Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Azok mindig sunyin lapulnak ott :yes: Gondoltam ők a ludasok.
Én se hittem volna, mert látni rajuk, a típusokon hogy nem régiek, de mégis. Egyébként a tranyók azok melegednek, de a teljesítményellenállás nem. Szerintem ez így van rendjén .... Egyébként van még egy erősítőm javításra..
Igen érthető! Én is gondolkodtam és arra jutottam, hogy meg csinálhatnám az eredeti terv alapján annyi különbséggel, hogy a feteket nem az alkatrész oldalra, hanem a fólia oldalra kerülnének meghajtott lábakkal.. így nem kellene hosszabbítani a lábakat és a fetek hűtése is jól megoldható. És ahogy néztem a gyári távtartók is pont jó helyen lennének! szerinted?
Tiéd a pont
Jó lesz. A középső BD139 -et is a bordához kell fogatni, a nyákra kell egy furat, amin átfér a csavar feje.
A bordára kerülő alkatrészeket rögzítsd egy síkba, úgy forraszd be őket.
A másik jószág. Ez bekapcsolás után: A hangszórón látni h. kimozdul a membrán. És csak ezt csinálja. KI-BE kapcsolgatja magát.
Köszönöm a segítséget mester úr! Na most már ideje nyákot maratni.. Ja és szét nézni milyen alkatrész nincs itthon amit rendelni kell!
Tudnál a feszültségátalakító után tápot mérni?
Szívesen, remélem beválik.
Ez nem egy autós végfok véletlenül?
Ha élet-halál kérdése lenne, akkor lehetséges, de amúgy nemigen.
A tranzisztorok hűtőzászlóján van-e tartós tápfeszültség?
Direkt nem konvertáltam át, hogy jó minőségű, tisztaán látható legyen Megmértem a feszültséget, ingadozik, ahogy a hangszóró membránja kileng. Néha 5V néha 12V, de láttam 29Vot is
A tápot kell megjavítani. Itt találsz jártas fórumozót.
Sziasztok!
Egy szobai crossoveres projekten gondolkodom,a crossover gyári cucc lenne, a végerősítő kérdés a nagyobb gond. Találtam is a neten Stage line végeket,nem tudom egy szobai rendszerhez melyiket kéne vennem EZT vagy elég lenne EZ is? 50W RMS-nek elégnek kéne lennie egy szobába,vagy inkább jobb ha van tartalék a végerősítőkben? Szép napot! Üdv!
Sziasztok. Szeretnék egy 20 wattos erősítőt csinálni TDA2040-es végfokból. ha valakinek van ötlete kérem írjon.
Monó 20W-os erősítőt akarsz? Megvan már a TDA 2040-es ícéd? Tudsz nyákot készíteni? Van hálózati trafód amiből megfelelő tápegység építhető?
Én egy kitet javasolnék neked, ITT keresgélj.
Sziasztok!
Az RMS-teljesítmény a szinuszos teljesítmény ha jól tudom? Ha RMS-ben van megadva egy erősítő teljesítménye akkor ennek a dupláját kell rákötni hangfal teljesítményben? És így lessz pl 50W-RMS 100W-zenei teljesítmény? Vagy hogy működik ez a dolog? Üdv!
Üdv!
Az RMS teljesítmény az egy periódusidő alatt vett integrál. Urms= int. 0-T U^2 (t) dt. Pontosabban így az RMS feszültséget (ugymond effektív) számítjuk, és ebből jön az RMS teljesítmény is. Tehát akármilyen fügvény szerint változó jelnek lehet RMS teljesítménye. Amúgy nem kell 100W-os hangszóró az 50W-os erősítőhöz. Ám igaz, hogy szinusz jelnél a csúcsteljesítmény az RMS teljesítmény 2szerese, ám csak egy pillanatig.
Még csak annyit, hogy a "zenei teljesítmény", meg "320W P.M.P.O" azok tipikus mókusvakítások. Semmi értelmük sincs
Köszi!
Igen ezt a 500W P.M.P.O-kiirást már én is láttam,hifiknél. Azért kérdeztem ezt az RMS-dolgot mert sokféleképpen tüntetik fel a kimenő teljesítményt a gyártók,na most ezek közül nem tudok kiigazodni
Sziasztok: Segitségre lenne szükségem TDA2025-ös ic-t hol tudnék beszerezni?Előre is köszönöm.Zsolt
Szia!
Hát pl itt: http://viewitem.eim.ebay.hu/TDA2025-Integrated-Circuit-x-1-pieces/1...5/item De nem javaslom semmi képpen. Miért nem jó egy LM3886, TDA2052 vagy valami más?
Komoly cuccoknál RMS-t adnak meg. A PMPO és a hasonló hülyeségek, jellemzően a bóvlik marketing-paraméterei.
Sziasztok!
Bővebben: Link A TDA1554 IC-ről mi a véleményetek? Esetleg van valakinek tapasztalata? Szép és jó, hogy nem kell neki szimetrikus táp és magas feszültség valamint szinte semmi egyéb félvezető, de ettől kicsit gyanús is.
Üdv!
Ez az IC autómagnókban került felhasználásra többnyire ezért is ilyen egyszerű, de jó kis szobai erősítőt is lehet belőle építeni. Én is csináltam már. Van két topik ami ezze, és a társával foglalkozik: Tda1554Q Tda1558Q
Most akkor 50W RMS-teljesítményű erősítő elég egy szobai hangosításra?
Vagy ha a teljesen kivezérlem akkor már nagy lessz a torzítás?
Szi: Igazad van nincs értelme,annyit nemér az egész.Azért köszi
Nekem elég 50W is, de a végfok amit itthon (is) használok, az 2x200-as és érzéssel hajtok vele egy pár 100-as hangfalat... na erre varjál gombot
Minden erősítő torzít (klippel) teljes kivezérlésen, ezért ésszel kell hajtani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |