Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
GU50-EV? Tudnál róla mutatni valami adatlapot, vagy akármilyen más infót?
Nem tudok, egy fórumrészletben olvastam én is, hogy van.
Végül úgy döntöttem, hogy építek az el84 mellé egy gu50 se ul-t is, olyan 350V/100mA anód körül.
Sziasztok!
Mindig gondot okozott a csövek tárolása, nem beszélve az adott típus megtalálása a csőkupacban. Gondoltam egyet szerkesztettem szabványos csődobozt. Így könnyebb a tárolásuk és a megkeresésük. A dobozon feltüntethető az adott csőtípus. Ez főleg akkor is jó, ha a csőről lekopott a felirat. Csak ki kell nyomtatni vékonyabb kartonpapírra, kivágni összeragasztani és kész. Használja mindenki egészséggel.
Köszönöm a segítséget! Basszusgitárhoz lenne, úgyhogy fontos az alsó határfrekvencia. Az ultralineár-leágazást 40% körülre tervezem az úgy jó? Lenne még egy kérdésem. Egy csatornának mekkora teljesítményű táptrafó kell?
Sziasztok!
Találkozott már valaki ezzel a kapcsolással? Szívesen fogadnék véleményeket. Úgy tudom CHZ épített ilyen triódákkal PP végfokot.
Én is mindig a NIB csöveket keresem, de nem sűrűn jön össze (kiengesztelésül mindig kapok valamit, de az mégsem a szép gyári dobozuk)
Sziasztok, kicsit haladtam az erősítőmmel, íme pár kép.
Bocsi a gyenge felbontás miatt. Üdv.
Én kifúrtam volna a potmétereknél a lemezt felül, hogy az erősítő szétszedése nélkül lehessen állítani a nyug. áramot. Az erősítő hátulján alakítottam volna ki mérőpontokat. Ja és kicsit nagyobb trimmert tettem volna, aminek nagyobb a feszültségtűrése.
Szia, akkor már olyan lett volna mint a tied
Mivel nincs kész, így még lehet módosítani itt ott. Pioneer: Köszönöm szépen.
Végcső típusa? Amúgy a kép, illetve a kivitelzés is szép.
Megtévesztő lehet.
Hogy a viharban kerülne az anódfesz a testre? Azonnal kioldana a védelem - már ha van- a kondenzátorok is leválasztanak kapásból, a gitárhangszedők is csak a cső rácsát vezérlik, ami előtt ha nincs is kondi, akkor sincs anódfesz. + Ha össze is van földelve a húrláb a testtel, oda anód akkor se kerül, ugyanis az a katód potenciálján van, ott pedig -kapcsolástól függően- néhány V van csak.
Végcső típusa a közkedvelt 6P3S-E, s köszönöm szépen, neked is klemo86.
Teveztem egy félvezetős tápot próbaképpen, késleltetve beálló anódárammal. Mellékelem az ábrát, és szeretném megkérdezni, hogy GU50 mellé jó lenne-e ez tempó.
Ha nem tetszik a hngja, legfeljebb visszateszem a fojtós tápot.
Az nem igaz, hogy a rács nem lehet anódon. Egy hibás cső simán okozhatja. Építettem két hete egy PCF80-as fejhallgató erősítőt, rádugtam az MP3-amat és nem tudom, miért villant. Kezdett érdekes szaga lenni, jó kis feszt kapott a rácsról. Én tuti, hogy minden erősítő elé ezentúl teszek kondit. Gitárhoz 47n 630V, aztán minden el van rendezve. Basszushoz esetleg 470n. Hifi elé 470n-t szoktam, ha kedvem van (ezentúl mindig teszek). A húrláb igaz, hogy a testen van, így semmiképp nem tud megrázni. Bár akkor már inkább összekötném a testet a védőfölddel, enélkül kicsit zajos is (hiába humbucker hangszedőd van). Na meg -tegyük fel-, kijut a rácsra valamilyen feszültség, egy 47nF/630V-os kondi nagyságrendekkel kevesebbe kerül, mint egy EMG vagy Seymour Duncan hangszedő a gitárodban.
Szia!
Szerintem nagyon jól sikerült,szép lett. Gratulálok!
Az én erőlködőm is majdnem kész...sajna nem lett olyan mint ahogyan a fejemben kinéz
De,hogy vigasztaljam magam,az erőforrásokhoz és az eszközökhöz mérten első darabnak nem is annyira rossz....
Pedig szerintem nagyon szép lett, gratula! Még szebb lenne, ha rátennéd a GU tetejére azt a bakelit fogantyút. Ugye nem azok a trafók a kimenők? Nekem SM102a van hozzá. Ezekkel elég csekély lehet a mélyátvitele.
Nagyon sokan (köztük én is) egyszerűen képtelenek akár csak megközelítőleg ilyen kidolgozást produkálni elsőre..., vagy másodikra, vagy...
Gratulálok! De ugye tényleg nem a kimenők ott a sasszin?!
Szerintem nagyon szép lett, főleg első erősítőnek! Bár a kimenők tényleg kicsik. A csövek pentódába vagy triódába vannak kötve? Sok sikert a befejezéshez!
Szia, Gratulálok, nagyon szép lett!
Igazság az, hogy nekem is ez az első csövesem, következőt, biztos hogy másképpen fogom csinálni ebből tanulva.
Köszönöm az elismeréseket...jó hallani,hogy van akinek tetszik...
De sajnos azok a kimenők rajta Valóban elég kicsik de nagyon szépen szólnak. Nem végleges a két kimenő de egyelőre csak erre futotta. Egy nagyon régi Dual erősítőből lett kiszedve...
Köszi.
A csövek triódába vannak kötve...Gondoltam rá átkötöm,hogy meghallgassam hogyan szól de egyelőre csodálkozom a jelenlegi hangján. Még szeretném lakkozni vagy lazúrral lekenni a fát..nem tudom,hogy melyik legyen
Köszönöm...
Az tény,hogy ebből tanulva a következőt másképp fogom építeni és már azt is tudom,hogy hol és hogyan lehet nagyon sok munkaórát megspórolni...
Köszönöm mindenkinek...ennyi elismerés hallatán így valószínűleg nagyobb lendülettel futok neki a következőnek...lehet,hogy megszállott lettem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |