Fórum témák
» Több friss téma |
Oké, köszi mégegyszer.
Meghívlak egy virtuális alkoholmentes sörre.
Köszi a sört! Majd lefekvés előtt legurítom, hátha szépeket fogok álmodni!
hopp, ezt el is felejtettem mondani, pedig ez volt a lényeg... de mikrovezérlővel legalább összetett feladatokat is lehet csinálni, a kapcsolat megvalósítása mellett.
Na ja. Csak ott a programozás a kemény dió.
Köszönöm szépen segítséget, nem gondoltam volna hogy ilyen hamar megoldást találok a problémámra. Azt hiszem máskor is vissza nézek!
És köszi még egyszer!
Nincs mit! Bővebben: Link
Sziasztok!
Építettem egy 433,92MHz-es adóvevőt már régebben, kb: 1 éve BC-NBK és TX-4mdil modulokkal, és HT12E és HT12D ic-kel. Csak 10 métert kell áthidalni vele, hibátlanul működik. Most nemrég kellett építenem mégegyet, ami az előzőtől 50méterre fog működni, de az is csak 10 métert fog áthidalni. A probléma az, hogy ha mindkettő be van kapcsolva zavarják egymást, egyik sem működik megbízhatóan, a HT12D ic VT kimenete (Valid Transmission) sokszor több másodpercen keresztül is 0-ba van. Ez mindkettőre igaz. Külön-külön mindkettő tökéletesen működik akár 100méterről is. Természetesen különböző cím van beállítva mindkettőnél. Az adó rész 9-11V-ról (akkumulátorról) működik mindkettőben, a vevők pedig 5V-ról. Mi lehet a probléma? Kérem segítsen aki tud.
Gondolom, hogy az a gond, hogy mindkettő ugyanazon a frekin ad és elnyomják egymás jelét.
Szerintem is, de mi erre a megoldás? Vagy ebből a modulból csak egyet lehet használni a hatótávolságán belül? Jobbhíján megpróbálom azt, hogy mindkettőt átállítom szakaszos adásra.
Sziasztok! Nekem is ez lenne a kérdésem, hogy ezeknek az adó-vevő moduloknak a frekijét el lehet-e húzni néhány kHz-et?
Üdv Fulcrum
Miért is kellene elhúzni néhány kHz -el? Mivel az adónak, és vevőnek jóval nagyobb a sávszélessége, úgyhogy ha az adót vevőt ugyanannyival húzod el, nem történik semmi. Még a zavarvédelem se nő jelentős mértékben.
Adott egy nem túl nagy terület, ahol esetleg van 3-4-5 adó-vevő pár. A párok egymásközött beszélgessenek, egyes az egyessel, kettes a kettessel,stb, de az egyes a kettessel ne. De, ha még a szomszéd is kísérletezik ilyen modulokkal, Ő sem és Őt sem zavarjuk. Ezért kérdeztem, hogy lehet-e valamennyit a frekivel játszani. A néhány kHz-et az csak képletesen értem.
Azt, hogy ki - kivel tud beszélgetni, azt szoftveresen kell megoldani. A többi ha közben működik, csak zavart produkál, ez pedig hogy mennyire zavar ténylegesen, az a telepítési körülményektől is erősen függ. Ha valóban van zavar, akkor hogy hogyan lehet elhangolni, az attól függ, hogy milyen modulokat használsz. Az egyszerűbbeket vagy nem, vagy a rezonátor cseréjével (esetleg), a bonyolultabbak frekvenciáit programból lehet állítani, eléggé széles sávban.
Hali
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy vettem 1 HM-T868S és egy HM-R868S adó vevő páros de sehogy sem bírom életre kelteni PC-t kéne összekötnie 1 AVR-el modul nélkül működik is a kapcsolat de amint áram alá helyezem a vevő enable lábát csak zagyvaságokat kapok mint ha a vevő mindig venne valami jelet (ha leszedem az antennát akkor is) mit lehetne vele kezdeni hogy működjön?
Kipróbáltam azt a változatot amikor csak 1 ledet kötök a vevőre az adóra meg 1 kapcsolót a led folyamatosan világít az adótól függetlenül de nem egyenletesen mint mikor adatot jelez. Van egy olyan sejtésem hogy gyárilag rossz a vevő de másik vevőm nincs igy az adót sem tudom kipróbálni (oszcilloszkópom meg nincs)
Ha a vevő nem kap jelet az adózól, akkor a kimenetén levő zajból csinál "összevissza" jelet. Az adót meg kell hajtani valamilyen adatjellel, mert mint az adatlapjából kitűnik, 70 ms után standby üzemmódba kerül.
Köszi szépen alapból folyamatosan adtam neki jelet de végre sikerült véletlenül lehúztam a szervót az áramkörről és beindult, ezek szerint ilyen érzékeny az energiaváltozásra mert mikor a szervót mozgatom akkor eléggé leesik a feszültség na mind 1 majd reggel folytatom
Sziasztok
Érdekelne hogy ezt a reteszelő módú modult át lehet e alakítani nem reteszelődőre?
sziasztok ! Kérlek segítsetek ! Vásároltam a bricostorban egy Kit-Techno 3 as kapunyitó szettet. Összeszereltem minden jól működött. Programozás közben a távirányítót kb 3 méterről nyomkodtam minden jó volt . Mikor kész lett a beállítás a távirányító csak kb 5 cm ről vette a jele és meg kellet nyomni vagy 6-7 szer. Felhívtam egy ismerősömet akinek ez a szakmája és azt mondta hogy a kapu felett húzódó villanyoszlopon a vezeték zavarja az adást. Mivel lehetne ezt orvosolni ? Mellékelem a pontos típust.
http://www.masco.hu/#moduleName=Shop&pageID=item&ID=67157bc8&pageNu...dtext=
Helló!
Én próbaként tennék rá egy "rendes" antennát. Amennyiben nincs,akkor egy darab Cu vezetékből és egy tenyérnyi NYÁK lemezből barkácsolnék. Bővebben: Link A link -en lévő pdf-ben némi útmutatást is találsz. Persze lehetnek egyszerűbb hibák is. Lemerülés határához közeli elem, érintkezési hiba az antenna körben stb. Üdv. Ottó
Ha eredetileg jó volt, és a procedúra végére nem, akkor ott valami meghibásodott. Ezen, az antenna nem segít. Javítása szükségeltetik, esetleg garanciális cseréje. Csak a programozástól nem mehet el az érzékenysége, ott más is történt.
Igen,arra is van esély!
Egyik megrendelőm feszültség alatt kötözgetett egy ehhez hasonló vezérlő egységet,és az egyik rosszul bekötött vezeték "kivágódott" és beért a panelre. Mindkét kontrollert tönkretette. Ilyen bakiról a kérdező nem beszélt,azért ezt kihagytam a számításból. Szerencsétől is függ persze,hogy mi megy tönkre,illetve garanciában cserélik,vagy javítják-e neki. Azért ritka,hogy már a "beszerelés alatt" garanciális hiba keletkezik. Láttam olyat is amikor az antennát a nagy igyekezetben a földelés helyére kötötte "valaki" és akkor igen csak kis távolságban működött a berendezés. Azért tanácsot is nehéz adni úgy,ha a kérdező nem olvassa a válaszokat,vagy nem reflektál azokra!
Sziasztok ...
Nem volt feszültség alatt a rendszer mikor kötöttem, azt hagytam a legvégére . Mindenre nagyon vigyáztam ,Hogy semmi ne érjen a panelhez. Ma próbáltam újból ,most már semmi jelet nem vett. Sajnos csak kedden tudom felhívni a Masco kft. Hogy mi lehet a probléma. Ha megnézitek a linket ott van ,hogy az antennának adott helye van 17cm 1-es réz vezetékkel. Oda nem lehet bekötni semmi mást. Én is arra gondolok ,hogy a rádiójel vevő hibásodott meg, na de folyamatos távolságcsökkenéssel?
Nem kapott véletlenül nagyobb tápfeszültséget?
Mennyibe kerül egy 433 as vevő ami stabil és bevált esetleg az én távirányítómhoz jó? Megnéztem a leírásban elvileg az 1 es és a 8 as sorkapocs közé lehet rakni egy külső rádió vevőt . Szerintetek ez orvosolná? Ja és gondolom két csatornás kell ha akarok gyalogos beengedést.
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni a következőben: Adott egy ecostar garázskapu vezérlés (aminek rossz a RF vevője), és adott egy CAME AF43S típusú vevő. Ezt a 2-t szeretném összekötni. Tudnátok segíteni esetleg, hol találok a AF43S-hez lábkiosztást? bekötési rajzot? Előre is kszönöm
Sziasztok!
RFM01 és RFM02 modulokkal szeretnék egy PIC-ből egy másikba átküldeni két bájtot. Ebben, ennek hardveres és szoftveres megvalósításában kérném a segítségeteket. Sajnos nincs időm és nagyon energiám se hogy utánaolvassak, viszont nagyon sürgős a dolog. Ezért ha elfogadja valaki akkor némi készpénzzel honorálnám a segítséget... Üdv.: Attila
Hello, én is 2 bájtot küldök át 433MHz-en, HT12E és HT12D kóder-dekóder IC-vel. Nekem külső hőmérőnél hőfokot küld, a 2 bájtot, kb: 20mp alatt küldi át, másodpercenként 1 bitet. Ha nem kell gyors adatcsere, ez egyszerű megoldás. Az adat kódolásával sem kell foglalkozni.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |