Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdvözletem,mindenkinek.Lenne egy kérdésem,egy:LG 32LC52 :LCD 82cm tévé iránt.Ez tökéletesen üzemel,de nagyon meleg a procija.Engem zavar.Ha sokáig nincs bekapcsolva,később indul,voltmár olyanis,mikor csak villogott a készenlét.És most tudnék venni egy lg LG37LC51 94 cm-es tévét de törött.És azt nemtudom,hogy ennek ugyan olyan-e a főpanelja.amin a dugaljak vannak,mert azon van a proci is.Hogy mivel nagyobb,olyan-e a panel,mint kivezetései.Kicserélém.előre is köszönöm.
Sziasztok!
Van egy Grundig ST 70-155 IDTV tv-m,aminek a képernyőjén függőleges színes csíkok vannak egymástól kb.5cm-re,melyek 2másodpercenként behullámosodnak,majd vissza állnak egyenesre.Szerintetek mit lehet vele kezdeni?A segítséget előre is köszönöm.
Szia!
Első körben talán ki kéne cserélni a sortápfeszültség szűrőkondenzátorát (általába 100 µF 160 V, vagy 47 UF 160 V). És érdemes lenne a képcsőpanel tápfeszültségénél (180-200) lévő elektrolit kondenzátort is cserélni.
Köszi szépen.Megnézem van-e ithon,és kicserélem.Utánna írok mi az eredmény.
Sziasztok.Egy beko tv vel kapcsolatba szeretnék tanácsot kérni.A hibája ugy indult hogy bekapcsoláskor kiverte a bisztositékot. Kicseréltem ugyan ojanra de a dolog meg ismétlödöt.Ezekután lehuztam apanelrol azt a cstlakozot amelyik a képcsö köré visz egy kéteres vezetéket.Ezután az ismételten kicserélt bisztivel a készülék rendessen müködik,csak a szinek ösze visza uszkálnak.Eben szeretném a segiségeteket kérni.
Valószínűleg hibás a PTK.
A demagnetizáló tekercset húztad le. Azon a csatlakozón keresztül csatlakozik a tekercs a PTK -ra, amit lehúztál. Le kell mágnesezni a képcsövet, majd ki kell cserélni a PTK -t és jó lesz. Lehet, hogy elég lesz a csere, nem kellesz külön lemágnesezni a csövet. Ha viszont színhibás, foltos marad a kép, akkor demagnetizálni kell a képcsövet.
Kicseréltem a kondikat,amit írtál,de most meg átlósak lettek a csíkok.
Köszönöm szépen.A ptk az a 3rom lábu müanyag alkatrész? Neharagudj de a tv nem az erösségem.
Helló ! szeretnék kérni kis segítséget van egy s5707 regulator ic abba kérném a segítségeteket ,hogyan lehet meg mérni ,hogy működő képes e ?
http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=s5707&ls=20&sm=2
Először is szerezd meg az adatlapját és mérd ki a tranzisztort , hogy nem e zárlatos. Ha tiszta, akkor van esély arra, hogy jó. Meg a táp lábat is testhez, mert az is szokott kapni.
helló nem zárlatos az tuti csak erősen gyanúm ,hogy rossz azért szeretném meg mérni !
Találtam egy rajzot, nem biztos hogy megegyezik de ha igen, akkor a sormeghajtásnál, van egy 4.7 µF 63 V-os elko, ez rajz szerint ott van a sormeghajtó tranzisztor bázisán. Meg van ott még egy 470 µF 25 V a sormeghajtó trafónál. Valószínű, ezek is kiszáradtak már. De ha ezek cseréje után se változik, passz.
Keresek kapcsolási rajzot egy Daewoo Tv-hez. A típusa: DTH-29G2K-100D
Ha tudtok segítsetek. Kössz. Nem tudom hol keressem a függőleges eltérítést rajta, ahol a hiba lehet.
Holnap reggel első dolgom lesz,hogy kicseréljem.Remélem ettől már helyre jön.Mindenképp megírom,hogy sikerült-e megcsinálni.Köszönöm a segítséget.Most megyek aludni,hosszú volt a nap.Jóéjt!
Az I301-es számú hűtőfüles IC a függő végfok. Rajz: kattints a Get Manualra lent
Megoldódott,eltüntek a csíkok.Már csak a hang van hátra.Kicsit torz.Nagyon köszönöm a segitséget.
Ha nem találod benne, vagyis inkább nem ismered fel a függőleges részt, akkor inkább ne is nyúlj bele, mert csak baj lesz!
Azért a tv nem egy atom reaktor. Úgyhogy ezt most meg se hallottam.
Jó lesz a rajz? Hasonlít a te készülékedhez?
Hello
Igen jó lesz köszönöm. Nagyjából föl lehet benne lelni a hasonlóságot. Valamennyire biztos használható lesz. Tudsz majd ötletet adni, hogy hol kezdjek körül nézi? Kössz
Az alapgyógymód: elkócserék az IC környezetében. Ha ettől nem javul meg, akkor szervíz.
Sziasztok!loewe tv.hez(concept 700as)szeretnék segitséget kérni:hang,kép van csak fűggőlegesen fut a kép : ergabi@gmail.hu
Helló ! valaki tud segíteni? s5707 regulator ic-t szeretném meg mérni ,hogy működő képes-e annyit tudok, hogy nem zárlatos
Szia!
Ezt nem lehet megmérni, az áramkörbe építve kell vizsgálni.
Lehet, hogy nem egy atomreaktor, de az általad feltett képeket elnézve, meg azt, hogy nem találod a függőlegest, lehet, hogy mégiscsak az. Azokból a képekből egy szakavatott szem el tudja dönteni a hiba milyenségét. Pár kondi csere és kész. Ha nem segítene akkor esetleg lehet rossz a vert IC.
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám, hogy van egy PHILIPS 28PT530A televízióm. Eddig tökéletesen működött, de tegnap dvd nézés közben elment a kép, de a hang az volt. Átkapcsoltam TV adásra ott se kép, se hang. Viszont a csatornaszámot kijelzi, a menüt is kijelzi, tehát nem képcsöves szerintem. Hogy tudnám visszanyerni a normális működési állapotát? Aki tud kérem segítsen. Előre is köszönöm!
A legegyszerűbb módja, ha fogod a készüléket és elkíséred egy szervízbe!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |