Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ADSL modem melegedés

Témaindító: zoly15, idő: Feb 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) donder hozzászólása Jan 26, 2011 /

Sziasztok! Kicsit eltérek a topic témájától, de aroblámám szinte ugyanez.Van énnekem egy D-LINK DI-604 típusú 4portos router-em, benne egy D-link DL-7150-es fő-chip-pel. Kb. 2 hete kaptam selejtezés után azzal a címszóval hogy ha javítható akkor használjam tartsam meg, ha nem akkor lökjem ki...
Annyi a baj vele hogy mikor rád dugom az egyenáramú 5 V-os feszkót, akkor Világít a POWER led, illetve a 4-es port állapotjelző ledje, illetve melegszik egy -két tranzisztor, igen hevesen... Rákötöm gépre, modemre, semmit nem jelez, tehát gondolom a beépített biztonsági mechanikája/elektronikája működik, és aktiválódott...
Az tranyók amelyekkel gond van:
- NICOS L1085D (SMD)
- B1202 (SMD)

Az lenne a kérdésem hogy mi lehet a baj, mitcsináljak vele, és mit kell hozzá vennem (feltéve ha az ára bizonyos értékhatár (3000 forint KP) alatt van)

A válaszokat előre is köszönöm!

u.i.: Mellékeltem egy képet a panelról, illetve egy másikat bejelölve rajta a kérdéses tranyókat!

Üdv: Donder
(#) laszlokunstar válasza donder hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Először a tápot nézd meg, ezeknél a leggyakoribb hiba az 5V 2A-es táppal volt. A cseréjük után -a kezemen átment 8-10 routernél- rendbe jöttek. Tényleg tapasztaltam én is melegedést, de mivel a tápcsere után megjavultak, szét nem szedtem őket.

Ja még egy dolog, a most kezembe kerülő eszközökbe, a melegedő alkatrészekre teszek hűtést. Legegyszerűbb megoldásnak a VGA kártyákhoz kapható memóriahűtő bordát találtam.
(#) donder válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

nos, több táppal is próbálkoztam.de mindegyiknél szinte ugyanolyan volt a hevülés... már azon morfondíroztam hogy rádugom a PC-m tápjának 5 volt nál mikor megy.. meg is tettem, helyesen bekötve, és úgy is melegedett..
Adapterekkel is próbálkoztam.. kimértem a polaritást, az áramerősséget,a feszültséget multiméterrel, de úgy sem volt jó... :no:
(#) donder válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

természetesen próbáltam ventilálni, hűteni, viszont ezzel csak rontottam a helyzeten, mert a panelon terjedt a hő.. mértem digitális hőmérővel, az valami 120 °C-körüli értékkél állt meg...
És elfelejtettem mondani hogy a panelon sérülés, égési nyomok csak itt a kéttranyónál voltak , sehol máshol..

Van még egy új, nem használtam, a tápját másik routerhez használtam fel. Most a héten vettem egy 5V 3A-es tápot kipróbálom azzal, s beszámolok a tapasztalatomról.

rendben ugyanolyan mint az enyém?

Mellesleg volna itt egy még egy router, csak kicsit régebbi, elavultabb.. ezzel az a gond, hogyegyáltalán be sem indul, bármi áramot adok rá... :S
ez egy öreg Prime Xpress PX-1005ms -es széria...
ezzel mit kezdjek?? a váza még jó lesz egyéb építési célokra?

Azt nem ismerem, de jobb híján doboznak.

DI-604
P/N EI604E....F1
H/W Ver F1 F/W ver 3.11
Most vettem ki a fóliábol, s feldugtam "fűteni".
Elég hideg, várni kell egy kicsit míg bemelegszik.

majdmem ugyanaz.. nekem P/N: EI604E....D2
H/W: D2
F/W ver.: 3.10
neked újabb van egy minimális változással szerintem..

Sajnos nem.
Szétszedtem, s egészen más az elektronikája.
DL7300, DL1005SC chipek
- NICOS L1085D (SMD) 2db
- B1202 (SMD) 1 db
s egyik sem melegszik.
(#) Ricsi89 válasza donder hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Nincs a nyákon púpos kondi, vagy aminek az aljából kijött a gumi szigetelés? Itt szerintem valami zárlat lesz, vagy hasonló dolog, mert nem kellene ennek ennyire melegednie.
(#) donder válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

nem nincs...
(#) donder válasza donder hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

nincs ötlete akkor senkinek?
esetleg cseréljem ki a két tranyót, és hátha??
(#) csinidani hozzászólása Jún 4, 2011 /

Sziasztok!
Annyi lenne a problémám hogy a D-Link DSL-360R típusú modememen egy idő után elég komolyan melegszik.Az lenne a kérdésem h hogyan és miből lehetne egy olyan szerkentyűt építeni,ami egy bizonyos hőfok után elindítja a ventilátort?Találtam egy HQ Video-s ventit a fiókom aljában,ami pont passzol a modembe.Lehetne rátenni potit amivel szabályozzuk a venti ford. számát?
(#) csinidani válasza (») Jún 4, 2011 /

Kedves köbzoli!
Mindenhol kerestem de nem találtam olyat az oldalon ami nekem kell.Lehet h csak figyelmetlen voltam...
(#) kadarist válasza csinidani hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Keresés: Bővebben: Link
(#) csinidani válasza kadarist hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Köszönöm szépen,megtaláltam!
(#) csinidani válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Ok mostmár megvan.
(#) freddyke hozzászólása Júl 22, 2011 /

Talán nem a legjobb hely a kérdésemnek, de nem találtam jobbat.

Feleslegessé vált D-Link DSL-360R és DSL-380T modemeim szeretném nyugodt szívvel értékesíteni, de nincsenek meg a gyári adapterei. A gond, hogy már meghirdettem és ez utána derült ki. A modemre a tápcsatlakozáshoz 9V 1A van írva és a gyári adaptere is ennyit tud. 9V 800mA-es adaptereim vannak. (Az stimmel, hogy mindegyik váltakozó áramot ad.) Elmegy azzal is vagy kevés lesz neki?

Köszönöm előre is a fáradozásotokat.
(#) dante01 hozzászólása Aug 15, 2011 /

Hello!
D-Link. DSL-360R .5 éves kb.
Pár napja szakadozni kezdett a net 1-2 perces időtartamra.Szétkaptam a modemet,mert arra gyanakodtam mivel mindig meleg volt,és a gond az volt amire gondoltam hogy a kondik kiszáradtak. Kipúposodtak,az aljukon szétnyíltak.Kondikat cseréltem és jó is lett.A tetejére tettem egy 5cm-es ventilátort, a két oldalán lévő szellőző lyukak közepén lévő műanyagcsíkot kitördeltem.így már hibátlanul megy.Az eredetileg benne lévő több száz µF-os kondenzátorok annyira kiszáradtak hogy egyik sem ütötte meg a 10µF-ot.Az összes kondenzátor kapacitását a duplájára emeltem(470->1000uF,100->220uF)A gyártók totál erre mennek rá hogy garancia után tönkremenjen minden.De lehet ez bármilyen termék.Pl PC táp,mobiltelefon,vízcsap...Nevetséges ez a világ.Mindent eladásra,és nem használatra csinálnak.Máshol is csak pár évet bír ez a típusú modem?
(#) dante01 válasza freddyke hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Szerintem kevés lesz neki,mert fölé semmit sem méreteznek manapság(inkább alá) Az én DSL 360R-esem trafója is izzad örökké,de télen jó mert ráteszem a talpam és melegíti xd Szóval mivel a gyári is így fűt,szerintem nem lesz jó hozzá hosszútávon.Egyébként ahogy előzőleg írtam nekem is csak 5 évig bírta belenyúlás nélkül.
(#) Gafly válasza dante01 hozzászólására (») Aug 15, 2011 /

Nekem az elődje jó pár évet kibirt, mondjuk kb. 8-at.
Aztán amikor naponta egynél többször kellett resetelni, akkor szóltam a 1214-nek is kicserélték ingyen.
Mondjuk szerintem furán néztek volna rám ha igy átalakitom a hűtését
Egyébként az még talán sokat segit ha a géppel együtt a modemet is kikapcsolod a hosszabbitóval (ha olyan a hálózatod).
(#) dante01 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Mindig kiszoktunk mindent kapcsolni(tv,mosógép stb) kihúzzuk,de csináltam egy egyszerű elektronikát ami figyeli hogy a 2 gép közül megy-e valamelyik,és ha egyik sincs bekapcsolva akkor kb negyed óra után elveszi a modemről és a routertől a 230at.
(#) morzsa15 hozzászólása Jún 16, 2013 /

Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy modem abba kettő darab 2200uf 25voltos kondenzátor ami melegszik egyenesen fel "forrósodik" magától meg mértem 12 voltot kap az nem lehet a baj elöregedett volna vagy mi okozhatja a problémát?
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) kadarist válasza morzsa15 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Gondolom a D-Link ADSL modeméről van szó. A két tekercshez tartozó kapcsolóüzemű tápegységek okozta impulzusterhelés miatt nagy a veszteség a kondenzátorban és ettől melegszik.
(#) morzsa15 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Pontosan és mit tudok csinálni?

Annyit tehetsz, hogy időnként portalanítod a készülék belsejét és megnöveled a szellőzőnyílások méretét. Én például fedél nélkül használom. Egyszer már komplett elkócserét kellett végrehajtani a modememben, mert a 2200µF-os kondikon kívül az összes többi felpúposodott.

egy kis Nekem azt csinálja hogy elkezdek tölteni le hogy 1.2mb/sel tölt le hol 50kb/sel így ingadozik hogy mi baja lehet nem tudom nállad ilyet nem csinált ??

Nem, nálam csak púposodás volt hibajelenség nélkül.

Találtam benne egy púpos kondit ki is cseréltem de ugyan az a helyzet talán még a melegedős 2 kondit cseréljem ki?
(#) borvendeg válasza morzsa15 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Minden kondit cserélj ki ami van benne!
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem