Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális tv adás több analóg tv-n
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Nightquest hozzászólása Dec 8, 2008 /

Sziasztok!

Remélem, még nem túl lerágott csont a téma, de nem találtam sehol pontos választ a kérdésemre.
Az érdekelne, hogy létezik-e megoldás arra, hogy a bejövő digitális tv jelét (kábel tv-re gondolok leginkább) elossza az ember több analóg tv-re úgy, hogy ne kelljen mindegyikhez set top box és a tv-k saját tunerje működjön (tehát mindegyiken lehet nézni más csatornát). Gondolok itt valami központi átalakítóra (aminek a jelét utána elosztom egy elosztóval mondjuk), ami koaxon adja ki a jelet, nem Scarton.
Amennyibe kódolt az adás, akkor ha van is ilyen megosztó, nem legális?
Később ha lesz mondjuk 1 digitális tv, de a többi marad analóg, akkor erre van valami megoldás?
Egyelőre nem lényeges, csak tudni szeretni, hogy a nagy átállás után fel kell-e készülni több drága set top box vételére (és drága előfizetésre) vagy sem. Persze lehet, hogy akkor majd olcsón ad a szolgáltató plusz boxokat, de azért félek kicsit...
(#) Dudus válasza Nightquest hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Ha elosztod is a jelet mindenkinek ugyanazt a programot kell néznie, mert technikailag nem megoldható , hogy 1 set top box-szal több adást nézz egy időben.

Viszont ha jól tudom egy előfizetéshez igényelhetsz több set top box-ot is a T-Kábel - nél, de ennek nézz utána.
(#) Action2K válasza Nightquest hozzászólására (») Dec 8, 2008 / 4

Szia!

A rövid válasz: Nem!

Hosszabban:
Idézet:
„Gondolok itt valami központi átalakítóra”

Az maga a Set Top Box, igat csak egy kimenettel. A több kimenetes nincs kiskereskedelmi forgalomban és méreg drága (broadcast).

Idézet:
„Amennyibe kódolt az adás, akkor ha van is ilyen megosztó, nem legális?”

Egyenlőre még nem szabályozott ez a kérdés törvényileg. Esete válogatja.

Idézet:
„Később ha lesz mondjuk 1 digitális tv, de a többi marad analóg, akkor erre van valami megoldás?”

Set Top Box.

Idézet:
„Egyelőre nem lényeges, csak tudni szeretni, hogy a nagy átállás után fel kell-e készülni több drága set top box vételére (és drága előfizetésre) vagy sem. Persze lehet, hogy akkor majd olcsón ad a szolgáltató plusz boxokat, de azért félek kicsit...”

2012-ig még sok víz lefolyik a dunán, ki tudja mi lesz addig. úgy néz ki a mostani STB-ket is le kell majd cserélni. Pl.: MPEG-4 (HD) lesz a szabvány a földi digitálban.
(#) zolika59 válasza Nightquest hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Nem lehet megoldani költség hatékonyan. Hiszen minden adást külön kel dekódolni, majd modulálni külön csatornákra. Csak kábeltévé szinten éri meg. :no:
(#) Action2K válasza zolika59 hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Idézet:
„Csak kábeltévé szinten éri meg.”

A műholdas rendszernél nem drága, ha van a kábelesre is ilyen olcsó, akkor nincs problem, bár kinek mi az olcsó.

A műholdas kártyaosztás 4 tévére az alábbi költségekből áll:

Mester STB : 19000
Osztó: 6000
3db kliens: 36000
Quad fej: 5500
Ez összesen:66500

Mindez megy egy előfizetéssel.

De mondom, kábeltévésre nem tudok ilyen megoldást.

Ui: A UPC-nél, 1250 forint puszért adnak még két STB-t.
(#) Nightquest válasza zolika59 hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Magyarán szólva nem létezik olyan set top box, ami egyszerre kiadja az összes csatorna jelét koaxon, hanem csak mindig egyet (mondjuk Scarton és akkor nem is a tv távirányítójával vezérlek)?

Az a set-top box, ami többkimenetes, drága, stb., az is Scarton ad ki, de külön vezérelhető, hogy melyik kimeneten melyik csatorna legyen?

Amikor egy digitális tv-be közvetlen megy a digitális jel és azon váltogatom a csatornákat, akkor ott hiányzik a modulálás, azért megoldható normálisan? (Legalábbis ha jól tudom, hogy ez így létező megoldás. Egyébként nem vagyok túl nagy szakember, csak sok itt a szakértő, azért jó, szóval bocsi a hülyeségeimért.)
(#) Nightquest válasza Action2K hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Én is olvasgattam már erről a műholdas megoldásról, de ez egyelőre itt nincs tervbevéve.

Azt értem én, hogy akár egész olcsón adnak még stb-t szolgáltatók, de ha mondjuk 4-5 tv van és a havi előfizetési díjban is meglátszik ez, akkor az már számít. (Igen, biztos ritka, hogy ennyi tv van egy háztartásban.)
(#) Action2K válasza Nightquest hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Nem, olyan nincs. Maximum 2 különböző csatornam két scarton, külön vezérelhető.

A digitális kábeltuneres tévék még nincsenek elterjedve, meg addigra a szabvány is módosulni fog.
Arról nem is beszélve, hogy a szolgáltató dönti el, hogy hogyan nézd, ha szolgáltatót váltasz, veszel egy(sok) másik tévét?

Ha meg kódólt, azt is a szolgáltató dönti el, hogy milyen kódolásban adja, akkor megint milyen TV-t is vegyünk, hogy tudja dekódolni?

Idézet:
„Igen, biztos ritka, hogy ennyi tv van egy háztartásban.”

Hát nem annyira. A 4 nél több ritka, de a 3-4 darab már eléggé gyakori, a 2 meg még inkább.

A mai családi házban élőknél (nálunk is ez volt) minimum 3 generáció él együtt. Papáék, Mi, Gyerekek. ez már három TV igény és akkor a nappaliban a közös 4-ik. ez nem is olyan nagy luxus. Egy nagy tévé a nappaliban (nem lcd) 100000. Papaszoba, Mi szoba kistévé 30000/db, gyerekszoba minitévé 20000. ez összesen: 180000.
Nem kis pénz az igaz, de akinél az az öaazeg csak a legolcsóbb tv ára.... az már elgondolkodtató.
(#) Nightquest válasza Action2K hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Szóval szerinted az semmit nem jelent, hogy a földi sugárzásnál megállapodtak az MPEG-4-ben, meg egy bizonyos fajtájú kártyában, minden kábelszolgáltató eltérhet ettől?
Ha igen, akkor biztos nem fognak sűrűn szolgáltatót váltani az emberek, ha akár mindig új stb-k kellenek.

Csak az MPEG4 lesz a szabvány, a kártya típusa már a szolgáltatótól függ és az STB-t is ők adják. Manapság is így van, nem hiszem, hogy ez nagyon változni fog.
Az emberek nagy többségét (99%) nem érdekli milyen STB van neki. Nézhesse a TV-t azt annyi!

Ui.:
Idézet:
„nem fognak sűrűn szolgáltatót váltani az emberek”

Ezt csak a hűségidő határozza meg, és hogy a lakhelyén miből válogathat.
(#) Directors hozzászólása Júl 25, 2011 /

Üdv!

Nem tudom,hogy jó helyen kérdezem de megpróbálom itt.

Ti milyen megoldásokat tudnátok arra,hogy Belgiumban magyar tv csatornákat tudjunk nézni?
Esetleg az megoldás lehet,hogy itthon UPC-re szerződést kötni és kint külföldön üzembe helyezni egy másik parabolával amit ott vásárolnánk meg?
(#) StMiklos válasza Directors hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szevasz!
Igen, azt meg lehet tenni, de kell lenni egy magyar lakcímnek és előfizetőnek, ahol telepítik a rendszert, akinek nevére érkezik havonta a csekk.
Én más utat választottam ca, 1 éve.
Hobbiként műholdazok, a költségvonzata számomra nem döntő, bár nem mellékes.
Akkor vásároltam, bár nem volt akkor sem nagyon publikálva egy csupasz CRYPTOWORKS kártyát, havi 2500Ft.-os elfőfizetéssel. Ez a kártya az egyetlen, amely hajlandó más beltériben is menni, mint amit a szolgáltatók adnak, mert az összes többi (Digi, UPC Nagra, T-Home) társítva van a beltérivel és ugyanazon szolgáltató ugyanolyan beltérijében sem megy.
Ezt kártyát tettem az általam vásárolt, általam lecserélt módosított programú beltéribe és azóta is fizetem, nézem.
Ez a kártya+beltéri együttes lehetőséget nyújt ún. kártyamegosztásra (nem egészen legálisan), amellyel még egy (vagy több) beltérit ki tud "szolgálni", azok házi routeres hálózatba vannak kötve, mint a PC-k, így azokon szintén nézhetők a műsorok, ezt én házon belül tudom használni (a kiépítés megvan, tudna működni, nincs használatban).
Dióhéjban... Üdv: StMiklos
(#) Directors válasza StMiklos hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia!

Köszönöm szépen a tájékoztatásod. Az UPC egyszerűbb számunkra most.
Itthon meglesz az előfizetés.
Még egy olyan kérdésem lenne,hogy teljesen mind1,hogy milyen parobalát veszünk kint?
Vagy mire kell odafigyelni ennek a vásárlásánál?
(#) mugab válasza Directors hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

A legegyszerűbb ha viszed a parabolát meg a fejet is amit adnak. Úgyis ki kell fizetned még a szerelési díjat is

Ha előfizetsz úgyis viszed a kártyá-kat meg a beltéri-ket.
A fej meg minimum kétfejes, de ha több szobában több beltéri kell (főleg ha rögzítős) akkor még több.
Ha mégsem a hozzáadott parabolát szereled akkor minél érzékenyebb 2vagy több fejes egységet szerelj.
(#) Directors válasza mugab hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Igen a beltérit meg a kártyát azt visszük.
A fejet is ha a parabolából kitudjuk szedni egyben.Magát a parobalát azért nem akarjuk vinni mert repülővel megyünk.

Esetleg valami tanács,hogy mekkora átmérőjű legyen majd a parabola meg milyen anyagból?
Vagy lényegtelen? A méret az gondolom kb akkora legyen mint az UPC parabola.
(#) mugab válasza Directors hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Belgium már eléggé kiesik, utána kéne nézni mennyire.
Szerintem az eredeti tányér lehet kicsi lesz néhány adónál.
Kölnben az egy méteressel jól fogható.
(#) Directors válasza mugab hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Akkor ha 100cm feletti nagyságú tányért veszek azzal tuti tudom fogni az adásokat?
(#) Action2K válasza Directors hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

A UPC két sugárnyalábba jön. Ha megnézzük, Belgiumban mindkét nyalábon 50dB-es a jel. Ez csak 2 dB-el marad el a központitól. Így a 100cm-es antenna mindenképp jónak kell, hogy legyen.
(#) Directors válasza Action2K hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Köszi
(#) StMiklos válasza Directors hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Szevasz!
Itthon 60cm-es a UPC tányérja, ha jól van beállítva a 80cm-es biztosan elég kevesebb időjárástartalékkal, ami annyit jelent, hogy szakadó esőben, hózáporban, vastag hófelhőknél olykor kockásodik...
Az itthoni 60-ashoz képest a 80-as felülete 75%-al nagyobb, biztosan elég..
Nekem a 80-asban, amely Thor holdon áll (ez a UPC), még 3 fej van, ezek már fókuszon kívül természetesen és jön a Syrius, a Hotbird és az ASTRA, utóbbi már persze kevés tartalékkal, de normál időben hibátlan..
Üdv: StMiklos
Az itt mellékelt "lábnyomok" szerint ugyanaz elég Belgiumban, mint itthon.
(#) Directors válasza StMiklos hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Köszönöm
(#) jeanluckpickard hozzászólása Dec 26, 2016 /

Sziasztok
a kábeltévé előfizetésemhez kértem digitális szolgáltatást és a tévémbe van egy conax kártya.elvileg ha veszek pl a media marktban egy másikat és belerakom a másik tévémbe akkor ott is működni fog?(frekvencia mhz beállítás a másik kártyáról jó lehet?
(#) uniman válasza jeanluckpickard hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Hello! Ez így nagyon "zavaros" leírás!
Van kártyaolvasó modul és van a kódkártya (conax?)
..és van a kábeltévé szolgáltatód, amely akár "párosíthatja" a kódkártyáját az általa biztosított kártyaolvasóval. Ez utóbbi esetben ezt a párost (kártyaolvasó+kódkártya) bármelyik másik TV dugva működni fog...de csakis így.
Bizonyára, ha a kábeltévé szolgáltatódat is megadnád...
(#) jeanluckpickard válasza uniman hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Bocs hogy zavaros.
A tv.ben van egy csatlakozó ahová a kártyát bedughatom.
A másik tévéhez hasonlóan.a kábelszolgáltató már adott egy kártyát amit használok is.a kérdés az lenne ha ők nyitottak egy digitáli csomagot már nekem.akkor egy másik kártyával másik tévén tudok e digitálus csatornákat nézni?
(#) kadarist válasza jeanluckpickard hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Szia!
Miért ne tudnál? Nincs olyan korlátozó tényező, ami meggátolná a másik tévé kártyásítását.
(#) uniman válasza jeanluckpickard hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Hello!
Kábelszolgáltatódat ugyan még mindig nem nevezted meg, de akár ők is lehetnének...
Az a "csatlakozó ahová a kártyát bedughatod"...sejtésem szerint a TV "PCMCIA Card Slot" nyílása lehetne, amelybe CA-modult lehet "bedugni", és ebbe lehet betenni a kódkártyát.
De tuti, hogy nem veszel olyan Conax (kód)"kártyát", amellyel a kábelTV-d kódolt csatornáid nézni fogod. Max. egy Conax kártyaolvasó CA-modult vásárolhatsz, amelybe be lehetne dugni a kódkártyát. De, ha az össze van "párosítva" a CA-modullal, akkor az nem fog a vásárolttal működni. A fent linkelt szolgáltatónál ez legalábbis így működik, le is van írva: "további CA modulokat bérleti díj ellenében vehet igénybe"...ők tuti nem fogják az általad megvásárolt CA-modulokat "párosítani" a saját kódkártyáikkal...
De ezeket a legegyszerűbb a kábelTV szolgáltatódtól megkérdezni...bizonyára nem lesz ellenükre, ha tőled plusz bevételhez juthatnak! ...és a hangsúly ez utóbbin volna, hogy nekik fizess, ne másnak.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem