Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1659 / 3610
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Innen már nincs visszaút, ez egy felfele mutató spirál, ami pillanatok alatt maga alá fog omlani. Minőség már nincs, csak tömegtermelés. Lassan már fizetőképes kereslet sincs, mivel a gépek annyi ember munkáját tették feleslegessé, hogy lassan nincs ember, aki megvegye, amit termelnek. Aki dolgozik, az is épp annyit kap, amennyiből napról napra kijön, félretenni nem tud, nagyobb értéket nem tud venni, és már a bóvlin is spórolnak! Gafly mester hangoztatta régebben: Ha nem értesz valamit, keresd mögötte a pénzt! Itt is az van: féltik a gyártók a bevételüket. Simpivel beszéltük régebben, hogy van a GE-nek egy olyan kompakt fénycsöve, amiben nincsenek elektródák, külső elektromágneses térrel gerjesztik az üvegburában lévő gázt és fényport. Igazából a lehető legegyszerűbb, nem kell bevezetés, nem szökik a fém-üveg átmenet mellett a levegő, stb. Az elektronika sem bonyolultabb annál, mint a hagyományos kompakt fénycsőé. Egyedül talán a tekercs ami plusz. Ennek ellenére 10-15 szörös árba kerül, mint a sima kompakt fénycső ugyanattól a gyártótól. Az ok: Vagy így, vagy úgy, de TEJELSZ. Vagy apránkint az ócska termékkel termeled be a profitot a tőkésnek, vagy drágát veszel, irreális áron adják, és kifizettetik veled egy összegben azt a bevételkiesést, amit azzal okozol, hogy NEM bóvlit veszel. Amit nyersz a vámon, veszíted a réven. Így is úgy is a pénzvilág jár jól, persze ehhez gyártanak hangzatos filozófiákat, hogy ez miért jó neked, meg miért kell drágábban adni, de minden mese habbal. Plusz szándékosan úgy vannak nevelve a népek az internet és a médiumok által, hogy ez nekik jaj de jó! Ebben egyedüli vesztesek mi vagyunk, mert sem így sem úgy nem azt és annyit kapunk a pénzünkért, amennyi jár, hanem mások határozzák meg. Itt nem a piac szabályoz (ez is csak mese), hanem a piacot irányító emberek.
(#) zenetom válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Már csak az a kérdés, hogy meddig fog ez tartani?
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

A választás már csak abban van, hogy olcsón veszel bóvlit, vagy drágán. De mindenképp bóvlit veszel, mert nincs más. Tapasztalatom szerint csak az van rendben, amit a két kezemmel csinálok.
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Az sincs, mert az alapanyagok sajnos olyanok, mint a többi: BÓVLI...
(#) janikukac válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Isten éltessen sokáig Zenetom !
(#) zenetom válasza janikukac hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Köszi!
(#) zenetom válasza sooty hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Ő tanítja be a robotokat.
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Boldog születés napot kívánok én is.
(#) Rober_4 válasza varttina hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Velem már több mint 10 éve él egy elektron, nagyon megbízható társ!
Amiben tud segít, sosem unalmas. Csak el ne hagyjon...
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Köszi!
Köbzoli: megnéztem a linkelt videót, nagyon megdöbbentő!
(#) karacsi_maci hozzászólása Jún 28, 2011 /

Sziasztok!

De jó, hogy van egy ilyen topic, itt olyan sok okos ember van.

Édesapámnál van egy csempézett medence.
Utólag lett beleépítve egy vízzáró (fogalmam sincs mi ez, ő kérte, hogy tegyem fel a kérdést).

A lényeg, hogy azóta ereszt a medence, megy el a víz.
Próbálták sziloplasztozni, de lehet, hogy elcseszték, mert egy öreg sziloplasztot használtak.

Na most, mit lehet, érdemes tenni?
(#) DuMatyi válasza karacsi_maci hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Szerintem nem jó mindenre akármilyen sziloplaszt. Amikor én infralámpákat újítottam fel, akkor kályhás sziloplaszt kellett, ami 1500 fokig hőálló. A cserépkályha átrakásakor pedig spec. másféle sziloplaszt volt napirenden. Ide valami nyomásálló szilikonos miskulancia kéne szerintem. Ajánlok medencés boltot, vagy építőipari szakboltot. NEM a bóvliker meg OVI áruházakra gondolok, SZAKboltra. Ugye cipőt a cipőboltból... Szerintem google-n van csomó.
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Ha elhagy Robi, akkor elektr off lesz nem elektr on.
(#) mate_x válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Én is boldog szülinapot kívánok
(#) zenetom válasza mate_x hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Köszi!
(#) karacsi_maci válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

köszi a választ.
(#) DuMatyi válasza karacsi_maci hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Gondolj bele, hogy a rendszernek mekkora hidrosztatikai nyomást kell kibírnia! Azért az se semmi.
(#) karacsi_maci válasza DuMatyi hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Közben beszéltem apámmal, elmondtam ami tanácsot kaptam, azt mondta, neki fóliázást ajánlottak fel, de az ilyen 100+ forint, annyi meg nincs rá.
(#) mineral válasza karacsi_maci hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

"Utólag lett beleépítve egy vízzáró" Ez érdekelne, hogy pontosan mi is akar ez lenni. Megfúrták a medence alját vagy oldalát? Van több megoldás is szivárgás megszüntetésére de tudni kellene, hogy miről is van szó. Esetleg képet tudsz felrakni?
(#) karacsi_maci válasza mineral hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

kép sajnos nincs, egy ideig nem is lesz, de jól érted. hozzáteszem, én azt sem tudom mi az a vízzáró, csak bediktálás után kérdeztem ))

de jól látod, utólag lett beépítve.

na most megérdeklődtem apámnál, mi ez az egész, hogy tudjak konkrétumokat is mondani.

tehát, egy kész, csempézett medencébe utólag lett beépítve egy 40cm*40cm -es lyuk, 15cm mély, hogy a búvárszivattyúval teljesen ki lehessen szívni a vizet.

amióta ez ott van, azóta enged. apám ilyeneket kérdez, hogy van -e valami spéci anyag, amivel ki lehet kenni a fugát, hogy az "örökre" működjön. a vízmagasság kb. 180cm.

sorry, ha sután fogalmazok, de kb. a postás szerepét töltöm most be.
(#) Ricsi89 válasza karacsi_maci hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Én azt mondom, hogy talán a műgyanta is jó lehetne, az tuti vízzáró.
(#) saraha válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Szia.
Boldog szülinapot.Menjél kocsmázni a haverokkal meg a csajokkal.
(#) zenetom válasza saraha hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Szia.
Köszi, de sajnos több okból nem megyek, az egyik hogy esik az eső (egész nap ilyen retek idő volt/van), a másik meg hogy nem szeretem a kocsmákat. Meg csajok sincsenek
(#) Rober_4 válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Ez a három összefügg nem gondolod?
Boldog szülinapot!
(#) zenetom válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Köszi!
Idézet:
„Ez a három összefügg nem gondolod?”

Ezt nem értem :hide:
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Kocsma-haverok-csajok. Gondolom ez a három. Bár nálam ez sohasem függött össze. Inkább haverok-buli-csajok változat működött.
Neked meg boldog szülinapot kívánok! Allah növessze hosszúra életed fonalát és egészséged sohase legyen, betegség által megtámadva!
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Jaj, én meg a rossz időjárásra gondoltam hogy függ össze a többivel...
Köszi Neked is!
(#) saraha válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Nincsenek csajok ...az baj,nagy baj!
Neked az baj,hogy ott esik nekem meg az,hogy itt nem...pedig jót tenne a kukoricámnak a búzámnak a rozsomnak is meg még sorolhatnám...
A kocsmákat meg majd jó magyar ember módjára megszereted idővel...vagy nem.
(#) janikukac válasza saraha hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Megnéztem a profilod. Kis aranyos a kisfiad. Hogy hívják? Szeret elektrózni?
(#) AZA válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Gratula a második X-hez! Irigyellek kicsit.
Következő: »»   1659 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem