Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RS232 kimeneti pinjeire LED
Lapozás: OK   2 / 2
(#) nedudgi válasza samu003 hozzászólására (») Jún 19, 2011 / 1

(#) samu003 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szia!

Egy régi tipusú PSION MX Workabout adatgyűjtős ketyerét akarok összekötni a géppel. Sajnos se dokkoló se adatkábel. Adva van egy rs232 csati és a gépen egy com port csati. Mind a 2 apa csatlakozó. Szerinted ha keresztbe kötöm akkor működni fog? Amugy gondolkodtam azon is hogy egy com portos irda lenne a megoldás a gépbe is és a pda ba is. Szerinted ,egoldás jelentene ez is?

Köszi a választ!
(#) samu003 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Amit küldtél linket ismerem találtam én is bekötést gazdagon. Csak az eredményre lennék kíváncsi. Sajnos itthon csak apa csatim van szóval csak holnap tudok vásárolni mert feldutam az egész műhelyt és nem találtam még szerelt kábelt sem. Holnap irány a bolt és meglátom milyen károkat okoz a tudatlanságom4

Szép estét!
(#) nedudgi válasza samu003 hozzászólására (») Jún 19, 2011 / 1

http://www.psion.hu/letoltes/Workabout_mx.pdf
Nem egyértelmű a leírás, hogy a soros port RS232 vagy TLL szintű, de valószínűsítem, hogy kibírja.
Szerintem a keresztkábel elég lesz. (Mondom ezt úgy, hogy nem láttam közelről PSION-t. )
(#) samu003 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Szia!

Sajnos valami hiba csuszott a lelkesedésembe. Ugyanis kész lett a kbel de valamiért nem akarja felismerni a kacsolatot. Állítottam az átviteli bit mennyiségen. Alapból 19200 lenne de már 9600 is probáltam. Az eszköz észleli a számító gépet, de a számítógép nem ismeri fel az eszközt és nincs megfelelő kapcsolat. Kerestem volna eredeti kábel leírást de sajnos nem sok sikerrel. Egyéb öttlet?
(#) nedudgi válasza samu003 hozzászólására (») Jún 24, 2011 / 1

Én leragadtam ott, hogy milyen programmal akarod összekötni a két gépet. A fizikai kapcsolat az egy dolog, de milyen programokat használsz?
(#) samu003 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Bővebben: Link

eredetileg ez való hozzá!

Ezen az oldalon találgattam progikat!
A készülék PSION WORKABOUT MX 3.c lézerszkennerrel egybeépítve

Szia!
(#) samu003 hozzászólása Jún 27, 2011 /

Amugy itt lenne a készülékről egy-két dolog.

(#) nedudgi válasza samu003 hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Biztos vagy benne, hogy nem kell adás/vétel csere a kábeleden?
(#) samu003 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

de igen biztos kell . Akkor nem jó kábelt építettem?
(#) nedudgi válasza samu003 hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

De, a kábel biztosan jó, ha nem zárlatos.
Legfeljebb nem erre a célra .
Nincs mit tenni, az egyik catlakozónál fel kell cserélni a Tx/Rx vezetékeket.
(#) samu003 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Kicsit értettlen vagyok. Akkor most az egyik anya csatlakozónál cserélejm meg a tx rx zsinort? Amugy már tudok adatot küldeni a pc ről a kézi pda ra. A gond csak annyi hogy nem tudom a pda könyvtárat liustázni. A pda ra irt programokat sajna csak ugy tudom telepíteni, ha a pc-n lévő progival buherálom a programot. A pda-n csak basic programozás van mást nem ismer. Ez sajna nekem kevés, mivel a perifériákat nem tudom basic programba programozni. Igy nincs lehetőségem a barcode olvasot aktivizálni. A gyári programot az előző emberke sikeresen letörölte, és nem találok hozzá valo progit amivel ismét űzemképes állapotba tudom hozni.
A vezetéket megcserélem és majd irok a fejleményekről

Köszi!
(#) nedudgi válasza samu003 hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Ha tudsz adatot küldeni, akkor a kábel rendben van, nem kell változtatnod semmit!
(#) samu003 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Na úgy néz ki, hogy megvan a megoldás és tökéletesen megy minden, ahogy a nagy könyvbe meg van írva. Hia borrása a pc-re telepített program régi verziója volt.

Köszönök minden segítséget, jogos a pont

Sziasztok!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem