Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
még két kép...
Ügyes nekem nagyon tetszik!!
![]() ![]()
Szia!
Nagyon ügyes kis kütyü! Látom, ez kb. gyufásdoboz méretű. Ez alapján SMD alkatrészekkel lehetne akár bináris karórát is építeni. A megbízható, vízhatlan tokozása gondot jelenthet... hmmm... lehet, megjön a barkácsolós kedvem. ![]()
Köszi! Igen, ez inkább "zsebóra" lesz, mint karóra. Végülis működik, de még át kellene írnom a progit 12 órásra, utána lesz vidi.
Hát igen. Bár én leregadtam a raszteres nyáknál. A hátoldalon lévő kábeldzsungel a titka a kis méretnek.
![]() Már nézegetem a hestore kis műanyagdobozait...
Gratula!
Mennyire pontos?
Köszi! Nem tudom, a progi ugyanaz, mint ami a kapcsoláshoz mellékelve van. A megszakításos részt nem módosítottam. A teletext órájához hasonlítottam, egyelőre pontosnak tűnik. A kvarc 4Mhz-es.
Ha van valami (drágább) óra a közelben, azzal hasonlítsd össze. A másodpercet kell nézni, a perces késéshez/sietéshez lehet kicsit sokat kell várni.
![]()
Röviden elmondanád nekem, miként lehet erről a "kijelzőről" leolvasni az időt? Hogyan jelez ki egy bináris óra?
Bár nem tőlem kérdezted, de:
A méret 1 képet nézve, az oszlopok jelentik az idő számjegyeit. Persze binárisan jelenik meg: tehát jobbról az első oszlop jelenti a másodperc egyes helyiértékét, a 2. oszlop a tizest, a harmadik oszlop a perc egyes helyiértékét.. stb. Ha a legalsó LED világít, akkor 1 az érték, ha mondjuk az alsó két LED világít, akkor 3. Végülis binárisan írja ki a "függőlegesen" a számjegyeket.
Zenetom, Vicsys!
Köszönöm, értem. Kicsit nehézkesnek tűnik, de teljesen logikus. ![]()
Üdvözlettel mindenkinek !Lassan véglegesen elkészült a Topi fele AVR Dopper !Volt egy két gond vele de elkészült!
A lakkozás kicsit vékonyra sikerült ezert nem lett a legjobb a fólia oldal de elmegy ! A réz védelemért híg gyantás oldatot kevertem és azzal finoman bekentem! Az elkészítésben huba segített !
Sikerült egy képet kétszer is feltennem ! De meg három kép !
Szép lett ! A nyák is, és a az egész is.
![]()
Akkor amit most felrakok, azt küldöm első sorban : Alkotó Úrnak ezekért a csodás műszerekért, Viktor (Vic) barátomnak, aki annyit segít, nem utolsó sorban a táppanelt tervezte, és Köbüki Zolinak, aki minden másban sok segítséget nyújtott a tápban. Amit legnagyob szinten köszönnöm kéne, az a TÜRELEM, ami van Nekik, és nem forrt fel túlságosan a fejük tőlem.
![]() Tehát bemutatom: Mocskos Disznot, a labortápomat. Egy egyszerű LM317T kapcsolás, két Alkotós műszerrel fűszerezve, és egy villogó kék leddel, ami a bekapcsolást jelzi. Hát sajnos azt kell mondanom, nem vagyok a dobozolás mestere (másé sem nagyon. :no: ), tehát a külső is csunya, meg belül is spagetti van, de majd ha megjönnek az évek, meg a rutin, ahogy mondták régen nekem... Várom a kritikát, meg sok mindent. Nagy nehezen készült el, április óta... Köszi mindent fiúk, és remélem kitartotok mellettem, és majd felnövök! ![]() Ui: kicsit a műhelykémet is átrendeztem, összepakoltam, ez is bemutatásra kelül , egy pict. : -)
Üdv mindenkinek!
Autós szimulátor építésébe fogtam (g-erő) gondoltam megosztom veletek, hogy hol tartok.
Okos ügyes műszer ! De szerintem fele ekkora doboz is elég lett volna sőt meg kisebb is !Kis cél kis hiba:-bd !Egyébként nekem tetszik és nekem is jó lenne egy ilyesmi ! De én is mással bajlódok!
![]()
További!
![]()
Igaz, de mivel ez volt, akkor ez lett. Ez egy fiók volt.. :hide:
A fiókkal semmi baj, jó ha van egy kis szabad tér. Később majd esetleg egy sokoldalúbb tápegység is elfér benne. (Az nagyon hasznos lehet ha áramkorlátot is be tudsz állítani, mert így általában időben kiderülnek a hibák.)
De van két jobbító javaslatom is. 1. Azt a kék szörnyűséget vagy kösd ki, vagy cseréld egy sokkal halványabb fénnyel derengő zöld-re. Olyan borzasztó fénye van, hogy alig lehet tőle leolvasni a műszereket, és nagyon zavaró. 2. Célszerű a kétféle egységet mérő műszer kijelzőinek színét különbözőre csinálni (feszültség=zöld, és áram=piros). E nélkül is leolvasható, de mégis sokkal egyértelműbbé teszi az értékek értelmezését, mert az agyad egy idő után megszokja, és már eleve így viszonyul hozzá.
A kijelzők drágák, nincs most pénzem kicserélni, de ha egyszer lesz traffancs, építek olyan csodás Attilás tápot, hogy csak repül! Köszi a kritikát !
![]()
[OFF] Nem úgy. De oly drágák a trafók, venni meg bizony nem tudok, de tekerni se.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |