért rákérdek. Ha bemegyek a bankba akkor ide tudok átutalni pénzt? Átutalás költséges?

A bankodon keresztül elektronikus (webes) úton keresztül is utalhatsz összeget a PayPal-nak, nem kell ahhoz bemenned a bankba. A Top Up menüpontnál találsz egy számlaszámot egy azonosító karaktersorral (Transfer ID). Oda utalsz pénzt, ami a te Pay Pal-os számládra kerül. Nem kell kártyázni meg ilyesmi. Valamennyi költséged lesz az átutalás miatt, de ez nem számottevó.

Szinte szégyenlem magam, hogy ez az egész pont az én generációm szintjén van és mégis keringeg mint gólya ürülék a levegőben. Nem kapom a Top Up menüpontot sem sehol. Mellesleg azért kérdeztem rá az átutalás összegére mert tudom, hogy más országba való pénz utalása piszok drága. Köszi a segítséget.

paypal.jpg

Nem vagy még ellenőrizve. Nyomj a "Get verified"-re. Az "Overview" melletti részen kell majd megjelennie a Top Up-nak. Mikor regisztráltál? Nem kaptál valamilyen e-mailt tőlük?

Fél éve regisztráltam a régi kártyámmal akkor. Azóta meglett az új kártyám is. Időm se volt foglalkozni ezzel sajnos csak most. A get verified is eddig csődöt mondott mikor a kártya számom beírtam.

Ezt nem fogod elhinni. Elfogadta a kártyám a paypal. Csak azt nem tudom, hogy az eddigi több 10 próbálkozásomból fél éven keresztül, hogy hogy mindig az írta ki, hogy "invalid card number". Nem értem sokszor a szoftvereket. Köszönök mindent bár még lehet lesz kérdésem mert ez kis lépés volt az emberiségnek de nagy nekem
(#) nagy_david1 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

Szia!

Aktiváltam a kártyám és minden kész van viszont nem tudom, hogy tudom feltölteni. Nem kapom azt a "Top Up" fület most sem és a számlaszámom sem. A kártyám hozzá van adva. Köszönöm.

u.i: Utólag olyant is hallottam, hogy ha nincs pénz a paypal számlámon automatikusan a bankkártyámról levonja. Ez igaz, mert ha igen akkor nem fáradozok a paypal-ra való feltöltéssel?

paypal.jpg

(#) Collector válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

Idézet:
„u.i: Utólag olyant is hallottam, hogy ha nincs pénz a paypal számlámon automatikusan a bankkártyámról levonja. Ez igaz, mert ha igen akkor nem fáradozok a paypal-ra való feltöltéssel?”

Persze hogy igaz, én sosem töltök fel pénzt a számlára, fizetéskor közvetlen a bankkártyáról vonja le a pénzt.
Következő: »»   15 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem