Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Meg tudja valaki, mondani, hogy pontosan mennyi pénzt is von le a paypal ha pénz utalnak nekem ?
Az oldalon csak annyit találok, hogy "Trasaction fees Low" de mennyi az a low ?, mert ebayes eladás után 5%-ot, annak ellenére, hogy ezt írják :1.9% to 3.4% + 90 HUF, de ha nem ebayes hanem valaki küld nekem nagyobb összeget usd-ben akkor mennyit ? A paypal ezt írja : Personal Transfer Send money Receive money 3.4% + 90 HUF De ha itt sem tartják be a százalékot ? Az egész azért érdekel, mert meg kellene írnom egy külföldinek ha paypalon akar fizetni akkor adjon hozzá még annyit amennyit a paypal le fog nyúlni, de nem tudom az mennyi lesz. Köszi.
Az adott összeg 3%-át szokta felszámolni a PayPal azért, mert volt szíves átváltani.
Azt nem lehet megoldani, hogy amit küldenek ne legyen beváltfa HUF-ra hanem maradjon USD-ben?
De nem kell átváltani, mert USD-jön USD-re és USD számla is van, tehát sehol semmi váltás nincs.
Na megmagyarázták, hogy miért annyi az annyi:
*Standard fee of 3.40% and $0.30 USD *Cross border fee 0.50% ebay eladás után ezt vonják le. De nagy swindlerek, mert ez így ilyen pontosan sehol nincs kiírva. Ha ez Magyarországon lenne a PSZÁF már rég hátsón billentette volna őket és őszintén szólva nagyon helyesen.
Sziasztok! Ukrajnából rendeltem nixiecsöveket, a csomag nyomkövetése alapján 06. 14-én megérkezett Magyarországra és 06.16-án elvámolták. Ilyenkor fel kell érte menni valahová, vagy elküldik nekem (Miskolcra) és mellékelnek csekket, amin befizethetem a kiszabott vámot és áfát? Van erről friss tapasztalata valakinek? Üdv!
![]()
Szia!
Ha nem csomagküldő szolgálattal jött az anyag, akkor a vámhivatallal vedd fel a kapcsolatot, ha csomagküldővel, akkor azokkal. Én Kínából rendeltem anyagot és a csomagküldő cég elintézte a vámprocedúrát, de ennek előfeltétele az, hogy a csomagodhoz mellékeljék az elérhetőségeidet, ami alapján fel tudnak keresni téged. Más esetben neked kell utánajárnod a csomagodnak.
Rendes postai küldemény:
Results RB54XXXXXXXUA Date Place * Item information More information 2011.04.16 11:30 UACOPC(UKRAINE) Célországba elküldve / Item sent abroad 2011.06.14 23:32 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country 2011.06.15 02:00 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs 2011.06.16 13:17 Budapest 1005 Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure Továbbjön vagy ott dekkol Pesten? ![]()
Jó kérdés. Ha van nyomkövetésed akkor érdeklődni is tudsz a postánál, hogy most mi van?
Hát akkor hétfőn megpróbálom kideríteni, először a postától, aztán a vámtól, hogy mi lett vele, gondolom azért valami levelet kellene nekik (vám) küldeni akkor is, ha ottfogják Pesten.
Ha vámkezelve a státusz, akkor átment a vámon és nem kell fizetni semmit. Csak a postást kell várni, hogy meghozza a csöveidet. Pár hete pont erről beszélgettünk az OFF-ban. Ha a vám megfogja, akkor egyébként is kapsz tőlük egy levelet, hogy mi a teendő.
Persze, nincs itt gond egy-két nap simán belefér.
Akkor várok még... végül is nem sürgős..
Köszi, ma meg is jött a csomag és minden az "előrejelzésetek" szerint történt.
![]() ![]() ![]()
Üdv!
Nekem valahogy ez az egész nem akar összejönni úgy látszik. Első kártyámat a visszaigazolásnál nem fogadta el a paypal, nem tudta levonni az összeget. Második dombornyomásos kártyát csak ebből az okból csináltattam fenntartási díjjal, mert ezt ajánlották. Erre fel ezt a kártyát már már el se fogadja a paypal. Nem létezik ez a kártyaszám hibaüzenettel. Valakinek még van VISA kártyája vagy valaki már küzdködött ilyen dolgokkal?
Nem tudom mi lehet a gond, írj a paypalnak. Nekem mastercardom van, azzal semmi gond nem volt.
Tegnap este írtam. Várom a válaszuk. Legutóbb perceken belül reagáltak. Most úgy látszik a "72 órán belül" esete lesz
![]()
Szia!
Miért nem banki átutalással töltesz a számládra? Ezzel a megoldással nem szokott gond lenni.
Nem próbáltam még ezt. Valamiért az eddig olvasottak alapján inkább választották a paypal-t.
A Paypal-számlád feltöltéséhez válaszd a bankok közötti átutalást. Kattints a "Top Up"-ra a belépési oldaladon.
Mivel elég kezdő vagyok ezért rákérdek. Ha bemegyek a bankba akkor ide tudok átutalni pénzt? Átutalás költséges?
A bankodon keresztül elektronikus (webes) úton keresztül is utalhatsz összeget a PayPal-nak, nem kell ahhoz bemenned a bankba. A Top Up menüpontnál találsz egy számlaszámot egy azonosító karaktersorral (Transfer ID). Oda utalsz pénzt, ami a te Pay Pal-os számládra kerül. Nem kell kártyázni meg ilyesmi. Valamennyi költséged lesz az átutalás miatt, de ez nem számottevó.
Szinte szégyenlem magam, hogy ez az egész pont az én generációm szintjén van és mégis keringeg mint gólya ürülék a levegőben. Nem kapom a Top Up menüpontot sem sehol. Mellesleg azért kérdeztem rá az átutalás összegére mert tudom, hogy más országba való pénz utalása piszok drága. Köszi a segítséget.
Nem vagy még ellenőrizve. Nyomj a "Get verified"-re. Az "Overview" melletti részen kell majd megjelennie a Top Up-nak. Mikor regisztráltál? Nem kaptál valamilyen e-mailt tőlük?
Fél éve regisztráltam a régi kártyámmal akkor. Azóta meglett az új kártyám is. Időm se volt foglalkozni ezzel sajnos csak most. A get verified is eddig csődöt mondott mikor a kártya számom beírtam.
Ezt nem fogod elhinni. Elfogadta a kártyám a paypal. Csak azt nem tudom, hogy az eddigi több 10 próbálkozásomból fél éven keresztül, hogy hogy mindig az írta ki, hogy "invalid card number". Nem értem sokszor a szoftvereket. Köszönök mindent bár még lehet lesz kérdésem mert ez kis lépés volt az emberiségnek de nagy nekem
![]()
Szia!
Aktiváltam a kártyám és minden kész van viszont nem tudom, hogy tudom feltölteni. Nem kapom azt a "Top Up" fület most sem és a számlaszámom sem. A kártyám hozzá van adva. Köszönöm. u.i: Utólag olyant is hallottam, hogy ha nincs pénz a paypal számlámon automatikusan a bankkártyámról levonja. Ez igaz, mert ha igen akkor nem fáradozok a paypal-ra való feltöltéssel?
Idézet: „u.i: Utólag olyant is hallottam, hogy ha nincs pénz a paypal számlámon automatikusan a bankkártyámról levonja. Ez igaz, mert ha igen akkor nem fáradozok a paypal-ra való feltöltéssel?” Persze hogy igaz, én sosem töltök fel pénzt a számlára, fizetéskor közvetlen a bankkártyáról vonja le a pénzt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |