Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   31 / 193
(#) bankimajki válasza mate_x hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Én nem csak így, hanem sehogyan sem használnám ezek után. Javítani szakszerűen nem éri meg, akkor meg minek vacakolni vele? (Ha bármiféle balesetet okoz, az sokkal nagyobb kárt is jelenthet. Nem hiszem hogy hiányzik az bárkinek is.) És én azt javaslom, ha vesz még egy pákát, akkor 24V-os rendszerűt vegyen.
(#) john94 válasza mate_x hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Direkt nem is használtam így,mert nem szeretném,ha egy ezer forintos páka miatt kellene befejeznem a forrasztgatást.
Lehet szét szedem,de holnap hétfő van és lehet inkább beugrok az OBI-ba egy új pákáért.
(#) john94 válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Egy 12V-os pákához csinálgatok most egy tápot,csak az a ciki,hogy pont közben döglött be a páka és most kettőt kell vennem (Egy 220-ast,meg egy 12 V-osat)
(#) _Petya_ hozzászólása Jún 10, 2011 /

Sziasztok!

Szeretnék venni egy komolyabb forrasztóállomást. Jelenleg az alábbi eszközeim vannak:

- durvább munkákhoz egy Solomon 230V 50W-os páka
- finomabbakhoz, smd-hez egy Fahrenheit 28003 (ennek elpusztult a vezérlése, így most direktben a saját trafójáról használom, vezérlés nélkül)

Szeretnék egy szabályozható állomást, amivel rendesen lehet SMD-zni is. (SSOP-t már nem tudtam a Fahrenheit-feltenni)

Mit ajánlanátok? Jó lenne olyan ami a Fahrenheit-et, vagy akár mindkettőt kiváltaná...

Ezeket néztem:

- Weller WS 81
- ERSA RDS 80

üdv,
Petya
(#) bundyland hozzászólása Jún 14, 2011 /

Sziasztok !

Érdeklődnék hogy valaki használt e már
Aoyue Int3233-as indukciós pákát illetve kinek mi a véleménye róla. Nyilván nem egy Metcal ,de az ára
is csak huszonpárezer FT.

Bővebben: Link
(#) fet válasza bundyland hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Pákavásárlásnál én mérlegelnék egy pár apróságot:
-mire kell
-mennyit érdemes belefektetni
-mit tud
-hány féle hegyet kapni hozzá
-mennyi egy hegy
-mennyi egy páka(fütőbetét)
-hőfok ígény
-analóg vagy digitális
............stb
Mi vettünk a haverokkal egy jó párat a lenti linken
eddig nem volt velük gond,és még alkudtunk is.
Tökéletesek!
Korrekt a srác!
http://tkelektro.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.brows...emid=2
Üdv.:
fet
(#) bundyland válasza fet hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Pákám van már, ezeket tudom én is köszönöm, engem konkrétan ez az indukciós páka érdekel mivel minél kissebb , rövidebb pákát szeretnék smd forrasztáshoz.
(#) fet hozzászólása Jún 14, 2011 /

Milyen pákád van?
(#) bundyland válasza fet hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Solomon SL-30. Árulom is itt HE-n. Semmi bajom vele
csak kissebb kéne. Szerintem amit belinkeltél az is ennek
az állomásnak a pákáját használja.
(#) mormogipapa hozzászólása Jún 18, 2011 /

Helló

Nem tudom jó helyre írok e. Van egy cseh pillanatpákám trp2-73 75 w. Az utóbbi időben azt csinálja hogy nem melegszik fel, megrázom akkor kezd melegíteni de nem mindig. 6 éve vettem, mi lehet a baja illetve javítható e
Köszi
(#) tibibalogh520 válasza mormogipapa hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Szia!
Mikor nem melegszik fel, gondolom olyankor a kis izzó sem világít rajta!?
Mivel egy egyszerű transzformátorról van szó, ezért érintkezési hiba lehet a primer(230V -os) körében.

Talán tőben eltört a hálózati vezeték, vagy a mikrókapcsoló nem ad át, vagy valamely belső forrasztás elengedett...
(#) mormogipapa válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szia
Szétszedtem a pákát de nem látok semmi eltérést rajta, hogyan lehet kimérni hogy minden rendbe van e? Soha nem volt dolgom rossz pákával ezért kérdezem a mérést
(#) drótnyúzó hozzászólása Jún 22, 2011 /

Üdv!
Az érdekelne, hogy a somogyis pákaállomások pl ez:
http://www.hestore.hu/termek_10022065.html

ebbe a weller hegyek belemennek?
illetve láttam hogy pákát lehet külön cserélni hozzá, valami bagatel összegért, így a fűtőbetétet nem is érdemes cserélgetni, de ehhez legalább van tartalék páka.
Többen említették itt a Solomon pákaállomások viszonylag jó ár/érték arányát, de szemre ez ugyanolyan, van valami lényeges különbség a feliratokon kívül?
(#) Ge Lee válasza drótnyúzó hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Ha a "kattogós" weller (TCP) hegyeire gondolsz az ebbe nem jó, ráadásul 5x, 6x többe kerül.
Ez a kép alapján elvileg ugyanaz mint a solomon. Fűtőbetétet valóban nem érdemes venni hozzá, mert 1500Ft körül van, a páka meg heggyel együtt kopletten 2000Ft körül.
(#) drótnyúzó hozzászólása Jún 22, 2011 /

Szóval nem lehet bele hegyet kapni? De akkor is luxus 2 kilóért pákát cserélgetni csak mert elszaródott a hegy benne.
(#) mesyboy hozzászólása Jún 22, 2011 /

Nekem a ZD-937 digitális állomás jött be, mely Fahrenheit 28011 néven is megvásárolható (bár kicsit drágábban).
(#) drótnyúzó válasza mesyboy hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

ja látom ahhoz van hegy, bár szál felesleges a parazstvakítás hogy digites trafó legyen mellé, nekem pusztán a tartósság, minél egyszerűbb felépítés, gyors felfűtés és a tartalék alkatrészek meg mindealkatrész ellátottsága a fontos.
Persze ha nem 20 kiló lenne akkor gondolkozás nélkül egy 230V-os kattogós Wellert vennék, de annyiért kicsit pofátlanság.
(#) vzoole válasza drótnyúzó hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Miért ne lehetne bele hegyet kapni
Van nagyon sok féle, kb. 300-400Ft

De nagyon tartós, már több éve használom napi szinten, és még mindig az eredeti pákahegy van benne.
(#) maestro válasza vzoole hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Nem csak a kék és fekete színű pákákhoz lehet már csak hegyet kapni?
Egyébként nekem is van 2 weller hegyem és a sárgába majdnem jó. A kék színűbe lehet tökéletes lenne.
(#) mesyboy válasza drótnyúzó hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Ebben az esetben a ZD 99 -et ajánlom. Nincs trafó, de hőmérsékletet is lehet szabályozni és mellesleg ki is néz valahogy
(#) vzoole válasza maestro hozzászólására (») Jún 24, 2011 /

Azok is jók a sárgába.
(#) Ge Lee válasza drótnyúzó hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Nem írtam olyat hogy ne lehetne hegyet kapni hozzá. Lehet, ráadásul olcsón. Fűtőbetétet nem érdemes venni hozzá, mert kb. 500Ft-al drágább csak a komplett páka amiben hegy is van. A HQ oldalán nézz körül.
(#) maestro válasza vzoole hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Mármint mi jó bele?
Nekem van itthon egy sárga pákám és a hestore-on vásárolt hegy meg kotyog benne. Még ettől talán a Weller hegy is kevésbé kotyog (most próbáltam).
(#) Wotin hozzászólása Júl 23, 2011 /

Helo!
Szeretnék venni egy új pákát, állomással, és ezt találtam:
Bővebben: Link
Oda van írva egy olyan hogy "Kifejezetten ólommentes forrasztáshoz kifejlesztett állomás.", akkor ezzel csak ólommentes forrasztóónnal lehet dolgozni, vagy ólmossal is?
(#) qvasz2 válasza Wotin hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Használhatod normális ónnal is és ólomtalannal is.
(#) DeVi hozzászólása Júl 27, 2011 /

Sziasztok! Hobbis "játékra" eddig pillanatpákát használtam, és lassan eljött az idő a váltásra. Milyen pákát tudnátok ajánlani 20 - nagyon max 30 ezer Ft-ig?
Egyik ismerősömnek ilyen van, mit gondoltok róla: Solder Peak SP-60D?
(#) koczka válasza DeVi hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Én ezért a pákáért nem adnák ennyit, ugyan azt tudja mint a 20k solomon vagy fahrenheit.
(#) SALáta válasza DeVi hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Az a 60 W kicsit kevés, szerintem, általános célra jó lesz. Nem írják a páka súlyát, pedig döntő lehet, kis súlyúval könnyebb a forrasztás. Jelenleg amim van egy jbc, jók a wellerek is de arra nem volt pénzem. Van még egy wsp 80 am is, állomást kell hozzá csinálni és kész is. Azt még nem próbáltam de már nagyon várom.
Atilla86 készülő állomása jóval többet tud ennél mint amit vennél, olcsóbb is.
(#) zolika60 válasza SALáta hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Miért kevés a 60W? Egy 40W-os Wellert használok harminc éve, mindenre jó volt eddig. Igaz esőcsatornát nem forrasztottam vele.
(#) SALáta válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Igazad van, sőt mindkettőnknek , bár én múltkor mentem neki egy laptopcsatlakozó cserének, kevés volt a 40 W, 70 W is, de általánosságban még egy miniforr is jó lehet. Megcsináltam a csatlakozó cserét de nem lett valami szép. (tűzipáka kell lassan ezekhez). Könnyebb volt nagyobb teljesítményen megcsinálni egy alaplap kondizást. Mennyi hegyet, fűtőbetétet, kapcsolót használtál el 30 év alatt? Gondolom a kapcsoló rész már csak jelet ad egy piciny elektronikának ami a fűtést kapcsolja. Érdekes lenne a szám, majd össze lehetne vetni a mostaniakkal (valószínűleg a régebbi jobb élettartam adatot ad) . Nem tudom mi lenne igazán jó DeVi nek, ha épít egy állomást a pillanatforrasztójával vagy ha vesz egyet készen. Szerintem műhelyfelszerelés/otthon található anyag függő.
Következő: »»   31 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem