Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiós adó-vevő modulok
Lapozás: OK   10 / 53
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Oké, köszi mégegyszer.
Meghívlak egy virtuális alkoholmentes sörre.
(#) zenetom válasza geko hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Igen, jól értelmezed!
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Köszi a sört! Majd lefekvés előtt legurítom, hátha szépeket fogok álmodni!
(#) echo11 válasza vicsys hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

hopp, ezt el is felejtettem mondani, pedig ez volt a lényeg... de mikrovezérlővel legalább összetett feladatokat is lehet csinálni, a kapcsolat megvalósítása mellett.
(#) vicsys válasza echo11 hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Na ja. Csak ott a programozás a kemény dió.
(#) geko válasza vicsys hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Köszönöm szépen segítséget, nem gondoltam volna hogy ilyen hamar megoldást találok a problémámra. Azt hiszem máskor is vissza nézek!

És köszi még egyszer!
(#) vicsys válasza geko hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Nincs mit! Bővebben: Link
(#) Panhard hozzászólása Márc 25, 2011 /

Sziasztok!
Építettem egy 433,92MHz-es adóvevőt már régebben, kb: 1 éve BC-NBK és TX-4mdil modulokkal, és HT12E és HT12D ic-kel. Csak 10 métert kell áthidalni vele, hibátlanul működik. Most nemrég kellett építenem mégegyet, ami az előzőtől 50méterre fog működni, de az is csak 10 métert fog áthidalni.
A probléma az, hogy ha mindkettő be van kapcsolva zavarják egymást, egyik sem működik megbízhatóan, a HT12D ic VT kimenete (Valid Transmission) sokszor több másodpercen keresztül is 0-ba van. Ez mindkettőre igaz. Külön-külön mindkettő tökéletesen működik akár 100méterről is. Természetesen különböző cím van beállítva mindkettőnél. Az adó rész 9-11V-ról (akkumulátorról) működik mindkettőben, a vevők pedig 5V-ról. Mi lehet a probléma? Kérem segítsen aki tud.
(#) vicsys válasza Panhard hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Gondolom, hogy az a gond, hogy mindkettő ugyanazon a frekin ad és elnyomják egymás jelét.
(#) Panhard válasza vicsys hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Szerintem is, de mi erre a megoldás? Vagy ebből a modulból csak egyet lehet használni a hatótávolságán belül? Jobbhíján megpróbálom azt, hogy mindkettőt átállítom szakaszos adásra.
(#) Fulcrum hozzászólása Ápr 26, 2011 /

Sziasztok! Nekem is ez lenne a kérdésem, hogy ezeknek az adó-vevő moduloknak a frekijét el lehet-e húzni néhány kHz-et?
Üdv
Fulcrum
(#) pucuka válasza Fulcrum hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Miért is kellene elhúzni néhány kHz -el? Mivel az adónak, és vevőnek jóval nagyobb a sávszélessége, úgyhogy ha az adót vevőt ugyanannyival húzod el, nem történik semmi. Még a zavarvédelem se nő jelentős mértékben.
(#) Fulcrum hozzászólása Ápr 26, 2011 /

Adott egy nem túl nagy terület, ahol esetleg van 3-4-5 adó-vevő pár. A párok egymásközött beszélgessenek, egyes az egyessel, kettes a kettessel,stb, de az egyes a kettessel ne. De, ha még a szomszéd is kísérletezik ilyen modulokkal, Ő sem és Őt sem zavarjuk. Ezért kérdeztem, hogy lehet-e valamennyit a frekivel játszani. A néhány kHz-et az csak képletesen értem.
(#) pucuka válasza Fulcrum hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Azt, hogy ki - kivel tud beszélgetni, azt szoftveresen kell megoldani. A többi ha közben működik, csak zavart produkál, ez pedig hogy mennyire zavar ténylegesen, az a telepítési körülményektől is erősen függ. Ha valóban van zavar, akkor hogy hogyan lehet elhangolni, az attól függ, hogy milyen modulokat használsz. Az egyszerűbbeket vagy nem, vagy a rezonátor cseréjével (esetleg), a bonyolultabbak frekvenciáit programból lehet állítani, eléggé széles sávban.
(#) adamtui_93 hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Hali
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy vettem 1 HM-T868S és egy HM-R868S adó vevő páros de sehogy sem bírom életre kelteni PC-t kéne összekötnie 1 AVR-el modul nélkül működik is a kapcsolat de amint áram alá helyezem a vevő enable lábát csak zagyvaságokat kapok mint ha a vevő mindig venne valami jelet (ha leszedem az antennát akkor is) mit lehetne vele kezdeni hogy működjön?
(#) adamtui_93 válasza adamtui_93 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Kipróbáltam azt a változatot amikor csak 1 ledet kötök a vevőre az adóra meg 1 kapcsolót a led folyamatosan világít az adótól függetlenül de nem egyenletesen mint mikor adatot jelez. Van egy olyan sejtésem hogy gyárilag rossz a vevő de másik vevőm nincs igy az adót sem tudom kipróbálni (oszcilloszkópom meg nincs)
(#) pucuka válasza adamtui_93 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 / 1

Ha a vevő nem kap jelet az adózól, akkor a kimenetén levő zajból csinál "összevissza" jelet. Az adót meg kell hajtani valamilyen adatjellel, mert mint az adatlapjából kitűnik, 70 ms után standby üzemmódba kerül.
(#) adamtui_93 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Köszi szépen alapból folyamatosan adtam neki jelet de végre sikerült véletlenül lehúztam a szervót az áramkörről és beindult, ezek szerint ilyen érzékeny az energiaváltozásra mert mikor a szervót mozgatom akkor eléggé leesik a feszültség na mind 1 majd reggel folytatom
(#) lacik2 hozzászólása Máj 14, 2011 /

Sziasztok

Érdekelne hogy ezt a reteszelő módú modult át lehet e alakítani nem reteszelődőre?
(#) csabixe hozzászólása Jún 10, 2011 /

sziasztok ! Kérlek segítsetek ! Vásároltam a bricostorban egy Kit-Techno 3 as kapunyitó szettet. Összeszereltem minden jól működött. Programozás közben a távirányítót kb 3 méterről nyomkodtam minden jó volt . Mikor kész lett a beállítás a távirányító csak kb 5 cm ről vette a jele és meg kellet nyomni vagy 6-7 szer. Felhívtam egy ismerősömet akinek ez a szakmája és azt mondta hogy a kapu felett húzódó villanyoszlopon a vezeték zavarja az adást. Mivel lehetne ezt orvosolni ? Mellékelem a pontos típust.
http://www.masco.hu/#moduleName=Shop&pageID=item&ID=67157bc8&pageNu...dtext=
(#) otto54 válasza csabixe hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Helló!
Én próbaként tennék rá egy "rendes" antennát. Amennyiben nincs,akkor egy darab Cu vezetékből és egy tenyérnyi NYÁK lemezből barkácsolnék.
Bővebben: Link
A link -en lévő pdf-ben némi útmutatást is találsz.
Persze lehetnek egyszerűbb hibák is.
Lemerülés határához közeli elem, érintkezési hiba az antenna körben stb.
Üdv. Ottó
(#) pucuka válasza otto54 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Ha eredetileg jó volt, és a procedúra végére nem, akkor ott valami meghibásodott. Ezen, az antenna nem segít. Javítása szükségeltetik, esetleg garanciális cseréje. Csak a programozástól nem mehet el az érzékenysége, ott más is történt.
(#) otto54 válasza pucuka hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Igen,arra is van esély!
Egyik megrendelőm feszültség alatt kötözgetett egy ehhez hasonló vezérlő egységet,és az egyik rosszul bekötött vezeték "kivágódott" és beért a panelre.
Mindkét kontrollert tönkretette.
Ilyen bakiról a kérdező nem beszélt,azért ezt kihagytam a számításból.
Szerencsétől is függ persze,hogy mi megy tönkre,illetve garanciában cserélik,vagy javítják-e neki.
Azért ritka,hogy már a "beszerelés alatt" garanciális hiba keletkezik.
Láttam olyat is amikor az antennát a nagy igyekezetben a földelés helyére kötötte "valaki" és akkor igen csak kis távolságban működött a berendezés.
Azért tanácsot is nehéz adni úgy,ha a kérdező nem olvassa a válaszokat,vagy nem reflektál azokra!
(#) csabixe hozzászólása Jún 11, 2011 /

Sziasztok ...
Nem volt feszültség alatt a rendszer mikor kötöttem, azt hagytam a legvégére . Mindenre nagyon vigyáztam ,Hogy semmi ne érjen a panelhez. Ma próbáltam újból ,most már semmi jelet nem vett. Sajnos csak kedden tudom felhívni a Masco kft. Hogy mi lehet a probléma. Ha megnézitek a linket ott van ,hogy az antennának adott helye van 17cm 1-es réz vezetékkel. Oda nem lehet bekötni semmi mást. Én is arra gondolok ,hogy a rádiójel vevő hibásodott meg, na de folyamatos távolságcsökkenéssel?
(#) pucuka válasza csabixe hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Nem kapott véletlenül nagyobb tápfeszültséget?
(#) csabixe hozzászólása Jún 11, 2011 /

230v-ra lett kötve .
(#) csabixe hozzászólása Jún 12, 2011 /

Mennyibe kerül egy 433 as vevő ami stabil és bevált esetleg az én távirányítómhoz jó? Megnéztem a leírásban elvileg az 1 es és a 8 as sorkapocs közé lehet rakni egy külső rádió vevőt . Szerintetek ez orvosolná? Ja és gondolom két csatornás kell ha akarok gyalogos beengedést.
(#) rtom hozzászólása Jún 25, 2011 /

Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni a következőben:
Adott egy ecostar garázskapu vezérlés (aminek rossz a RF vevője), és adott egy CAME AF43S típusú vevő.
Ezt a 2-t szeretném összekötni.
Tudnátok segíteni esetleg, hol találok a AF43S-hez lábkiosztást? bekötési rajzot?

Előre is kszönöm
(#) Attila86 hozzászólása Júl 19, 2011 /

Sziasztok!

RFM01 és RFM02 modulokkal szeretnék egy PIC-ből egy másikba átküldeni két bájtot. Ebben, ennek hardveres és szoftveres megvalósításában kérném a segítségeteket. Sajnos nincs időm és nagyon energiám se hogy utánaolvassak, viszont nagyon sürgős a dolog. Ezért ha elfogadja valaki akkor némi készpénzzel honorálnám a segítséget...

Üdv.: Attila
(#) Panhard válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Hello, én is 2 bájtot küldök át 433MHz-en, HT12E és HT12D kóder-dekóder IC-vel. Nekem külső hőmérőnél hőfokot küld, a 2 bájtot, kb: 20mp alatt küldi át, másodpercenként 1 bitet. Ha nem kell gyors adatcsere, ez egyszerű megoldás. Az adat kódolásával sem kell foglalkozni.
Bővebben: Link
Következő: »»   10 / 53
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem