Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   613 / 1385
(#) izenahogyishivnak hozzászólása Júl 6, 2011 /
 
Nem tudom, hogy pozícióábra készítás volt-e már téma? Én gyártatni szoktam a nyákokat, de most lenne több nyák, amiből csak 5-10 darabra van szükség, és ilyen kis mennyiség esetén jobban megérné itthon csinálni. Ill. a fő problémám a gyártókkal az, hogy jó áron csak nagy határidővel dolgoznak...

Viszont nekem szükséges a pozícióábra, amit egyelőre nem tudok készíteni.
(#) gulasoft válasza izenahogyishivnak hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Felvasalhatod, vagy dry fóliával fellaminálhatod és utána levilágíthatod. Szitázni nem fogsz.
(#) pcroland hozzászólása Júl 6, 2011 /
 
Szerintetek használhatnék maszknak pausz papírt? Akkor elég lenne egy réteg is. Áttudnám világítani, de a rá nyomtatott tunert már nem.
(#) ODU válasza pcroland hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Én épp tegnap csináltam egy olyat hogy kinyomtattam sima papírra a maszkot(legjobb minőségben) majd a másik oldalát (nem ahol a tinta van) bekentem sima étolajjal, hogy áttetsző legyen a papír, majd úgy világítottam le a NYÁK-ot. Meglepően jó eredményt lehet elérni. csak be kell állítani a megfelelő levilágítási időt. Nekem az volt a nyerő ha ugyanannyi a levilágítási idő mint fóliával.
(#) Töpörtyü hozzászólása Júl 6, 2011 /
 
Kértem ajánlatot egy NYÁK gyártó cégtől, és eléggé elkeseredtem. Egy 150*150 mm-es kétoldalas NYÁK feliratozva, fúrva ~7500 Ft. A hozzá tartozó fóliák ára nettó 1300 Ft/db. Na ez keserített el. Nem lehetne a fóliát nyomdában elkészíttetni? Van több is a közelben.
(#) pcroland válasza ODU hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Köszi! Vettem pauszt. Most azt próbálom ki. Most is nappal világítom, de most nem felejtem ki 1órára. Alulbecsültem a nap erejét és átvilágított 2 réteg toner-t. Ha pauszt használok, akkor melyik jobb? Lézer/tintás nyomtató?
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Na kipróbáltam. Megint túl sok volt a nap. Na holnap mégegyszer...
(#) ODU válasza pcroland hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Azt nem tudom hogy melyik jobb, azt tudom hogy nekem tintasugaras van csak. Nyilván az a jobb amelyik jobba fed.
ui.: Én 5 percig szoktam világítani (nem nappal)
(#) pcroland válasza Töpörtyü hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Gulasoft is nyomdában készítteti. Az a kérdés, hogy elfogadnak-e nyáktervet, ha nem át kell konvertálnod. Illetve, hogy teljes fedettséggel tudnak-e nyomtatni.
(#) pcroland válasza ODU hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Köszi! Holnap újra megpróbálom levilágítani.
(#) Töpörtyü válasza pcroland hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Teljes fedettséggel tudnak nyomtatni, csak azt nem tudom, hogy a lakkozáshoz szükséges maszkot hogyan lehet megcsináltatni. Amúgy egy sima nyomda a gerber állományt ugye nem tudja kezelni?
(#) pcroland válasza Töpörtyü hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Szerintem nem. Szerintem csináld ezt: rárakod a programot egy pendrive-ra (akár makrok nélkül), felrakod a layout file-t, utána társítod a file-t a pendrive-on lévő programhoz, kihúzod és egy gépen lévő layout file-t társítasz a gépen lévő programhoz. Így a gépen lévő fileokat gépről indítod, a pendrive-on lévő file-okat pedig a rajta lévő programmal. Ahol én voltam ott azt mondták, hogy nem tudnak teljes fedettséggel nyomtatni.
(#) koczka válasza pcroland hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Pont ma voltam a Pannoniaprint-nél csináltatni levilágító maszkot, hát ha egyszer kipróbálod rájössz, hogy mehet a kukába a nyomtató.
Ma-holnap meglesznek az első tesztjeim.
Töpörtyü: milyen lakkra gondolsz? mert a forrasztásgátlónál csak a forrszemeket kell üresen hagyni és úgy levilágítani.
Gerberrel nem tudnak semmit csinálni, célszerű pdf-ben küldeni.
(#) emmzolee válasza koczka hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Hello koczka.
Mesélj légyszi erről a Pannonprintről.
Milyen file formátumokkal tudnak dolgozni?
Mennyibe kerül?
Mennyit kell rá várni?

Szeretnék csináltatni nyomdai úton műszer előlapokat, és a Front designer programmal tervezem a műszer elejét.
Azt szeretném még meg tudni, hogy ott nyomtatnak-e színesben műanyag öntapadós fóliára.

Kössz
(#) pcroland hozzászólása Júl 7, 2011 /
 
Feladom ezt a hatalmas nyákot. Valaki olyan megtudná nekem csinálni, aki az Örs vezér téren vagy közelében személyesen át tudná adni (persze pénzért)? Érdeklődést PM-ben. Sürgősen kéne.
(#) kaqkk válasza pcroland hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Miért adod fel ?? Ha ilyen hamar sikerült A/4 es méretet fellaminálnod nehogy a levilágításnál add fel ! Max 30sec-re tedd ki a tűző napra és hívd elő
(#) koczka válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Hello!

Én még csak levilágító fóliát csináltattam velük, 320Ft ért csinálnak egy A4-est, kb 2-3óra múlva mehetsz is érte ahogy elküldted nekik az anyagot. Az hogy milyen formátumokat tudnak tőlük kéne megkérdezni én pdf-et küldtem.
(#) pcroland válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
De össze vissza ráncos lesz. Valamikor sikerül valamikor nem. Most lamináltam megint egyet. Megint lettek ráncok. Azért lettek, mert nem feszítettem meg eléggé a végén a dry-t és csak így sikerült. Viszont mostmár mégegyszer nem laminálom fel. Előhívom és repedéseket filccel megrajzolom. Ahol azután is marad repedés azt pedig össze forrasztom majd Na jó, akkor nem adom fel, ha addig élek is... Amúgy az a dúrva, hogy még így is egyszerűbb, mint a p2-al kínlódni. Mindegy, majd belejövök.
(#) kaqkk válasza pcroland hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Próbáld meg a fóliát vizes nyákra fellaminálni , Én úgy csináltam (2. próbálkozásra tökéletes lett) hogy a felpucolt nyákot áttöröltem vizes viledával , a védőfólától megszabadított fóliát ráterítettem és betoltam a hideg
(éppen bekapcsolt) laminálóba , aztán amikor a lamináló felmelegedett újból beletoltam és már mehetett a levilágítóba .
(#) pcroland válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Nekem mostmár megy. Rájöttem szerintem. Az volt a gond, hogy nem feszítem meg eléggé a dry-t a nyák azon felén, amelyik aztán a laminálóba teszek. Hogyha, pedig az elején van egy kis gyűrődés, akkor végig lesz. Ha pedig az elején nincs, akkor a végén se lesz. Inkább lemosom és laminálok még egyet. Azzal is gyakorolok
(#) pcroland válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Fellamináltam még egyszer. most is ráncos lett. Hogy az a #&@%/!%&{@&. Tényleg feladom ezt. Nem kínlódok a laminálással, mert ha sikerül, attól még a levilágítás nem lesz tuti. Na mindegy. Többet ezt a nyákot nem laminálom. Amilyen lesz, olyan lesz.
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Én ajánlhatok valamit?! Szerintem ne bajlódj ezzel, használj gyári fényérzékeny panelt!!!

Ui: Ebben a topikban elkészült a nyáktervezésem 6. órájának a gyümölcse, egy rajzról a 3. nyák. Aki segítene átnézni, SÖRREL jutalmazom !!! Bővebben: Link
(#) emmzolee válasza koczka hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Köszönöm
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
A4-es méretű gyári fényérzékeny nyák? Az rohadt drága lehet. Annyi pénzből én inkább elszórakoznék a dry-al, mert az sokkal olcsóbb. És mi van, ha elrontod a gyárilag fényérzékeny nyákot? Megint kiadsz egy csomó pénzt egy új nyákért?
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
De ha beleszámolod, hogy kell venni lamit, meg a fólia nehezen beszerezhető. ÉN 160*100-as panelt 640 veszem, vagy 500-ért.
(#) kaqkk válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Az A/4 itt Szegeden 3000ft környékén van , ezért éppen 3db normál nyákot veszek amit DRY -fóliával fellaminálva is csak 3200ft a költség !
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Én tegnap előtt vettem egy 200*150-es baksi panelt, fotot, 850 forintért ( 270 dinárért ) szerbiában.
(#) pcroland válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Na ez az. Van vagy 3000 FT egy olyan nyák. 5 próbálkozás: 15000Ft. Egy A4-es dry fólia 55Ft, legyen 70Ft. Egy sima nyák 750Ft. 750+5*70=1100Ft? Nem akarok elbukni a pénzemből annyit, amennyi nincs is :beke3:
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
De legalább 3k a lamin, meg a sok veccer'..
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Azt csak egyszer kell megvenni és egész életedben jó lesz. A vegyszer meg ugyanúgy kell a gyári lakkoshoz is.
Következő: »»   613 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem