Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   93 / 282
(#) George-g válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Köszönöm,
ez érdekesnek hangzik.
Megpróbálom, és visszajelzek.
György
(#) George-g válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Hello MPi-c,
igazad volt:
""Mindig az emberi tényező az első, amit meg kell vizsgálni!!""

Igazad volt, úgy kell beadni az értékeket, ahogyan leírtad. Kipróbáltam, és OK.
Köszönöm hogy segítettél, és köszönöm a többiek segítökészségét is!
Üdv.: György
(#) sunyeb válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Erre nem is gondoltam. Hülye szakbarbár vagyok. Evidensnek vettem, hogy csak a típusokat írta be
(#) MPi-c válasza sunyeb hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Áá! Inkább a meleg az oka...
(#) jksx hozzászólása Júl 18, 2011 /

Sziasztok!

Vásároltam egy DSC585-ös riasztót.
Végigolvastam a fórumot és nagyon sok hasznos információt, segítséget találtam benne.
Köszönet a sok segítő Fórumozónak :worship:
(#) Freejack78 hozzászólása Júl 20, 2011 /

Segítségeteket szeretném kérni.Van egy dsc power 832 riasztórendszerem pc5010 panellel.A szirénát szeretném helyesen bekötni.Raktam fel képet a sziréna sorkapcsáról.Pontosan nem tudom mit hová kössek.Van 5db érzékelőm is amit bekötöttem,de a tampereket üresen hagytam mert nem tudom,hogy hová kössem.Segítsetek már légyszíves,vagy esetleg ha valakinek volna egy jó rajz a bekötésről nagyon megköszönném.Üdvüzlettel:Zsolt
(#) mrpriest válasza Freejack78 hozzászólására (») Júl 20, 2011 / 1

Leírást küldtem e-mailben.
sziréna:
s-s2 = tamper, valamelyik zónabemenetre sorba kötve egy ellenállással
-a = bell negativ
+n = bell pozitív
föld jel = aux negatív

a többit megtalálod a leírásban.
(#) Freejack78 válasza mrpriest hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Köszönöm szépen.
(#) lzh6k4 hozzászólása Júl 21, 2011 /

Vettem egy beltéri szirénát, amiből 3 vezeték jön ki. Egyik -, okeé, másik pozitív indítás, harmadik negatív indítás. Utóbbi kettőből gondolom csak az egyiket kell bekötni? Ugyanúgy bell+ vagy bell- ra? Ha a kültéri sziréna már rajta van, akkor nyugodtan mellé köthetem?
(#) MPi-c válasza lzh6k4 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Teljesen korrekt választ akkor várhatsz, ha te is pontosan megadod a sziréna és a központ típusát.
Üdv!
(#) sunyeb válasza lzh6k4 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

A DSC alapból negatív indítást tud. A bell+ -on folyamatosan van feszültség, nem kapcsolt.
(#) norbeat válasza lzh6k4 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Simán bekötöd a bell+ ÉS bell- közé! Ha dsc a kp.
(#) lzh6k4 válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Nem is értem, miért nem tudjátok, hogy mihez mit vettem.

Viccet félretéve, a központ DSC 1864-es, a sziréna meg KPS-111
(#) jksx hozzászólása Júl 22, 2011 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy a passzív infra "láthatja"-e radiátor hőjét?
Függöny nincs felette, így az nem leng a hőáramlástól.
(#) MPi-c válasza lzh6k4 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Idézet:
„Nem is értem, miért nem tudjátok, hogy mihez mit vettem.”

Már gyúrok a gondolatolvasásra ...

Ha a Bell-en a terhelés nem haladja meg a 700mA-t (erre a kis szirénára 320mA-t írnak!), mehet oda.
A KPS-111-nek három kivezetése van: fekete/fehér (én csak fehéret láttam) mehet a "Bell -"-ra, a másik kettő közül - sárga/vörös - az egyik a "Bell +"-ra. A szirénához adott kis lapocskán azt írják, a vörös az 1 hangú, a sárga a 2 hangú jelzést adja. Hát én csak olyannal talákoztam, ahol ez pont fordítva volt, de biztosra egy próbával mehetsz.
Ha a Bell-ek között a szirénahiba-jelzés miatt ellenállás van, azt vedd is ki!
Üdv!
(#) frecsko válasza jksx hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Szia.
Ha mód van rá úgy telepítsd az infrát, hogy ne lássa a radiátort. Ha tudsz az infrán érzékenységet állítani akkor 80%-ig biztos lehetsz, hogy nem fog elindulni rá.
(#) frecsko válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Szia.
Volt azon már kék is, sőt még babarózsaszínt is láttam, de csak egyszer .
Ha kültéri sziréna + beltéri sziréna < 700mA, akkor mehet a "BELL"-re.>
(#) jksx válasza frecsko hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Szia.

Köszi az infót. Megpróbálom olyan helyre szerelni, hogy ne lássa a radiátort. Ez egy DSC LC100-pi infra.
A dokumentációjából nem derül ki, hogy mekkora szöget fed le az infra "látótere".
(#) frecsko válasza jksx hozzászólására (») Júl 23, 2011 / 1

Itt a leírás hozzá.
90 fokot lát. A leírásban szerepel, hogy az érzékenységet potival tudod állítani. Jó olvasgatást.Bővebben: Link
(#) jksx válasza frecsko hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Köszi.
(#) kispedro hozzászólása Júl 23, 2011 /

Sziasztok!
PC1616 központ, invitel telefon és internetvonal. Ha a telefonvonalra rákötöm a központot, a bejövő és kimenő telefonhívásaim nem fogják bezavarni?
(#) Syn7h37ic válasza kispedro hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Nem.
De a szabályos bekötés a következő:
A bejövő telefonvonal megy közvetlenül a riasztó ring-tip bemenetre, és az R1-T1 kimenetről megy a tovább a vonal. Tehát, a legelső holmi a riasztó, az R1-T1 kimenetre kell a többi készüléket kapcsolni. Ez azért van, ha bármilyen riasztás történik, a riasztó tudja bontani a vonalat, és elsődlegesen használni tudja. Másodsorban így nem lehet szabotálni azzal, hogy kívülről folyamatosan csörgetik, a telefonvonalat, mert bontja, és azonnal hívja a beállított számot.
(#) frecsko válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Így van. Max a telefonvezetéket vágják el
(#) mrpriest válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Sziasztok.

Sajnos nekem más a tapasztalatom.
Ha kívülről hívnak hiába bont a központ.
Amíg a hívó fél le nem teszi a "kagylót" addig te nem tudsz új hívást kezdeményezni. Számtalanszor fordul elő nálam, hogy hívás után leteszem az egyik készüléket és felveszek egy másikat a lakás másik helységében anélkül, hogy megszakadna a vonal.
Ezzel sajnos meg lehet bénítani egy központot, legalábbis t-com körzetben biztos így van.
(#) Syn7h37ic válasza mrpriest hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Kipróbáltam, és riasztás esetén szépen bontotta a vonalat. Nálunk Invitel van, de ez szerintem ez lényegtelen. Ez a probléma nem is szolgáltatófüggő, sokkal inkább a helyi telefonközpont korszerűtlenségéből adódik. Kell egy gsm, és probléma orvosolva
(#) kispedro hozzászólása Júl 24, 2011 /

Köszönöm a válaszokat!
Sajnos szolgáltatófüggő, mert tudom, hogy UPC-nél nem működik a riasztós dolog sem ugyan úgy, mint a fax készülék sem. De ezt a UPC le is írja az apróbetűs részben. Nekem invitelem van, ezért kértem a tapasztalaitokat.
(#) mrpriest válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

"Kell egy gsm, és probléma orvosolva "

Én igyekszem rábeszélni a tulajt a GSM-re, de ez nem midig sikerül.
Az viszont megnyugtató, hogy vannak helyek ahol a vonalbontás már működik.
(#) lzh6k4 hozzászólása Júl 26, 2011 /

Nézegettem ezeket a gsm kommunikátorokat. Odáig eljutottam, hogy két fajta van, 3100 egyirányú, csak jelentést küld, 3055 kétirányú, lehet vezérelni kimeneteket.

Nekem arra lenne szükségem, hogy ha már riasztást sms-el, akkor azt is legyen kedves megírni, hogy melyik zóna miatt riasztott. Megoldható ez valahogyan?

Mert ha nem, akkor nem ragaszkodom a dsc kommunikátorhoz, ajánljatok valami költséghatékony megoldást légyszíves.
(#) avxtr hozzászólása Júl 26, 2011 /

Sziasztok ! A fórumot és a telepítési kézikönyvet olvasgatva van néhány számomra nem egyértelmű kifejezés. A partíció pontosan mit jelent ? Zónacsoportot vagy aktív zónacsoportot ? Tehát, ha partícionáliunk akkor teljesen szét kell válogatni a zónákat, és egy zóna csak egy partíció része lehet vagy létrehozhatun különböző partíciókat, különböző zónák beválogatásával a különböző igények szerint ? Egy zóna tartozhat-e különböző partícióba ? Több partíciónál hogyan kezelik a közös terelet, lépcsőház, garázs, pince ? Hogyan lehet kezelni, ha több partíció nem egymás mellet, hanem az egyik a másikon belül helyezkedik el ? Például: van egy műhely, azon belül egy iroda. A szerelők kódja hatástalanítja a műhely zónáit, az irodisták kódja meg a műhelyt is meg az irodát is ? Mi történik, ha valaki van az irodában és ráélesítik a műhelyt ?
(#) lzh6k4 válasza avxtr hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Telepítői kézikönyv 31. oldal 5.4 Partíció és zóna hozzárendelés.
Bármely zóna hozzárendelhető bármely partícióhoz. A több partícióhoz hozzárendelt zónák a közös zónák. Közös zóna csak akkor élesedik, ha minden partíció (amelyikbe beletartozik a zóna) élesítve van, s bármely partíció hatástalanítása esetén hatástalanításra kerül.
Következő: »»   93 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem