Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   111 / 211
(#) patexati válasza mrobi hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Szia! GND szakadást keress a programozó és a kábelen,adapteren az tud produkálni ilyen dolgokat!
(#) mrobi válasza patexati hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Átnéztem. Nem találtam szakadást. Amúgy a többi klón (szilva féle) is érzékeny arra ha a programozó lábakra van kötve valami (gondolok itt pl led-ekre)? Mert az enyém nem szereti.

Ha áramkörben van akkor inkább a táp áramkörébe rakott puffer,szűrőkondenzátorok azok bizony produkálnak ilyet,hogy nem ismeri fel! Ha áramkörben programozol a "Tools,Use VPP First Program Entry" opcióra klikkelj rá próbáld úgy! Sok esetben olyan is előfordul,hogy nem lehet törölni,írni a kontrollert hiába ismeri fel (áramkörben ICSP) ekkor ez az opció nélkülözhetetlen!

Nincs hozzá külön táp. Amit mondtál majd kipróbálom. Nálam most az volt a probléma hogy az ICSPDAT lábat analóg bemenetként használtam. Rajta volt egy poti. A poti földre húzta a pic lábát. Ezért nem ismerte fel. Ezért le kellett választanom a potit. De volt már hasonló helyzet. Kaptam egy programozó kártyát egyik ismerősömtől. Ő gyári pickit2-őt használ. Ott nem volt gond. De nálam nem akarta felismerni. Kivettem az ellenállást és már működött is.

Nem külön tápról beszéltem hanem a tápágban lévő esetleges kondikról! Ha nagyon lehúzza valami akkor persze nem ismeri fel bár nálam ilyen nem volt még pedig programozok pár dolgot áramkörben hol vannak ledek a PGD,PGC vonalon de nekem max villogni szokott a led..

Oké led lehet hogy nem. De egy poti? Mondjuk a poti meg a pic közé lehetne rakni egy ellenállást. Az lehet hogy orvosolná.

Hát igen azt szoktak bele tervezni,hogy ne lehessen rövidzárt képezni a potival mert a PIC nem szereti ha az adatlapban lévő áramot túllépjük a porton..
(#) Kiwy hozzászólása Jún 21, 2011 /

Sziasztok!
A klónban lévő mikrokontrollert hogyan lehet felprogramozni? Nincs programozóm, épp azt építek És mit kell beleprogramozni?

üdv, Kiwy
(#) watt válasza Kiwy hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Ebben a topicban és az építési cikkekben ez is le van leírva!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 21, 2011 /

Sziasztok

Egy tökéletesen működő PK2-t rátettem egy laptopra, a PK2 program elindítása után nem találja az eszközt, egy pillanatra villognak a ledek, majd az USB 5V ledje is kialszik, ezután a legközelebbi ujraindításig teljesen használhatatlan az usb port.
Nekem úgy tűnik túlságosan leterheli az usb-t a pk2, van esetleg valami beállítási lehetőség az XP-n, vagy könyveljem el, hogy ezen a gépen nem fog menni?
A gép egy régi PII-es (barátok köztös) toshiba laptop, kemény 1 db usb-vel.
Üdv
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Melyik PK2? (gyári? klón, melyik?)
(#) Kiwy válasza watt hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Leírnád légyszi, hogy a topicban hol találom pontosan? És melyik építési cikkben van leírva? A tiedben?
Előre is köszi!
(#) watt válasza Kiwy hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Nekem ugyanannyi idő előkotorni a keresővel mint neked(azaz sok)! Megjegyzem én annak idején elolvastam minden topicot és minden témát ami kapcsolatos volt az éppen aktuális projectemmel, ha valami érdekelt és nem az alfától kezdtem kérdéseket feltenni.
Igen az én cikkemben is le van írva.
(#) Kiwy válasza watt hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Visszakeresem, persze, nincs vele gond. Csak arra gondoltam, hátha emlékszel rá most hirtelenjében. Azért köszi a segítséget!
(#) treshold hozzászólása Jún 21, 2011 /

Sziasztok!

Van egy gyári PICKIT2-m ami idáig jól működött, most meg nem ismeri fel az USB-t

Próbáltam Firmware frissíteni, de nem jön össze.

A "Tools" menü "Download PICkit2 operating system" pontjával rá akartam tölteni a programozóra a firmware-t, elindítottam PK2V023200.hex-et, kék mező volt egy darabig, majd piros, "Download failed"

Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?
Nekem úgy tűnik PIC-ket kell cserélni.

Csere esetén kell valami más szoftvert is rátölteni, vagy elég a firmware?
(#) watt válasza treshold hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Próbáltad a gombját nyomva tartani, miközben csatlakoztatod az USB-hez? Utána a downloaderje kéne, hogy feléledjen és rá lehetne tölteni a firmwaret. Nem hiszem, hogy a PIC elszállt volna. Ha a downloader is sérült, akkor még ott van az ICSP port a panelen, csak nincs kivezetve. Azon keresztül fel lehet progrmaozni a PIC-et.
(#) treshold válasza watt hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

1. NYomva tartottam a gombot.
2. Csatlakoztattam az USB-t piros LED villogott
3. Elindítottam a PICKIT2 progit
Egyszer még az elején feljött a sárga ablak, de nem sikerül letölteni. Utána már csak úgy tudtam, hogy kiválasztottam a device-nál egy PIC-ket, majd visszaállítottam "select path"-ba és csak ezután tudtam a tools-ban a "Download PICkit2 operating system"-et indítani, különben ez az ablak nem jött elő.

Ezután kiválasztottam a hex file-t, de megakadt

Fura. Csináltál valamit, amitől a PIC meghalhatott? Nekem becsapott a villám, néhány PIC-em elszállt, de simán lehetett őket programozni, csak néhány port nem működött rendesen. Nem tudom mit kell tenni ahhoz, hogy a PIC ilyen módon elszálljon.
(#) treshold válasza watt hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Egyszer már elszállt, de firmware helyrehozta.
Elképzelhető, hogy amit programoztam kütyüt tápfesz alatt volt és ez tett be neki akkor. Most is lehetett hasonló

Hogy tudom ICSP porton felprogramozni?
Milyen szoftver kell hozzá?
Gondolom egy másik programozó kütyü is kell?

Én rendszeresen programozok úgy, hogy a céláramkörön folyamatos táp van. Erre fel van készítve a PK2.

Igen, másik égetőáramkörre van szükség. A legjobb lenne, ha valakit keresnél, akinek van megbízható égetője, mert ha építesz, nem tudhatod majd, hogy az építés, vagy a PIC-ed a hibás, ha esetleg nem sikerül elsőre.

Ha építeni akarsz, akkor az oldalamon van néhány megoldás és program is.
(#) treshold válasza watt hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Az égető nem probléma, tudok szerezni PICKIT3-at amivel rátöltöm, de mit töltsek rá, a firmware-t vagy van valami más progi?
(#) zenetom válasza treshold hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Szia!
Ezt rakd bele: Bővebben: Link
(#) treshold válasza zenetom hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Erre gondolsz: PK2V023200.hex ?

Ez a firmware
(#) watt válasza treshold hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

A microchip oldalán fenn van az aktuális firmware mindig. Ha minden igaz az MPLAB is tartalmazza, abból próbálja frissíteni, ha gondot lát. Olvasd el a cikkemben amit a végén írtam erről!
(#) Hp41C válasza treshold hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Szia!

Erről az oldalról letölthető a kezelő program, a firmware és a legfrissebb eszközleíró állomány is.
(#) zenetom válasza treshold hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Igen az. Nem a legfrissebb, de tuti működik!
Nekem a csatolt verzió van a PICkit2-ben, a PC-n pedig a 2.61-es verzió, bár én MPLAB-ból szoktam főleg programozni.
Természetesen általában jobb az újat választani, de van amikor nem mindig jobb az új (lásd pickit3..)
(#) treshold hozzászólása Jún 22, 2011 /

Ok, köszönöm mindenkinek asegíytséget.
Várhatóan hétvégén kipróbálom és jelzem az eredményt
(#) watt válasza zenetom hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

A klónomban is még a pár évvel ezelőtti firmware van, semmi gond vele...
(#) zenetom válasza watt hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Az enyémben is.
(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Szia!

Attól tartok, hogy a PK2V023200 azaz a 2.32.00 a legfrissebb firmware.
Következő: »»   111 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem