Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   23 / 45
(#) potyo válasza marksman hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Mert a műholdak ezen a pályán vannak: Geostacionárius pálya
(#) satlokk válasza marksman hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Röviden azért mert a műholdak a földel együtt forognak,ezért is mondják,hogy földkörüli pályán vannak.röviden ennyi szerintem.kb, 36000 km-s magasságban.
(#) satlokk válasza potyo hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Ez így pontosabb.!
(#) marksman válasza potyo hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Aha , erre nem is gondoltam, így már világos. Kösz a választ.
(#) mezei dávid hozzászólása Jún 18, 2011 /

sos. van egy digital 4000 beltéri ehhez van 80 cm parabola diseq1 motor
feltettem a déli falra fűggőbe állitottam ahogyan levolt irva
a hot bird kb 72°% ér el de mindig kiírja nincs jel.

a motornál villog egy piros led alatta zölden is ha billentem felfelé akkor lassul a piros led és emelkedik a ccsik jelzés 74% ig és tovább semmi
szeretnék kérni valakitől egy infot hogyan kezdjem el.
tiszt:david
(#) mezei dávid hozzászólása Jún 20, 2011 /

sziasztok!
tudna valaki segíteni?
digital 4000 eshez távírányítot hol lehetne szerezni.
most már sikerült befogni a hot bird és az amost
de a többi gyenge jelet ad . mi lehet at oka.
david
(#) imre andras válasza mezei dávid hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Hello
Kétt probléma lehet
1:a fejed nem elég erös
2:vagy az is lehet hogy a beltériden nem jol van beállitva valami
mert nekem is hasonlo problémám volt vele mostanra már jol megy .
(#) mesyboy válasza mezei dávid hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

A coax kábel "minőségétől" is függhet a dolog. Digitális technikánál illik legalább 100dB-s (3x árnyékolt) kábelt használni, de a legjobb a 120dB-s (4x árnyékolt). Esetleg próbálj csavarni a fejen az óra járásának iráynában.
(#) mesyboy válasza mezei dávid hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Hasznos segédlet parabásához: DISHPOINTER
Megadod a műholdat és a címedet és a google műholdas felvételein megmutatja, hogy milyen irányba kell mutatni a paraboldának. Kiírja a dőlés szöget is, de azt már fel-le mozgatással is el lehet találni. Egyszerű és nagyszerű. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
(#) VIM válasza mesyboy hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Szia! Megnéztem ezt az "izét", de nekem egészen biztosan nem 22 fok volt az elevációs szögem Szolnok mellett, hanem 36 fok. Nagyon sokáig tekergettem Keleti 42-től, Nyugati 4 fokig hiba nélkül ezzel az elevációs szöggel. A deklinációs értékre nem emlékszem. Szerintem a Lacinak bandzsít az antennája. Mintha a körívnek csak a két pontját találná el az elevációs szög által meghatározott elfordulás, holott annak egyeznie kellene a geostacionárius pálya ívével, mert csak úgy fogja látni az összes műholdat. Talán nincs függőben a boom, vagy a polármount nem párhuzamos vele.
(#) priest888 hozzászólása Jún 27, 2011 /

Sziasztok

Vettem egy Samsung led tv-t. A hátulján van egy PCMCIA aljzat. Ebbe az aljzatba olyan modult tehetek, amibe beszúrhatom a műholdvevőnk kártyáját.
Egyik kérdésem az lenne, tudjátok-e, hogy a T-Home milyen nyelven kódolja az adását, mert annak megfelelő modult kell vennem.
A másik kérdésem, hogy így tudok-e HD adást nézni.
A T-Home-osok ha HD adást kérsz, cserélnek beltérit, de kártyát állítólag nem(ez nem biztos, lehet kártyát is cserélnek), ekkor emelik a havi előfizudat. Szeretném elkerülni, hogy többe fájjon a HD vétel, másrészt jól jönne, ha egy távkapcsolóval kevesebbet használnék és egy doboztól is megszabadulok.
Meg tudom ezt csinálni?
ilyen modulokra gondolok(ebbe kell a kártya): http://forgat-sat.hu/webshop/muholdvetel-ca-modul-c-55_26.html
(#) kadarist válasza priest888 hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Szia!
Gondolom, ebben a tévében nincs műholdvételre alkalmas tuner. Mert ha nincs, akkor nincs miről beszélni.
(#) priest888 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Szia

Kell, hogy legyen, mert ez a modulolvasó direkt erre van, a kézikönyvben néztem meg. Én szerintem mennie kéne, csak nem mindegy milyen modult veszek, meghogy jönni fog-e HD adás, ezért kérdéses számomra, hogy mikor tunert cserélnek, akkor kártyát is cserélnek-e. Érted mire gondolok. Ez így elvileg összejön.
(#) kadarist válasza priest888 hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Földi antennás vételhez való kártyafogadó van abban és nem műholdashoz. Mi a tévé típusa?
(#) priest888 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Samsung UE40D5700

keresgéltem, benne van a kézikönyvében:
TV System:
Analogue: B/G, D/K, L, I (Depending on your country selection)
Digital: DVB-T/DVB-C/DVB-S2

Ezek szerint jó kéne legyen szatelithez
Az analóg jelölések mit jelentenek?(csak kíváncsiságból)
(#) kadarist válasza priest888 hozzászólására (») Jún 28, 2011 /

Utána néztem és valóban van SVB-S tuner benne. A T-Home-nál kellene érdeklődni, hogy beltéri nélkül, csak a tévékészülékkel működik-e a dekódolás. Gyakran beltérihez van a kártya párosítva. Egyébként Conax-kártyát használnak.

Köszönöm
(#) cruisher válasza priest888 hozzászólására (») Jún 28, 2011 / 4

Inkább a UPC-vel próbálkozz, náluk lehet kérni csak kártyát. Ez esetben Cryptoworks-öst kérj, ahhoz tuti lehet kapni modult a tv-hez is és párosítva sincs a beltérivel.
(#) verwolf9999 hozzászólása Jún 29, 2011 /

És esetleg galaxis easy beta s ci-hoz nem tud valaki bekötési rajzot nullmodemhez ?
(#) Action2K válasza cruisher hozzászólására (») Jún 29, 2011 /

Ezt én is csak megerősíteni tudom. Lévén, hogy nekik dolgozom. Ha érdekelnek a részletek keress privátban.
(#) Zseni hozzászólása Júl 5, 2011 /

Sziasztok!
Az Astra 19.2E Müholdat szeretném befogni.
De a szint 60-70 között, a Minőség pedig 50-60 között van.
Amikor rákeresek akkor azt mondja nem talált csatornát.
Digi antenna, és Orton 4100C Beltérim van.
Ha valaki tud segítsen már.
Miért tudok mindenféle müholdat befogni csak ezt az egyet nem? Felnőtt ingyenes csatorna kellene...
Ezek a müholdak gond nélkül jönnek: 80-70 es arányban.
Eurobird 9E
Hotbird 13E
Eutelsat W5 70.5E
Nilesat 7W
Intelsat?
Előre is Köszi a segítségeteket!!!
(#) Action2K válasza Zseni hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Szia! Nincs előtte fa, vagy egyéb belógó tárgy, ami balról betakar?
(#) Zseni válasza Action2K hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Szia.
Két terasz tető között van ez lenne az oka?
A többi miért jön? tegyem feljebb esetleg hogy a tetök fölé érjen?
(#) Zseni válasza Zseni hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Van kb. 10-15 méterre előtte egy diófa is.

Biztos az az oka. A többi azért jön, mert épp kilát rájuk. Mindenképp ajánlott egy jobb (nyílt) helyre tenni.

Pont ez okoz gondot azon a falon (déli) csak itt van hely és kábelem sincs mert a digi annó kicentizte...
Feljebb tudnám éppen csaK ahoz kellene egy másik tartó...
(#) Zseni válasza Zseni hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Forrasztással vagy azzal a csavaros vezeték összekötővel össze lehet kötni a koax kábelt nem akarok boltba összekötö csatiért rohangászni.

A csavaros összekötő jó, de SOS-nek a forrasztás is jó. Alufóliával az árnyékolás is megoldható.

ok áttettem a déli fal keleti végébe itt nincs árnyékolás mert kilóméterekig ellátni keletre.
Remélem igy jó lessz már csak be kéne kötni most hozatok kábelt mert elfogyott de kb: 17:00 ra készen lessz remélem.
Következő: »»   23 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem