Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem tudom, hogy pozícióábra készítás volt-e már téma? Én gyártatni szoktam a nyákokat, de most lenne több nyák, amiből csak 5-10 darabra van szükség, és ilyen kis mennyiség esetén jobban megérné itthon csinálni. Ill. a fő problémám a gyártókkal az, hogy jó áron csak nagy határidővel dolgoznak...
Viszont nekem szükséges a pozícióábra, amit egyelőre nem tudok készíteni.
Felvasalhatod, vagy dry fóliával fellaminálhatod és utána levilágíthatod. Szitázni nem fogsz.
Szerintetek használhatnék maszknak pausz papírt? Akkor elég lenne egy réteg is. Áttudnám világítani, de a rá nyomtatott tunert már nem.
Én épp tegnap csináltam egy olyat hogy kinyomtattam sima papírra a maszkot(legjobb minőségben) majd a másik oldalát (nem ahol a tinta van) bekentem sima étolajjal, hogy áttetsző legyen a papír, majd úgy világítottam le a NYÁK-ot. Meglepően jó eredményt lehet elérni. csak be kell állítani a megfelelő levilágítási időt. Nekem az volt a nyerő ha ugyanannyi a levilágítási idő mint fóliával.
Kértem ajánlatot egy NYÁK gyártó cégtől, és eléggé elkeseredtem. Egy 150*150 mm-es kétoldalas NYÁK feliratozva, fúrva ~7500 Ft. A hozzá tartozó fóliák ára nettó 1300 Ft/db. Na ez keserített el. Nem lehetne a fóliát nyomdában elkészíttetni? Van több is a közelben.
Köszi! Vettem pauszt. Most azt próbálom ki. Most is nappal világítom, de most nem felejtem ki 1órára. Alulbecsültem a nap erejét és átvilágított 2 réteg toner-t. Ha pauszt használok, akkor melyik jobb? Lézer/tintás nyomtató?
Na kipróbáltam. Megint túl sok volt a nap. Na holnap mégegyszer...
Azt nem tudom hogy melyik jobb, azt tudom hogy nekem tintasugaras van csak. Nyilván az a jobb amelyik jobba fed.
ui.: Én 5 percig szoktam világítani (nem nappal)
Gulasoft is nyomdában készítteti. Az a kérdés, hogy elfogadnak-e nyáktervet, ha nem át kell konvertálnod. Illetve, hogy teljes fedettséggel tudnak-e nyomtatni.
Köszi! Holnap újra megpróbálom levilágítani.
Teljes fedettséggel tudnak nyomtatni, csak azt nem tudom, hogy a lakkozáshoz szükséges maszkot hogyan lehet megcsináltatni. Amúgy egy sima nyomda a gerber állományt ugye nem tudja kezelni?
Szerintem nem. Szerintem csináld ezt: rárakod a programot egy pendrive-ra (akár makrok nélkül), felrakod a layout file-t, utána társítod a file-t a pendrive-on lévő programhoz, kihúzod és egy gépen lévő layout file-t társítasz a gépen lévő programhoz. Így a gépen lévő fileokat gépről indítod, a pendrive-on lévő file-okat pedig a rajta lévő programmal. Ahol én voltam ott azt mondták, hogy nem tudnak teljes fedettséggel nyomtatni.
Pont ma voltam a Pannoniaprint-nél csináltatni levilágító maszkot, hát ha egyszer kipróbálod rájössz, hogy mehet a kukába a nyomtató.
![]() Ma-holnap meglesznek az első tesztjeim. Töpörtyü: milyen lakkra gondolsz? mert a forrasztásgátlónál csak a forrszemeket kell üresen hagyni és úgy levilágítani. Gerberrel nem tudnak semmit csinálni, célszerű pdf-ben küldeni.
Hello koczka.
Mesélj légyszi erről a Pannonprintről. Milyen file formátumokkal tudnak dolgozni? Mennyibe kerül? Mennyit kell rá várni? Szeretnék csináltatni nyomdai úton műszer előlapokat, és a Front designer programmal tervezem a műszer elejét. Azt szeretném még meg tudni, hogy ott nyomtatnak-e színesben műanyag öntapadós fóliára. Kössz
Feladom ezt a hatalmas nyákot. Valaki olyan megtudná nekem csinálni, aki az Örs vezér téren vagy közelében személyesen át tudná adni (persze pénzért)? Érdeklődést PM-ben. Sürgősen kéne.
Miért adod fel ?? Ha ilyen hamar sikerült A/4 es méretet fellaminálnod nehogy a levilágításnál add fel ! Max 30sec-re tedd ki a tűző napra és hívd elő
![]()
Hello!
Én még csak levilágító fóliát csináltattam velük, 320Ft ért csinálnak egy A4-est, kb 2-3óra múlva mehetsz is érte ahogy elküldted nekik az anyagot. Az hogy milyen formátumokat tudnak tőlük kéne megkérdezni én pdf-et küldtem.
De össze vissza ráncos lesz. Valamikor sikerül valamikor nem. Most lamináltam megint egyet. Megint lettek ráncok. Azért lettek, mert nem feszítettem meg eléggé a végén a dry-t és csak így sikerült. Viszont mostmár mégegyszer nem laminálom fel. Előhívom és repedéseket filccel megrajzolom. Ahol azután is marad repedés azt pedig össze forrasztom majd
![]() ![]() ![]()
Próbáld meg a fóliát vizes nyákra fellaminálni , Én úgy csináltam (2. próbálkozásra tökéletes lett) hogy a felpucolt nyákot áttöröltem vizes viledával , a védőfólától megszabadított fóliát ráterítettem és betoltam a hideg
(éppen bekapcsolt) laminálóba , aztán amikor a lamináló felmelegedett újból beletoltam és már mehetett a levilágítóba .
Nekem mostmár megy. Rájöttem szerintem. Az volt a gond, hogy nem feszítem meg eléggé a dry-t a nyák azon felén, amelyik aztán a laminálóba teszek. Hogyha, pedig az elején van egy kis gyűrődés, akkor végig lesz. Ha pedig az elején nincs, akkor a végén se lesz. Inkább lemosom és laminálok még egyet. Azzal is gyakorolok
![]()
Fellamináltam még egyszer. most is ráncos lett. Hogy az a #&@%/!%&{@&. Tényleg feladom ezt. Nem kínlódok a laminálással, mert ha sikerül, attól még a levilágítás nem lesz tuti. Na mindegy. Többet ezt a nyákot nem laminálom. Amilyen lesz, olyan lesz.
Én ajánlhatok valamit?! Szerintem ne bajlódj ezzel, használj gyári fényérzékeny panelt!!!
Ui: Ebben a topikban elkészült a nyáktervezésem 6. órájának a gyümölcse, egy rajzról a 3. nyák. Aki segítene átnézni, SÖRREL jutalmazom !!! Bővebben: Link
A4-es méretű gyári fényérzékeny nyák? Az rohadt drága lehet. Annyi pénzből én inkább elszórakoznék a dry-al, mert az sokkal olcsóbb. És mi van, ha elrontod a gyárilag fényérzékeny nyákot? Megint kiadsz egy csomó pénzt egy új nyákért?
![]()
De ha beleszámolod, hogy kell venni lamit, meg a fólia nehezen beszerezhető. ÉN 160*100-as panelt 640 veszem, vagy 500-ért.
![]()
Az A/4 itt Szegeden 3000ft környékén van , ezért éppen 3db normál nyákot veszek amit DRY -fóliával fellaminálva is csak 3200ft a költség !
Én tegnap előtt vettem egy 200*150-es baksi panelt, fotot, 850 forintért ( 270 dinárért ) szerbiában.
![]()
Na ez az. Van vagy 3000 FT egy olyan nyák. 5 próbálkozás: 15000Ft. Egy A4-es dry fólia 55Ft, legyen 70Ft. Egy sima nyák 750Ft. 750+5*70=1100Ft? Nem akarok elbukni a pénzemből annyit, amennyi nincs is :beke3:
De legalább 3k a lamin, meg a sok veccer'..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |