Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   870 / 2541
(#) nagy_david1 válasza reloop hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Azok mindig sunyin lapulnak ott :yes: Gondoltam ők a ludasok.
(#) jdani válasza reloop hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Én se hittem volna, mert látni rajuk, a típusokon hogy nem régiek, de mégis. Egyébként a tranyók azok melegednek, de a teljesítményellenállás nem. Szerintem ez így van rendjén .... Egyébként van még egy erősítőm javításra..
(#) Bártfai Ferenc válasza reloop hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Igen érthető! Én is gondolkodtam és arra jutottam, hogy meg csinálhatnám az eredeti terv alapján annyi különbséggel, hogy a feteket nem az alkatrész oldalra, hanem a fólia oldalra kerülnének meghajtott lábakkal.. így nem kellene hosszabbítani a lábakat és a fetek hűtése is jól megoldható. És ahogy néztem a gyári távtartók is pont jó helyen lennének! szerinted?
(#) reloop válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Tiéd a pont
(#) reloop válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Jó lesz. A középső BD139 -et is a bordához kell fogatni, a nyákra kell egy furat, amin átfér a csavar feje.
A bordára kerülő alkatrészeket rögzítsd egy síkba, úgy forraszd be őket.

A másik jószág. Ez bekapcsolás után: A hangszórón látni h. kimozdul a membrán. És csak ezt csinálja. KI-BE kapcsolgatja magát.
(#) Bártfai Ferenc válasza reloop hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Köszönöm a segítséget mester úr! Na most már ideje nyákot maratni.. Ja és szét nézni milyen alkatrész nincs itthon amit rendelni kell!
(#) reloop válasza jdani hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Tudnál a feszültségátalakító után tápot mérni?
(#) reloop válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Szívesen, remélem beválik.
(#) nagy_david1 válasza jdani hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Ez nem egy autós végfok véletlenül?

Ha élet-halál kérdése lenne, akkor lehetséges, de amúgy nemigen.

dsc 07.jpg

A tranzisztorok hűtőzászlóján van-e tartós tápfeszültség?

Mérés.jpg

(#) jdani válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Direkt nem konvertáltam át, hogy jó minőségű, tisztaán látható legyen Megmértem a feszültséget, ingadozik, ahogy a hangszóró membránja kileng. Néha 5V néha 12V, de láttam 29Vot is

A tápot kell megjavítani. Itt találsz jártas fórumozót.
(#) szucsip válasza szucsip hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Szeretnék beszámolni egy kis fejleményről:
Ma betettem egy TIP147- et a TIP2955 helyére, de a bázisra és az emitterre menő kábeleket felcseréltem sajna. Persze az IC megpörkölődött.

Úgyhogy még pár napig pihentetem a témát.
(#) Skyline hozzászólása Júl 31, 2011 /

Sziasztok!

Egy szobai crossoveres projekten gondolkodom,a crossover gyári cucc lenne, a végerősítő kérdés a nagyobb gond.
Találtam is a neten Stage line végeket,nem tudom egy szobai rendszerhez melyiket kéne vennem EZT vagy elég lenne EZ is?
50W RMS-nek elégnek kéne lennie egy szobába,vagy inkább jobb ha van tartalék a végerősítőkben?
Szép napot!
Üdv!
(#) szabotamas99 hozzászólása Júl 31, 2011 /

Sziasztok. Szeretnék egy 20 wattos erősítőt csinálni TDA2040-es végfokból. ha valakinek van ötlete kérem írjon.
(#) Bassmester válasza szabotamas99 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Monó 20W-os erősítőt akarsz? Megvan már a TDA 2040-es ícéd? Tudsz nyákot készíteni? Van hálózati trafód amiből megfelelő tápegység építhető?
Én egy kitet javasolnék neked, ITT keresgélj.
(#) Skyline hozzászólása Júl 31, 2011 /

Sziasztok!

Az RMS-teljesítmény a szinuszos teljesítmény ha jól tudom?
Ha RMS-ben van megadva egy erősítő teljesítménye akkor ennek a dupláját kell rákötni hangfal teljesítményben?
És így lessz pl 50W-RMS 100W-zenei teljesítmény?
Vagy hogy működik ez a dolog?
Üdv!
(#) szucsip válasza Skyline hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Üdv!

Az RMS teljesítmény az egy periódusidő alatt vett integrál. Urms= int. 0-T U^2 (t) dt. Pontosabban így az RMS feszültséget (ugymond effektív) számítjuk, és ebből jön az RMS teljesítmény is. Tehát akármilyen fügvény szerint változó jelnek lehet RMS teljesítménye.

Amúgy nem kell 100W-os hangszóró az 50W-os erősítőhöz. Ám igaz, hogy szinusz jelnél a csúcsteljesítmény az RMS teljesítmény 2szerese, ám csak egy pillanatig.
(#) szucsip válasza Skyline hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Még csak annyit, hogy a "zenei teljesítmény", meg "320W P.M.P.O" azok tipikus mókusvakítások. Semmi értelmük sincs
(#) Skyline válasza szucsip hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Köszi!

Igen ezt a 500W P.M.P.O-kiirást már én is láttam,hifiknél.
Azért kérdeztem ezt az RMS-dolgot mert sokféleképpen tüntetik fel a kimenő teljesítményt a gyártók,na most ezek közül nem tudok kiigazodni
(#) Zsoltipapa hozzászólása Júl 31, 2011 /

Sziasztok: Segitségre lenne szükségem TDA2025-ös ic-t hol tudnék beszerezni?Előre is köszönöm.Zsolt
(#) szucsip válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Szia!

Hát pl itt: http://viewitem.eim.ebay.hu/TDA2025-Integrated-Circuit-x-1-pieces/1...5/item

De nem javaslom semmi képpen. Miért nem jó egy LM3886, TDA2052 vagy valami más?
(#) Bassmester válasza Skyline hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Komoly cuccoknál RMS-t adnak meg. A PMPO és a hasonló hülyeségek, jellemzően a bóvlik marketing-paraméterei.
(#) blackdog hozzászólása Aug 1, 2011 /

Sziasztok!

Bővebben: Link

A TDA1554 IC-ről mi a véleményetek? Esetleg van valakinek tapasztalata?
Szép és jó, hogy nem kell neki szimetrikus táp és magas feszültség valamint szinte semmi egyéb félvezető, de ettől kicsit gyanús is.
(#) gaboca323f válasza blackdog hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Üdv!

Ez az IC autómagnókban került felhasználásra többnyire ezért is ilyen egyszerű, de jó kis szobai erősítőt is lehet belőle építeni. Én is csináltam már.

Van két topik ami ezze, és a társával foglalkozik:
Tda1554Q
Tda1558Q
(#) Skyline válasza Bassmester hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Most akkor 50W RMS-teljesítményű erősítő elég egy szobai hangosításra?
Vagy ha a teljesen kivezérlem akkor már nagy lessz a torzítás?
(#) Zsoltipapa válasza szucsip hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Szi: Igazad van nincs értelme,annyit nemér az egész.Azért köszi
(#) Bassmester válasza Skyline hozzászólására (») Aug 1, 2011 /

Nekem elég 50W is, de a végfok amit itthon (is) használok, az 2x200-as és érzéssel hajtok vele egy pár 100-as hangfalat... na erre varjál gombot
Minden erősítő torzít (klippel) teljes kivezérlésen, ezért ésszel kell hajtani.
Következő: »»   870 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem