Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   863 / 2523
(#) Massawa válasza David 3g hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Ha az egy matuzsálemi erösitö, akkor inkább a TBA810 keletnémet változata lehet.

Itt van a Tesla IC-je. (mindegyik csapnivaloan instabil volt) MBA 810

Az 1-es láb bal felsö, ha a házon a mélyedés fenn van.
(#) Robi85 hozzászólása Júl 24, 2011 /

Sziasztok.

Lenne egy kérdésem. Az Nmos350be a képen bejelölt kondiknak kötelező 200Voltosnak lenni? 100Voltosakat kaptam csak.
(#) storm válasza Robi85 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Mérd meg a 200V-os kondin mekkora fesz van. Ha több mint 100V, akkor nem jó a 100V-os kondi.
(#) Robi85 válasza storm hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Még nincs összerakva. De a tápfeszültség +-75volt lesz. Már megvannak az alkatrészek, de ezekből a kodikból csak 100Voltosat kaptam. Majd talán a nyári leállás alatt elkezdem épiteni, bár még borda sincsen.
(#) storm válasza Robi85 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Ha 100V alatt van a kondira jutó fesz, akkor az a kondi is megfelel. Jó építkezést
(#) reloop válasza laccy88 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

A sub kimeneted jelnagyságát, és terhelhetőségét nem ismerem, így általános értékekkel számoltam. Egy poti és egy 47k ellenállás kéne a kísérlet elvégzéséhez. A piros karikával jelölt ellenállást minitoron keresztül 35 ohm -nak látom, ha a valóságban 22k-tól nagyobb, nem fontos cserélni 47k-ra.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Szia! A kondi úgy látom boucherot tagba kell. A 100V lehet jó, csak "testes" darab legyen. Ha a lábtávolság illik a nyákba valószínűleg jó lesz.
(#) laccy88 válasza reloop hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

nagyon szépen köszönöm a segítséget, viszont ezt kipróbálni, csak egy hónap múlva lesz lehetőségem, mert akkor leszek újra otthon. Addig is mégegyszer köszönöm az ötletet, majd beszámolok róla
(#) Szabi1 hozzászólása Júl 24, 2011 /

Sziasztok! Lenne egy kérdésem a tda2030-bol egy pár tranzisztorral ki lehet hozni a 100w 4 Ω-ot , és a TDA1514-el nem lehet csalni plussz árramkörrel, hogy 110w-150w jöjjön ki ? Azért kérdem mert tda1514-be van sztereo erositom, amit én csináltam, jobb lenne ha nagyobb teljesítményt tudna....
(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Szia! Csak halkan! Olvastam már a kérdésedet másik topicban is. Nem látok lehetőséget egyik esetben sem.
(#) storm válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Szerintem semmi értelme vesződni vele mikor ott van a jólbevált tda7294 amiből egy hidalt stereo változat simán hozza a 150W-ot, még többet is.
(#) David 3g hozzászólása Júl 24, 2011 /

Köszönöm szépen a segítséget igen a 810 IC -el megegyezik
(#) deadlyroberta hozzászólása Júl 24, 2011 /

Sziasztok, ma előkapartam a kis tda 2003-as híd erősítőket, hát csalódnom kellet vele... pár wattos egyszerű erősítőt tudna-e valaki?
(#) ujfalusi válasza deadlyroberta hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

TBA 810. Ennél egyszerűbb nincs.
(#) deadlyroberta válasza ujfalusi hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

LM386 al vagy valami hasonlóval érdemese kisérletezni?
(#) Bassmester válasza deadlyroberta hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Nem érdemes. Zajos és színezett hangja van.
(#) ujfalusi válasza deadlyroberta hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Kisérletezni mindennel érdemes, de te egyszerűt akartál. A TBA 810 egyszerű megbízható kb 6W. Gyorsan elkészíthető.
(#) deadlyroberta válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

TDA7052 még ezt néztem, Ide most nem kell studio cucc meg mitudoménmi...
(#) Massawa válasza ujfalusi hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Hát én ma már a 810-st nagyo felejteném. Ettöl sokkal egyszerübb, jbb és megbizhatobb erölködök is vannak (és még talán olcsobbak is, még akkor is ha a 810-s ott hever a fiokban).
Kell hozzá egy sereg külsö alkatrész, és a legkisebb instabiltás elküldi öt a másvilágra (hajlamos oszcillálni).

Pl. egy TDA2003-l, meg alig 10 egyéb alkatrésszel (R,C) hasonlo minöségü de stabil és jo erölködöt lehet késziteni.
(#) Szabi1 hozzászólása Júl 25, 2011 /

Hello!
Ehez a kapcsoláshoz megvan mindenem, érdemes-e elkészíteni ?
(#) ujfalusi válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Mire gondolsz? Miért ne lenne érdemes?
(#) attis108 hozzászólása Júl 25, 2011 /

miért van az hogy ha be dugom az erösitöbe a gitárt akkor gerjed ?
(#) ujfalusi válasza attis108 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Valószínű hogy szakadt a zsinórod árnyékolása.
(#) Szabi1 válasza ujfalusi hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

nagy a torzitasa?
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Vagyis ennek nagy a torzitása, jo lenne vele a hangminőség? Mert volt egy erősitő 2x25w 2n3055 el meg mas is volt benne, de az igaz hogy régi benne a kondenzátorok, és lehet azért nagy az alapzaja?
(#) naka hozzászólása Júl 25, 2011 /

Kedves Fórumozók!

Kérdésem a következő lenne!
Van én nékem 1 labtec tipusú mélyládám, ami erositő is egyben!
Bekapcsolni be tudom, a mély része működik, viszont a többi csatornán se kép se hang!
Tudnátok vmi támpontot adni, h merre induljak el?Szerintetek mi lehet a gebasz?Nem 1 bonyolult szerkezet, ha jól láttam 2 kis fet végzi az erősitést.
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) ujfalusi válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Azért ez nem egy rossz kapcsolás és ha torzít /?/ kérdő jellel ahogy te is irtad az szerelési beállítási hiba. Mindjárt ott a nyugalmi áram, amit nem árt szkóppal beállítani.
(#) Lacko12 hozzászólása Júl 25, 2011 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a dobozolásnál azokat a csatlakozókat amiket el kell szigetelni a háztól azt hogy oldjátok meg?
Gondoltam plexire vagy esetleg lemezből mivágok egy keretet amibe beleillesztem mondjuk a 6.5 mm-es jack csatlakozót és alá például teszek hulladékból nyák lemezt a szigeteléshez de akkor még a csavarokat is el kellene szigetelni!
Ti hogy oldottátok meg?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) deadlyroberta válasza attis108 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

ilyet nekem is csinált, tull hangos ja én pa erölködöhöz kötöttem pc-n kereszül...
(#) deadlyroberta hozzászólása Júl 25, 2011 /

úgy néz ki megtaláltam egy időre az ideális hangzást bár nem fejeztem be de már így is jól szól neve: quad 405 szerintem most már pihenőre megyek rámfér.
Következő: »»   863 / 2523
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem