Fórum témák
» Több friss téma |
Ha rákattintasz a tranzisztor típusára (ami sűrűponttal van aláhúzva) feljön a HEStore kínálatából. Ott az adatlapja is.
http://www.alibaba.com/product-gs/234151111/Slide_Switch_Switch_Wir...e.html
Megtaláltam, csak sajnos itt sincs neve. De írják is hogy mp3-lejátszókban használják. Hátha így tud valaki segíteni :/
Ahogy elnézem ez eléggé egyedileg gyártott, szóval gyakorlatilag beszerezhetetlen hacsak nem a gyártótól rendelsz.
Az oké, de szerinted is ez halhatott meg benne???
Helló!
Szinte biztos,hogy a tranzisztorok közül valamelyik, esetleg mind kettő megadta magát a sorsnak. Egyébként még más is tönkre mehetett.Főleg a diódák. Próbálj kapcsolási rajzot keresni a NET-en és ha azt ide felrakod,akkor könnyebb megmondani az elhalálozási sorrendet. Amennyiben spórolni akarsz először a diódákat mérd meg. Szerencsés esetben csak azokat kell cserélni. A méregetéssel azonban vigyázz,mert némelyik digitális műszer viszonylag magas feszültséget használ a dióda vizsgáló részben,és így a még jó tranzisztor is "elszállhat". Üdv, Ottó
Szerintem nincs ebben egy árva dióda se, csak egy kéttranzisztoros széles sávú erősítő. Legfeljebb egy, ami a távtáplálás fordítva bekötését előzi meg. De ilyennek a képen nyomát se látom. Jobb, ha mindkét tranzisztort kicseréli, más baja nem hiszem hogy van, nincs megégve.
Üdv!
Szerintem sem találsz ilyet kis hazánkban.Hacsak nem bontottan.Én a te helyedben a ,,2 másodperces" részét helyettesíteném egy apró nyomógombbal. a kapcsoló részét pedig egy pici mikrokapcsolóval,amit szinte bármelyik mp3-ban lehet találni.A kapcsolót forrasztanám fel valahogyan a mostani helyére,a nyomógombot pedig máshová el lehetne helyezni.Persze t*kölős dolog az egész,de megéri ha szeretnéd megmenteni.Csak jó alaposan meg kell nézni a kis érintkezőket hogy melyik melyik lábat (kivezetést) zárta és mikor.Szépen meglehet oldani szerintem. Persze nem a gyári lesz,de használható. Sok sikert hozzá! Üdv : Laci
Sziasztok!
Van egy akkutöltőm ami 24 Voltot és 6 Ampert tud kiadni magából. Van benne két 3 lábú állat, egy hűtőbordára szerelve. Felirat rajtuk csak annyi látható, hogy: F 204 E13009 Érdeklődnék, hogy Ők micsodák, kicsodák, illetve hogy lehetne kimérni őket, hogy jók-e? Köszi, karika200
Igen, ez lesz az, köszi!
Sziasztok!
UPD23C32082LG7-f84 ről keresek valami infót. Köszönöm.
Szia!
Ez egy nem törölhető ROM: Bővebben: Link
Tudja-e valaki mit jelölnek a PCB szitán LB-vel? Úgy néz ki mint egy SMD ellenállás, de 0 az értéke. Közvetlenül a táp becsatlakozást vezeti át a föld fóliára. Ez égett ki nekem. Egy sima átkötés lehet, vagy valami olvadóbetét féle? Előre is köszi!!
üdv!
0Ω-os ellenállásra gondolsz? Ezt általában átkötéseknél használják.
Sziasztok!
valaki megtudná mondani mi lehet ez az alkatrész?,mozgásérzékelőből vettem ki,infra led mellett volt ,talán fototranzisztor? segítséget előre is köszönöm
Üdv, a leptopom alaplapján meghalt egy "Ic" BA718S 4468, ennyi van rajta, milehet? és hol kaphato?
Üdv mindekinek!
A fent említett IC-ről van szó. Ez egy Rendes erősítő ic, vagy nem?Mert rákeresetem, és ezt írta ki :"Video IF Amplifier".Az amplifier az erősítő, de az a video engem nagyon zavar.És ha rendes erősítő ic akkor hány wattos?(Amúgy tévéből szedtem.) Üdv:batajohn
idöközben rátaláltam, AO4468 . csak sehol se kaphato
Szia!
Nem hangfrekvenciás végerősítő, hanem 10MHz határfrekvenciával rendelkező előerősítő... Adatlap
Értem.Akkor ezzel nem lehet zenélni.
A tv-ben mi volt a szerepe?
bocs köbzoli, csak nem nagyon értek angolul...
Remélem nem okoztam fáradalmat neked.
Ez egy TV középfrekvenciás komplett modul. A bemenetére a TV tuner csatlakozik, egy szűrőn keresztül, (38 MHz), és a kimenetén levehető az alapsávi vídeó jel pozitív, és negatív polaritással, (erősítve processzálva (színes TV esetén) a képcső katódjára, valamint a szinkron jelek. Zenélésre nem, de más áramkörökkel együtt TV nézésre, hallgatásra használhatod.
Sziasztok!
Akkus fúró töltőjében elfüstölt és ahogy elnézem nem egyszerűen beszerezhető 2SA1757 tranzisztor helyett tudnátok ajánlani valamilyen helyettesítő típust? Köszönöm!
Ez maga a "mozgásérzékelő". Ez érzékeli a hőmozgást.
Köszi, 2sa1443 van a HQ-nál aranyért! Valami olcsóbb megoldás? Mondjuk ha nem lessz más az is jó!
Oda valót akarsz, vagy sem? Ezt döntsd el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |