Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ez nagyon durva!
Milyen (asztali?)nagyítót használsz?
Jó lett, nekem tetszik! Én is akartam csinálni ilyet, nagyobba, de nincs hely ahova rakjam.
Próbáltad hálózati zavarszűrővel?
Egy pár napja mutattam egy kis hibrid fejhallgató erősítőt
Bővebben: Link Most gyorsan elkészült utána egy kis csöves fejhallgató erősítő is , gyakorlatilag majdnem kész , még pár apró csinosítás . Bővebben: Link
Tetszetős, de most már megkérdezem: mi a helyzet az érintésvédelemmel? Egyéb konstrukciókon is látom, hogy kiállnak a csövek a burkolatból, nem féltitek? Törékeny, megvághatnak a szilánkok, sőt még áramütést is kaphattok...hogy van ez?
Vétek lenne eldugni egy zárt dobozba a szépen világító elektroncsöveket
Az érintésvédelem nem keverendő össze semmi külső formai kialakítással .
Idézet: „Egyéb konstrukciókon is látom, hogy kiállnak a csövek a burkolatból, nem féltitek?” Látom te fekete doboz hívő lennél , voltam és vagyok én is de ezek a szerkezetek nem azért készültek hogy a kiálló csövek eltörjenek és véletlen áramütést okozzanak . ha véletlen eltörik akkor már nagyon nagy a baj / vagy nagyon részeg a gazdi /
Na kész lett a ledes hőmérőm!
Idézet: „Látom te fekete doboz hívő lennél” Nem vagyok én vallásos, csak féltem az ilyen konstrukciókat, meg magam is félek tőlük. Buster: Ügyi, mivel sikerült hitelesíteni? Én most gondolkodom egy LM35 alapú kályhán.
Az más ha csak magad félted akkor megnyugodtam , nálam nem egy és nem kettő ilyen termék található és általában sok , nagyon sok ember megfordul nálam és még soha de soha nem volt olyan aki rányúlt volna egy izzó csőre !
A konstrukciókat nem féltem pedig már sok -sok kilométert is utaztattam őket és még azzal sem volt gond soha , tehát nincs itt semmi gond ezekkel a félig meddig csupasz erősítőkkel , ha csak annyi hogy sok embernek nem jönnek be .
Természetesen nem csak magamat, csak nem akartam túlragozni.
Szép lett, gartula! Külön jó lett a végén a "kolomp".
Alakul...
Már csak két dolog hiányzik: Egy normális fényképezőgép és némi kitartás/precizitás a mechanikai munkában.
Számítógép tápról van hajtva, abban van zavarszűrő.
köszi am it tegy kép a égleges falra szerelt í szenzort (LM35) kiraktam az ablak hátamögé így a kinti hőmérsékletet figyeli !!
Én a mechanikai munka minőségére céloztam... Megmutatom az én reszeléseimet. Most éppen egy dobozkát fabrikálok.
Grat!! hát igen fejlődnöm kell még de a hibáiból tanul az ember nem igaz mosmár jobban figyelek !! Vicsys mester
Videjó a működésről: Bővebben: Link
Ügyes munka ,de nem sajnálod azt a sok nyákot. Amúgy gratula .
Szabad szemmel forrasztottam össze. Persze ellenőrzéshez a végén használtam egy sima kézi nagyítót.
Írtam pc re egy progit amivel a kurzor alatti színt jeleníti meg:Videó
GRATT tök zsír lett!!! kapcs. rajzot kaphatok!! köszi
Hogyan fogtad össze a lapokat?
Gondolom forrasztással.
Ez nagyon jó lett! Én is ugyanilyen LED-eket használtam, nagyon szuperek.
Köszi. Ez a gyári kapcsolás a TDA adatlapjáról, csak van egy bemenő rezgőkör rajta.
Kösz !
Ez egy ilyen a többi mellett elfér , de mint mondtam is még nincs 100%-ban kész egy pár símítás még kell végeznem . Idézet: „a végén a "kolomp"” Ez tetszik , de már szinte minden formát csináltam ezért mindig törekszem mást kitalálni , de már sajnos nehéz . + egy kép :hide:
Hoppá! Befigyelt a kistábla az elején! Milyen technikával készült? (A kolomp miatt ne sértődj meg, viccnek szántam...)
Egy apró INOX 2mm -es lemez gravíroztam egy pár pillanat csiszolás és fúrás majd megint csiszolás és fölcsavarozás.Dehogy is haragszom nem vagyok én olyan ...
Gondolom valami gépi (pantográf) eszközzel tudtad ilyen szép egyenletesre kanyarintani.
Igen ez egy gépi pantográf és hagyományos nem CNC , ez még kézzel vezérelt , általában sablonról másolunk vele .
Ez a betű az pl -ul sima szabvány nagybetű , 4X-es illetve 2,5X-es kicsinyítésben . |
Bejelentkezés
Hirdetés |