Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Hali!
Szkópom sajnos nincs, de multiméterem van pár Igazából, még a programírást sem tudtam elkezdeni, mert infókat keresek a kezdeti lépésekhez, és a progi kezeléséhez. Most arra keresek infót hogy a Start elötti részeket mi alapján állítsam be. Nehezebb mint megépíteni egy klónt (asm ben szeretnék programozni)
Szia!
A kontroller és más felhasznált áramkör adatlapja, a kapcsolási rajz a kiindulás. Keress egy hasonló programot, aminek a kommentezett forráskódja is rendelkezésre áll. Abból a forrásból kiindulva lehet a kezdeti lépéseket megtenni. A multiméter a fontos, ha rossz a feszültség (túl nagy), akkor a programozandó kontroller tönkremehet. Ha a jelalak nem megfelelő a PGC vagy a PGD vonalon, a kontrollre nem megy tönkre, csak nem fogja felismerni a típusát. A PGC és PGD vonalak ezen a klónon 5V-osak.
Hali!
most mértem meg ezeket a vonalakat: ahol 5V ot kellene mérni ott általában 4.96-4.98 között változik.. A Vpp résznél a teszt szerint 12,1V mérésnél 11.86-11.90 közt változik (ezek a változások gondolom az érintőleges méregetéstől látszódnak így). Amúgy találtam sok asm forrást, de ezek ott kezdődnek, hogy lefoglaljuk a memóriaterületet, stb de én azt a részt nem értem, hogy az include után közvetlenül miket kell írkálni, bár ez más témakör..
Szia!
Az USB csatlakozón a bejövő tápfeszültség 5.00V. Ebből a fet Rds ellenálláson esik egy kis feszültség - 4.96 jó érték. A Vpp tényleges értéke a feszültség osztó pontosságától és a tápfeszültségtől függ. A 11.8 V jó. Később az adott porthoz kalibrálhatod, de ha más portba csatlakoztatod, újra kell kalibrálni. A méréseid alapján nyugodtan próbálj ki egy 5V -os kontrollert. A további kérdéseidre választ találhatsz a pic programozás topikokban. Ha mégsem, tegyél fel ott kérdést...
Hello mindkeniken én meg épitettem a pick2 klont de nekem nem megy valamiért a pic égetése pedig azt az égetőt csináltam meg amitt itt ataláltam a 19oldalon és a progit is azt akartam de nem találja pic et aztán meg próbáltam egy pic18programerrel de azzal negyon sok idő mire elkészül aztán ki irja h a pic felprogramozva aztán ha vissza olvasom akkor csak egy csomó 0 van benne .
haza vágtam volna picet? ja és ha rajta hagyom az usb akkor ki vilogtatja a foglatl jelzésü ledet. légyszi segitsetek nagy szükségem van rá és nincs pénzem h eyg gyárit vegyek. előre is köszi.
Szia! Próbáld meg törölni! Nem hinném,hogy tönkrement ha jól csatlakoztattad...
Kimérted a PIC csatlakoztatása előtt az égetőt? Ha nem, akkor itt keress vissza, mert töbször le lett írva, a kimérés menete! Mérés nélkül lehet, hogy tönkre is tetted a PIC-et, vagy egyszerűen csak a PK2 nem működik jól...
Sziasztok!
A furatszerelt PICKit2 klón leírásnál található layout-fájlokat milyen programmal lehet megnyitni? Szeretném kinyomtatni a megfelelő rajzolatokat vasaláshoz. üdv, Kiwy
Hali!
Ha a Sprint Layout-tal készült rajzokra gondolsz, akkor a Sprint Layouttal.. Vagy ha nem akarod szerkeszteni, akkor ezzel:viewlayout5
hello már megint én vagyok. megpróbáltam ujra programozni a picet pararel pic18programerel és 2:30 órát irta és az E125/256 résznél lefagyot a gép aztán ujra indulva ki olvastattam megint a picet és csak egy csomó fff volt benne.Mostmár kezdvele telelenni a cipőm de szükségem vanrá. vagy ha tudna esetleg valaki egy olyan variációt h USB SERIAL átalakitóval epromot irni mert nekem az kellene leg inkább meg MCU68 pl. mert ha ez meg oldhatólenne igy is akkor nem is kilódnék a pickit2 vel. Olvastam fórumokon külföldin h vannak a usb serial átalakitók amikkel lehet irni epromokot és képet is datak az egyik széles fejüvolt amásik keskenyebb. Én vettem is egyet persze még nemtudtam h mékkel lehet vagy mékkel nem. És a keskenyebbet vettem meg ami egy prolifik csipes volt és avval nem müködött az irás. de ha rádugtam egy comportos egeret azt fel ismerte mindez egy 64bit es win7 volt majd egy virusmiatt lecseréltem és most egy 32bit win 7 van és nem ismeri fel mostmár a szerialt ki irja h ismeretlen eszkösz. na szóval elégsok ez iyg egyszerre tudom és bocs is érte de iyg komplex a problámám. És a szakmámból adódóan szükségem lenne egy eprom iróra de csak usb van a leptopon.
Előe is kösz szépen. ja és kimértem a pick és minden rendebn van rajta és helyén. Hello mindenkinek.
Egy biztos, ha a PICKit2 jó, akkor valamit nem jó csinálsz!
A PIC18programmerről fogalmam nincs micsoda. Ha soros égető, beépített cél IC nélkül és USB-s átalakítóval próbálkozol, akkor az nem fog menni, akárki akármit mond. Ha LPT-s, akkor szintén valamit nem jó csinálsz, mert egy égetés maximum néhány percig tarthat. Ez utóbbi sem megy USB-s átalakítókkal, csak valós LPT porton. Az írásodban semmi támpontot nem adsz, amiből kiidnulva segíteni lehetne. A jelenségek felületes leírása kevés. Javaslom, hogy a PIC égetéssel kapcsolatos kérdéseidet, ha bővebben ki akarod fejteni, inkább a hozzá nyitott topicban tedd fel! Bővebben: Link A kérdésed nagy része itt off. Nem hiszem, hogy itt az eeprom égető áramköröd építésére kielégítő választ várhatsz, erre is van topic, csak keresned kell...
Szia! Kérj meg valakit programozza fel! Ez a leg egyszerűbb! Ha elküldöd én felprogramozom de jobb lenne ha valakit találnál a közeledben aki megcsinálja.
Sziasztok, én még egy dologra nem jöttem rá. Mire jó a nyomógomb a PICKIT2-őn? (A Watt féle klónon működik egyáltalán.) Igaz még soha nem használtam, de ma feltűnt hogy az is van rajta.
Ill. mire jó az aux kimenet? Mivel az a tesztpanelemen nincs bekötve.
Szia!
Nyomógomb: PICKit2 kezelő programjában: - gombnyomásra történő kiolvasa és hex állományba mentés vagy gombnyomásra történő beégetés aktivizálható, - Program & Go funkciónál a programozás indítása - nem működik az EEProm nélküli klónokon, - Logikai analizátor módban manuális trigger. AUX kivezetés: - programozáskor az LVP mód PGM vezérlőjele, - a 4. logikai ki- / bemenet - a 3. logikai analizátor csatorna (csak rajta nincs 4k7 lehúzás). - EEPromok programozásakor vezérlőjel,
Szia! Úgy emlékszem mintha firmware frissítést is lehetne a gomb segítségével végrehajtani bár soha nem próbáltam Azt hiszem benyomva tartva kell bedugni az USB-t..
Sziasztok. Van egy szilva féle klón-om. Idáig jól működött. Most újra raktam a gépet. A pickit2 programot is. 12f675-ös ic-t nem ismeri fel. Ha a kézi beállítást csinálom nem is találom a pic-et a listán. Ez a program hibája vagy az égetőé?
Más PIC-eket felismer? Hogy ismerteted fel? Milyen panelen próbálod? 10k fel, vagy lehúzó ellenállás van a Vpp-n? 100n-s kondi van a Vdd-n?
A frissen felrakott progi ugyanaz a verzió, mint előtte? Mert ha más verzió, attól is lehet.
Idézet: „A pickit2 programot is.” Úgy olvasom a saját programjával próbálja.
Ez a program hibája keress egy régebbi verziót , mert az újabb verziók egyre kevesebb 10f-12f est támogatnak .
Ezt honnan veszed? Nekem semmi bajom az újabb verziókkal, miután a legújabb vann fenn és semmi bajom vele...
Más pic-el nem próbáltam. Device Family -> Midrange -> Standard így nem ismeri fel. Device Family -> Baseline így pedig nincs benne a listában. Egy előre fúrt próba panelon. Felhúzó ellenállás van. Kondi is van.
Nem tudom hogy ugyanaz a verzió-e. Azt nem néztem meg.
Megoldódott a problémám. Hogy hogy azt nem tudom. Ahogy megírtam a válaszokat gondoltam rápróbálok. És most felismerte.
De viszont előjött egy másik hiba amivel még nem találkoztam. A képen bekereteztem:
Keress a tools menüben osccal megoldást. Autót válaszd ki, megcsinálja magától.
Az áramkörödben pedig van valahol egy kontakthiba. Lehet azh ICSP csati, vagy ezernyi más lehetőség... |
Bejelentkezés
Hirdetés |