Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Láttam feltéve kérdésnek, hogy 47k Ohm os tolópotit honnan lehetne szerezni. Engem is ez érdekelne, nekem monó is jó akár.Debrecenben esetleg...egy üzletet ha valaki tud.
Másik, Philips TDA 1524es ic-vel csinálnék egy 4+mester csatornás keverőt. Az volna a fontos, hogy XLR bemenethez kell-e feltétlenül szimmetrikus trafó, avagy nem?Ugyanis 2bemenetet annak szánnék.(+mono jacknek is egyben[mikrofonhoz]) A többi RCA + jack lenne. Megint más: Kapcsolásom, nyákom van, kipróbált előerősítő hangszínszabályzóval(2sávos)+balance.Versenyre lett építve. >> A mester(összegző) fokozat lehet ugyan ez a kapcsolás? Vagy egy tök más konstrukciót szoktak alkalmazni összegzéshez? Hasznos válaszokat előre is köszönöm!
A McCrypt cuccoknak sajnos többnyire van némi hangzásbeli hátrányuk.
(Sajnos ez eddig mindig kihallatszott - de viszont olcsobb mint a konkurrens).
Már megvettem a keverőt, eddig minden szuperál rajta (kopp kopp) bár tényleg vannak pontatlansági tényezők. Azért köszi a segítséget!
Tudna nekem valaki egy használható passzív keverő kapcsolást küldeni?
Válassz egy szimpatikus potméteres keverőt: Bővebben: Link
Hát ez az, nem potis kellene. És amúgy a közösítő ellenállás méretezése érdekelne. Vagy az mind1?
Csak egyező legyen?
A keresővel találhatsz sima ellenállásos közösítőt is. Példa: Bővebben: Link
Helló keresek egy egyszerű 2 sávos mikrofon keverő kapcsi rajzot 2 kimenetel de az se baj ha 1 egy egyszerű kis házi karaokéhoz kéne
olyan kérdésem lenne hogy ebben a rajzban az alsó 3 bemenet az mikrofon lenne vagy mi?
Szia!
A felső három bemenet való mikrofonhoz, mert azokon a sávokon van előerősítő. Az alsó három bemenet vonalszintű, pl. számítógép, CD lejátszó stb... számára.
Sziasztok.Nekem egy reloop rmx-30-al lenne gondom.a három csatornábol 1db megyen a többi nem.Bemenet van ott jön is a jel de kifele semmi.Próbáltam a potit cserélni de semmi sőt talán még ki is sült.Amikor leveszem a poti hangerejét a kettes és a hármas potinál mintha zárlatot kapna.Ha a fülhallgatón hallgatom ott megyen minden csatorna és eq de itt sem lehet a line potmétert szabályozni de ez igy természetes.Kérlek benneteket hogy segítsetek de ha lehet érthető magyarázattal mert nem vagyok nagyon benne a témában.Előre is köszönöm mindenkinek.
Sziasztok.Nekem egy reloop rmx-30-al lenne gondom.a három csatornábol 1db megyen a többi nem.Bemenet van ott jön is a jel de kifele semmi.Próbáltam a potit cserélni de semmi sőt talán még ki is sült.Amikor leveszem a poti hangerejét a kettes és a hármas potinál mintha zárlatot kapna.Ha a fülhallgatón hallgatom ott megyen minden csatorna és eq de itt sem lehet a line potmétert szabályozni de ez igy természetes.Kérlek benneteket hogy segítsetek de ha lehet érthető magyarázattal mert nem vagyok nagyon benne a témában.Előre is köszönöm mindenkinek.
Nekem egy Reloop Dsp40 esem van, belenyultam, kicseréltem ezt azt benne, nem egy érzékeny jószág. Nagyon nagy hülyeséget csinálhattál vele ha csak úgy megállott. Az a baj velük, hogy ha jol emlékszem vannak benne olyan ic-k amik két a szabadkereskedelemben megtalálható ic-ből vannak összekombinálva egy tokba , és azt nem találod meg sehól, a nagyvilágban csak a gyártónál. A szerviz is modulárisan cseréli .
A rew kapcsoló esetleg ha behal, vagy a curve szabalyzó poti. De ha úgy érzed, hogy kisütötted, akkor egy TV szerelő, tudna segíten. Én inkább a Zajszervizt ajánlom a problémád megoldása.
Köszönöm segítségedet de hátha valaki megtudja mondani hogy mi a baja.
Van egy SAL TMX 20 as 4 csatornás keveröm de a monitort kihagyták belölle pedig fontos lenne föleg ha számitógépet ki akarom majd cserélni cd re
köszönöm a válaszokat üdv Róbert.
Szia!
Egy ilyen keverőnél fontos, hogy legyen balansz. Továbbá a csatornánkénti hangszín szabályzó (mély, közép, magas) és a csatornánkénti hangerőszabályzó +erősítés szabályzó (gain). Ezeken kívül fontos még, hogy legyen fülhallgató kimenete, amit az 1-es, 2-es vagy mindkét csatornára rá lehet kapcsolni (belehallgatás és rész kereséshez, de ezt nem formálja a hangszín szabályzó). A hangszín szabályzónál kell 3 "gyilkolás" gomb, amivel kilehet kapcsolni a magasat, a közepet és a mélyet. A mikrofonhoz pedig kell egy hangerő szabályzó és egy be/ki kapcsoló. Ilyennek kéne lennie szerintem! Ha pedig fejhallgatón akarod hallgatni a mixelt zenét akkor azt a master kimenetre kéne kötni. Szerintem ehez lenne jó egy kapcsolási rajz. Bonyolult, de ezzel mindent lehet
Sziasztok! Lehet nem éppen ide tartozik, de szeretnék készíteni a keverőmhöz egy talkover áramkört, mert nem akarom kicsinálni belőle a potikat. Keresgettem rajzokat, de nem igazán találtam nekem megfelelőt.
Az lenne a fontos, hogy az érzékenységét és a hangerőváltozás sebességét változtatni lehessen. Ha már ötleteket tudtok adni annak is örülnék! Köszi előre is.
Lehet a két csatorna erősítője bukott ki...
Sztereóban hogyan lehetne megcsinálni?
Nagyon tettszik a rajz, de nekem sztereóban kéne! :yes: A válaszokat köszi!
üdv mindenki. egy egyszerű de számomra nehéz probléma megoldásában kérnék egy kis segitséget. home amatőr studiozáshoz épitenék passzív splittert( elosztó) + FX send /return áramkőrt...tehát:van egy master stereo (balanced) L/R szimmetrikus kimenetem a keveröből amihez szeretnék épiteni: 2xstereo kimenet(passzív) egyik menne a monitorozáshoz, másik a felvételre, továbbá kellene egy potméterrel szabályozható "send" kimenet, amit átküldenék kül analóg effekteken(compress/EQ/reverb stb) majd ezekből visszaküldeném "return" csatornán az előbb említett 2xstereo kimenetre...símán megoldható passzív alkatrészekből, ellenállás, potméter stb vagy kell dióda +egyebek? kapcsolási rajz jól jönne.... thx
Kedves újdonsült felhasználónk!
Mint figyelmedet szemmel láthatóan elkerülte a fórumszabályzat ide vonatkozó pontja, és az a tény, mely szerint itt mindenki nagy betűvel kezdi a mondatokat, és nem használjuk a chat-szlenget, ezért most külön is kérlek ezek betartására..
Hello!
Használd a fejlécben lévő Válasz gombot, mert így nem tudni kinek válaszolsz, miről beszélsz. De sztereó, egyenlő két külön fokozat. Tehát kettőt kell építeni (Balansz szabályzót leszámítva.) üdv! proli007
hello megépítettem ezt a kapcsolási rajzot de most át szeretném alakítani, hova kellne bekötni a fülhallgatót és hogy tudnák csinálni egy crossfadert hozzá.
Köszi a válaszokat előre is
Szia, ez így nem igazán szuper, mert a két müv. erősítő kimenete össze van kötve. így az nem fog rendesen funkcionálni, a két hangszóró a fülhaltagot szimbolizálja.
köszi a gyors választ, és crossfadert hogy tudok hozzá csinálni?
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy 2 sávos keverő pultot amiben van magas,közép,mély hangszabályozó. Belehalgatási lehetőség a másik zenébe. Mikrofon erősítő, mikrofon bemenet. Fejhallgató erősítő, bemenet. Crosfeeder. Átkapcsolás Phonorol/linera köszönöm előre is a válaszokat |
Bejelentkezés
Hirdetés |