Fórum témák
» Több friss téma |
Hmmmmm....
Maximum a modulációt tudnád felvenni.... Sajna a digitalizálás miatt eléggé torzul a jel! (hangfrekinél még belefér) De hát a digitális jelsornál 1 bit is számít...asszem Lehet venni tanítható távszabályzót, rf-et és infrásat is egyaránt! (bár még mindíg nem tudom mi lesz az ugrókóddal??)
Kellően sok próbálkozással valamennyi kódot be lehet tanítani, aztán már csak kitartás kérdése, hogy a megfelelő (nyitó) kódot kiválaszd majd...
Bocsi, ezt 1*űen nem lehetett kihagyni!
Ez az egész csak a nem ugrókódosnál működik
Ez esetben az IJ* esete forog fenn.
(*IJ=Így Jártál)
Nem. Így Járás Tipikus Esete. Megjegyzem, ha egy kutyarágta széthullott, de működőképes távkapcsolót kellene reprodukálni, akkor keresni kell egy vagyonvédelmi berendezéseket telepítő/szervizelő céget, és a riasztóhoz/centrálzárhoz stb. gyári szám alapján lehet rendelni, és az még ugrókód esetén is műxik csak ahhoz a példányhoz, vagy egyéb esetekre - mint előbb is írták - lehet kapni taníthatót.
ps: Ha barkácsolni akarsz, hajrá, ha egy konkrét feladat megoldása a cél, akkor a kész megoldás kifizetődőbb időben, energiában és pénzben is.
Sziasztok!
Tudna valaki egy Schneider Remote control 213-1 -hez feltölteni kapcs. rajzot?
Sziasztok!
Adott egy halott házimozi, amolyan bögreszett, egy erős mélyládával, ami szerintem nem ér pénzt. Adott viszont egy másik szett is, amihez meg aktív láda kellene, de nincs. Kérdés: Hogyan lehet a halott házimozi fejegységből aktívvá varázsolni a szóbanforgó szubládát, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen kézzel kapcsolgatni, hanem amikor bekapcsolom az erősítőt, akkor elindul az aktív láda is. Ha segít: Philips LX3600D a szétszedendő szett és ebből kellene megoldani. Ami egy kicsit nehezíti a kérdést, hogy nem vagyok szerelő, tehát egy őrpáka van itthon, kábelek, csavarok, esetleg relé is akad, ha azzal meg lehetne oldani a 'remote' funkciót. Szóval nincs módomban mindenféle áramköröket építeni, meg nyáklapot tervezni és ha mással csináltatom meg, akkor az meg pénzbe kerül. Akkor mindegy, ha veszek egy aktív ládát készen.
Üdv!
Szerintem elég nehéz dolgod lesz így, az halott 5.1ből elég nehéz kibontani alkatrészeket, max a végfokot és pár alkatrészt lehetne hasznosítani, feltéve, hogy azok nem sérültek. Szerintem az a legegyszerűbb ilyen esetben, hogy bármennyire nem szeretnéd, építeni, venni kell egy kis erősítő kit-et, azt összeépíteni, esetleg bele a ládába. Azt, hogy automatikusan bekapcsoljon, meg úgy lehet megoldani (szintén szerelésel jár), hogy vagy a subwoofer jelet kell figyelni, vagy a működő 5.1 ben keresi egy olyan pontot ahogy tápfesz jelenik meg a bekapcsolás után, pl végfok és azt használni, hogy mondjuk egy relé kapcsolja fel a sub tápját. Az egész projekt kijön pár 1000esből, erősítőt itt is találsz sztem a hírdetések között, 30~50watt körül elég. Ha épp nincs, hírdetni kell, vagy venni egy kit-et. Szerelgetés nélkül viszont szerintem ez egy halott ügy.
Szia!
Egy szál pákával és kevés tudással, ez nem fog menni. Jobban jársz, ha nulláról építesz egy pici erősítőt, vagy mondjuk ezt. Üdv: Endre
És azok a szubládák amelyekben van 'auto' funkció, azok az előerősített szub kimenetről érkező jel alapján kapcsolnak be és ki?
Még utánanézek ezeknek a kiteknek, meg elolvasom a belinkelt oldalt is, de lehet, hogy olcsóbb és ésszerűbb megoldás lesz egy jobb de használt aktív szubot venni...? A SAL szub erősítője elég drága, 12 rugóért láttam, pár ezressel többért akár JBL vagy System Infinity aktív ládát is kapni.
Így van, a sub kimenet jelét figyeli, az enree kolléga által linkelt leírásban is van egy ilyen kapcsolás.
Egyébként tényleg jobban megéri ha veszel egy használtat, mint a nulláról nekiállni építeni egyet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |