Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A legtöbb ilyen "led TV" az igen, csak led háttérvilágítású. Sajnos becsapósan nevezik őket led TV-nek, mert nem azok. Ami pedig igazi led TV az piszok drága.
Ige, Én is erre gondoltam, csak mondom megkérdem.
Ahogy néztem még a gyártók oldalán 2011 modellű top tv-knél is képernyőhöz ezt írják hogy:Ultra Clear Panel, vagy LCD. Egyiknél sem láttam hogy LED panel vagy valami ilyesmi. Tehát akkor a LED tv-k is csak parasztvakítás címen mennek még. Egyébként úgy jött fel ez a kérdés hogy láttam fél milláért egy 140cm átlós LED tv a Med....-ban, és ami szembetűnő volt hogy 200w teljesítmény volt ráírva, amit Én LED-hez soknak tartottam
Én is így tudom, hogy csak a háttérvilágítás LED. Amúgy nekünk is ilyen Samsung 'LED' tv-n van, de a nevéhez hűen gyönyörű kép van rajta, +van benne ez a 100Hz-es motion plus, és olyan mintha a film 100 FPS-el lenne felvéve. Habár most még elég drágák, 1 éven belül is biztos rengeteget fog esni az áruk. [OFF] Amúgy ki vállalná el egy igazi LED tv elkészítését? Ha jól számoltam, akkor egy FULL HD-s LED panel 2073600db LED-et tartalmaz. Forrasztási gyakorlatnak jónenne
Szombat este a gyerekek egy régi fekete-fehér Junoszty tévén bámulták a Verdákat, mert kint voltunk a vikkendházban. A hang is zúgott végig, ennek ellenére én sem tudtam levenni róla a szemem, mert annyira érdekes volt, hogy fekete-fehér.
Hány éven keresztül bámultam én a jó öreg Junoszty Tv-t. Jó is volt az. Akkor más nem volt, néha itt is zúgott a hang, de ki lehetett bírni.
Nem, nem láttam a filmet viszont így már értem.
Nem szeretem a horror filmeket. Elég stresszt és félelmet magamba szippantok a nagybetűs életből is. Az én lelki világomnak az untig elég.
Én is sokat Junosztoztam. Gyártottam az "antennákat" és csavargattam naphosszat az állomáskeresőt hátha találok valami új adót. A C64-es korszakról pedig nem is beszélve. Jajj régi szép idők.
Idézet: „Amúgy ki vállalná el egy igazi LED tv elkészítését?” Nem ki, hanem mi. Ezeket már robotok forrasztják. De lehet már azt is valami speckó módon csinálják, mint az IC-ket. Ott se nagyon forrasztanak, csak a kivezetéseket.
A junoszt képe inkább szürke-fehér, a videovégfokja nem DC csatolt, így a teljes fekete szint nem tud átkerülni. (Kösz az infót, Imi!) Ha mellé teszel egy kb azonos időben gyártott TC1612 Videotont, akkor megérted mire gondolok. Mi előttük jártunk kb 10 évvel a közszükségleti rádió-, és televízió gyártásban. Ezek meg az űrben voltak? Peeersze...
Helló!
Ti mit gondoltok arról a dologról, hogy a monitor rontja a szemet? Merthogy a régi CRT az biztos rontja, de az LCD-ről annyi mindent lehet olvasni, hogy rontja is meg nem is, meg hogy csak rövidtávú problémákat okoz meg ilyenek. Nem tudom már, hogy mit gondoljak.
Hosszú ideig ugyanoda bámulsz és kevesebbet pislogsz. Ez CRT-től LCD-n át OLED-ig minden monitorra igaz.
Ma megcsúfítottam a drótszamaramat a számítógépen... Hamarosan kivitelezés következik.
Szombaton belefutottam ebbe (M5, Kecskemét előtt picivel).
Kicsit életelen de annyi araszolás után inkáb mentem mint megálljak nézgelődni...
Közeledik a vacsora idő. Velőscsontot piritóssal valaki?
Köszi én biztosan kihagyom. Egyszer bezabáltam belőle és rosszul is lettem tőle. Pár napig csak kekszen életem. azóta valahogy nem vagyok oda érte. Viszont a levest azt szívesen megkóstolnám. Az biztos finom lett.
Én kérek! Nyam!
Matyi: Nekem mindig olyan érzésem van, mintha színes lenne, nem tudom miért...
Dehogy is a ledeket interferi forraszgatja stikában
Ez a felborult teherautóról van? :eek2:
Ma álltam a főnöknél a szőnyeg szélén a késéseim miatt.
Erre belefutok ebbe a videóba. Vagy 10 percig csak röhögtem. Egy napom pont így tellik.
Sajnos ez így igaz Zolibátyó!
Csak az a szörnyű hogy ez nem csak az izzóval van így hanem sokminden mással is. Nem akarok belefolyni a részletezésbe de csak gondoljunk bele például a kapcsolóüzemű tápok elrendezésébe.
Ez a videó valójában megragadta a mostani kor , mostani társadalom nagy problémáját. Mostanság szinte minden úgy van csinálva, mint egy "időzített bomba". A kapcsolóüzemű tápegységek elrendezése, a ROHS szabvány, a nyomtatókba programozott elhalás mind-mind a " Tervezett Elavulás terméke". Ahogyan Dióda is írta szörnyű nézni, hogy milyen irányba megy a világ fejlődése.
Na ha az abszolút fölösleges dolgok közlésére találták fel ezt a topikot akkor ide lessz a legjobb írni. Életem legjobb barátnője hagyott el az előző 30 percben úgyhogy vissza térek a régi szerelme(im)hez, az elektronika, pákap és alkatrészek már már beteges imádatához
Jól teszed! A nőkben lehet csalódni, de az elektronokban soha! Velem fél évvel ezelőtt történt hasonló, azóta szinte le sem teszem a pákát.
Nők jönnek-mennek. Mindenki felejthető, ők is neked, és te is a számukra. Jön majd másik, harmadik, negyedik. Aki szerencsés, egy társat talál, akinél lehorgonyozhat. Az igazi barátok és a hobbyk akkor is megmaradnak, ha átmenetileg szünetel a "kapcsolattartás" A többiért nem kár. Ezt számtalan eset támasztja alá az ismerettségi körömből.
Igen. Sajnos sok termék olyan mint egy időzített bomba. Mint például: nyomtató, alaplap, vagy akár a windows. Nem elírás. A szoftverek is benne vannak a tervezett elavulásban. Nem hiába nem támogatja microsoft a windows xp-t, minthogy a vista-t sem. Kivéve a vista business és enterprise verzióját amit 2017-ig támogat.
Idézet: „ha nem vásároljuk meg a gagyit, azzal lehet visszavetni a gyártóját .” Csak sajnos mára már oda jutottunk, hogy csak gagyit árulnak különféle hangzatos márkanevek alatt is. Például itt ez az autómárka mit mi javítunk. Valamikori luxus autó gyártó. Ennél gagyibb csak a Trabant, vagy az sem.
Van valakinek tapasztalata ZTE Blade telefonnal? Ilyet vettem, szerintem nagyon használható, és szép is, de sehol sem találom, hogy lehet beállítani azt, hogy elküldje a számom. Szóval ha hívok valakit, lássa a számom, és ne privátként jelenjen meg. Hogy tudom ezt beállítani?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |