Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Lapozás: OK   34 / 78
(#) Gránátalma hozzászólása Dec 9, 2010 /
 
Láttam feltéve kérdésnek, hogy 47k Ohm os tolópotit honnan lehetne szerezni. Engem is ez érdekelne, nekem monó is jó akár.Debrecenben esetleg...egy üzletet ha valaki tud.

Másik, Philips TDA 1524es ic-vel csinálnék egy 4+mester csatornás keverőt. Az volna a fontos, hogy XLR bemenethez kell-e feltétlenül szimmetrikus trafó, avagy nem?Ugyanis 2bemenetet annak szánnék.(+mono jacknek is egyben[mikrofonhoz])

A többi RCA + jack lenne.

Megint más:
Kapcsolásom, nyákom van, kipróbált előerősítő hangszínszabályzóval(2sávos)+balance.Versenyre lett építve. >> A mester(összegző) fokozat lehet ugyan ez a kapcsolás? Vagy egy tök más konstrukciót szoktak alkalmazni összegzéshez?

Hasznos válaszokat előre is köszönöm!
(#) Massawa válasza Norby14 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /
 
A McCrypt cuccoknak sajnos többnyire van némi hangzásbeli hátrányuk.
(Sajnos ez eddig mindig kihallatszott - de viszont olcsobb mint a konkurrens).
(#) Norby14 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 15, 2010 /
 
Már megvettem a keverőt, eddig minden szuperál rajta (kopp kopp) bár tényleg vannak pontatlansági tényezők. Azért köszi a segítséget!
(#) frissadam hozzászólása Dec 25, 2010 /
 
Tudna nekem valaki egy használható passzív keverő kapcsolást küldeni?
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Válassz egy szimpatikus potméteres keverőt: Bővebben: Link
(#) frissadam válasza kadarist hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
Hát ez az, nem potis kellene. És amúgy a közösítő ellenállás méretezése érdekelne. Vagy az mind1?
Csak egyező legyen?
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Dec 25, 2010 /
 
A keresővel találhatsz sima ellenállásos közösítőt is. Példa: Bővebben: Link
(#) Hori95 hozzászólása Jan 9, 2011 /
 
Helló keresek egy egyszerű 2 sávos mikrofon keverő kapcsi rajzot 2 kimenetel de az se baj ha 1 egy egyszerű kis házi karaokéhoz kéne
(#) nikolatesla válasza Hori95 hozzászólására (») Jan 9, 2011 / 1
 
Hali!
Tessék neked való! Bővebben: Link
Én megépített és tökéletesen ment.
(#) marthfew hozzászólása Jan 9, 2011 /
 
olyan kérdésem lenne hogy ebben a rajzban az alsó 3 bemenet az mikrofon lenne vagy mi?

kevero.jpg
    
(#) rolie válasza marthfew hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia!

A felső három bemenet való mikrofonhoz, mert azokon a sávokon van előerősítő. Az alsó három bemenet vonalszintű, pl. számítógép, CD lejátszó stb... számára.
(#) marthfew hozzászólása Jan 10, 2011 /
 
Köszi szépen
(#) djlaliboy hozzászólása Jan 13, 2011 /
 
Sziasztok.Nekem egy reloop rmx-30-al lenne gondom.a három csatornábol 1db megyen a többi nem.Bemenet van ott jön is a jel de kifele semmi.Próbáltam a potit cserélni de semmi sőt talán még ki is sült.Amikor leveszem a poti hangerejét a kettes és a hármas potinál mintha zárlatot kapna.Ha a fülhallgatón hallgatom ott megyen minden csatorna és eq de itt sem lehet a line potmétert szabályozni de ez igy természetes.Kérlek benneteket hogy segítsetek de ha lehet érthető magyarázattal mert nem vagyok nagyon benne a témában.Előre is köszönöm mindenkinek.
(#) djlaliboy hozzászólása Jan 13, 2011 /
 
Sziasztok.Nekem egy reloop rmx-30-al lenne gondom.a három csatornábol 1db megyen a többi nem.Bemenet van ott jön is a jel de kifele semmi.Próbáltam a potit cserélni de semmi sőt talán még ki is sült.Amikor leveszem a poti hangerejét a kettes és a hármas potinál mintha zárlatot kapna.Ha a fülhallgatón hallgatom ott megyen minden csatorna és eq de itt sem lehet a line potmétert szabályozni de ez igy természetes.Kérlek benneteket hogy segítsetek de ha lehet érthető magyarázattal mert nem vagyok nagyon benne a témában.Előre is köszönöm mindenkinek.
(#) Gyuresz válasza djlaliboy hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Nekem egy Reloop Dsp40 esem van, belenyultam, kicseréltem ezt azt benne, nem egy érzékeny jószág. Nagyon nagy hülyeséget csinálhattál vele ha csak úgy megállott. Az a baj velük, hogy ha jol emlékszem vannak benne olyan ic-k amik két a szabadkereskedelemben megtalálható ic-ből vannak összekombinálva egy tokba , és azt nem találod meg sehól, a nagyvilágban csak a gyártónál. A szerviz is modulárisan cseréli .
A rew kapcsoló esetleg ha behal, vagy a curve szabalyzó poti. De ha úgy érzed, hogy kisütötted, akkor egy TV szerelő, tudna segíten. Én inkább a Zajszervizt ajánlom a problémád megoldása.
(#) djlaliboy válasza Gyuresz hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Köszönöm segítségedet de hátha valaki megtudja mondani hogy mi a baja.
(#) Robert Natus hozzászólása Feb 8, 2011 /
 
Van egy SAL TMX 20 as 4 csatornás keveröm de a monitort kihagyták belölle pedig fontos lenne föleg ha számitógépet ki akarom majd cserélni cd re
köszönöm a válaszokat üdv Róbert.
(#) pankracio2 hozzászólása Márc 6, 2011 /
 
Szia!
Egy ilyen keverőnél fontos, hogy legyen balansz. Továbbá a csatornánkénti hangszín szabályzó (mély, közép, magas) és a csatornánkénti hangerőszabályzó +erősítés szabályzó (gain). Ezeken kívül fontos még, hogy legyen fülhallgató kimenete, amit az 1-es, 2-es vagy mindkét csatornára rá lehet kapcsolni (belehallgatás és rész kereséshez, de ezt nem formálja a hangszín szabályzó). A hangszín szabályzónál kell 3 "gyilkolás" gomb, amivel kilehet kapcsolni a magasat, a közepet és a mélyet. A mikrofonhoz pedig kell egy hangerő szabályzó és egy be/ki kapcsoló. Ilyennek kéne lennie szerintem! Ha pedig fejhallgatón akarod hallgatni a mixelt zenét akkor azt a master kimenetre kéne kötni. Szerintem ehez lenne jó egy kapcsolási rajz. Bonyolult, de ezzel mindent lehet
(#) Dave87 hozzászólása Márc 19, 2011 /
 
Sziasztok! Lehet nem éppen ide tartozik, de szeretnék készíteni a keverőmhöz egy talkover áramkört, mert nem akarom kicsinálni belőle a potikat. Keresgettem rajzokat, de nem igazán találtam nekem megfelelőt.
Az lenne a fontos, hogy az érzékenységét és a hangerőváltozás sebességét változtatni lehessen. Ha már ötleteket tudtok adni annak is örülnék! Köszi előre is.
(#) Dave87 válasza djlaliboy hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Lehet a két csatorna erősítője bukott ki...
(#) siksakbangbang hozzászólása Ápr 2, 2011 /
 
Sztereóban hogyan lehetne megcsinálni?
Nagyon tettszik a rajz, de nekem sztereóban kéne! :yes:
A válaszokat köszi!
(#) rednex hozzászólása Ápr 8, 2011 /
 
üdv mindenki. egy egyszerű de számomra nehéz probléma megoldásában kérnék egy kis segitséget. home amatőr studiozáshoz épitenék passzív splittert( elosztó) + FX send /return áramkőrt...tehát:van egy master stereo (balanced) L/R szimmetrikus kimenetem a keveröből amihez szeretnék épiteni: 2xstereo kimenet(passzív) egyik menne a monitorozáshoz, másik a felvételre, továbbá kellene egy potméterrel szabályozható "send" kimenet, amit átküldenék kül analóg effekteken(compress/EQ/reverb stb) majd ezekből visszaküldeném "return" csatornán az előbb említett 2xstereo kimenetre...símán megoldható passzív alkatrészekből, ellenállás, potméter stb vagy kell dióda +egyebek? kapcsolási rajz jól jönne.... thx
(#) Moderátor hozzászólása rednex hozzászólására (») Ápr 8, 2011
 
Kedves újdonsült felhasználónk!

Mint figyelmedet szemmel láthatóan elkerülte a fórumszabályzat ide vonatkozó pontja, és az a tény, mely szerint itt mindenki nagy betűvel kezdi a mondatokat, és nem használjuk a chat-szlenget, ezért most külön is kérlek ezek betartására..
(#) rednex válasza (») Ápr 8, 2011 /
 
Úgy lesz Fönök!
(#) proli007 válasza siksakbangbang hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /
 
Hello!
Használd a fejlécben lévő Válasz gombot, mert így nem tudni kinek válaszolsz, miről beszélsz.
De sztereó, egyenlő két külön fokozat. Tehát kettőt kell építeni (Balansz szabályzót leszámítva.)
üdv! proli007
(#) 075614 hozzászólása Máj 26, 2011 /
 
hello megépítettem ezt a kapcsolási rajzot de most át szeretném alakítani, hova kellne bekötni a fülhallgatót és hogy tudnák csinálni egy crossfadert hozzá.
Köszi a válaszokat előre is
(#) thedespot0 válasza 075614 hozzászólására (») Máj 26, 2011 /
 
Szia, ez így nem igazán szuper, mert a két müv. erősítő kimenete össze van kötve. így az nem fog rendesen funkcionálni, a két hangszóró a fülhaltagot szimbolizálja.
(#) 075614 hozzászólása Máj 26, 2011 /
 
köszi a gyors választ, és crossfadert hogy tudok hozzá csinálni?
(#) dada hozzászólása Júl 9, 2011 /
 
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy 2 sávos keverő pultot amiben van magas,közép,mély hangszabályozó.
Belehalgatási lehetőség a másik zenébe. Mikrofon erősítő, mikrofon bemenet. Fejhallgató erősítő, bemenet.
Crosfeeder.
Átkapcsolás Phonorol/linera

köszönöm előre is a válaszokat
(#) 075614 válasza dada hozzászólására (») Júl 9, 2011 /
 
Szia én is ilyet szerettem volna építeni de félbszakadt a tervezésnél, ebből szerintem el tudsz indulni
Következő: »»   34 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem