Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Mutatni szeretnék valamit, és véleményt várok. Ma belvárosból hazafelé egy "tesó" kezében lóbált egy hangszórót, megalkudtam 500 Ft-ba vele, hazaértem, mértem 7 ohm, utána rá némi hang (marantz pm4400 forrás az rádió) láda nélkül kézből szól gyönyörűen, mint valami széles sávú cucc. Hogyan fog viselkedni gitárral szerintetek ? Méretek, állapot a képeken. Volt javítva úgy tűnik, de nem sérült komolyabban sehol. (Lehet megvan a régóta álmodott kombóm hangszórója ? De ha egy 1X12 es láda készül belőle simán jó. Majd a CR10 meghajtja )
Jujj kísérteties a hasonlóság , csak nem egy ilyen motyó szóróját kaparintottam meg ?
Bővebben: jazz chorus
Nekem elsőre ez volt a benyomásom a Roland felirat láttán! Jó eséllyel!
500 huf, jujj jujj borzalom mik vannak
(kézben fogva isteni a hangja a rádiónak, egy vödöré lemehettem volna, az általában segít az ítélkezésben )
Nagy vidámság a dob utcába bringát tekerni
Ami a még vidám a történetben (bocs a offért) hogy a bolt után egy nem "teso" csövi leszólított és érdeklődött, mert ő egy szál cigiért adta a "teso" nak, lehet kellett volna érdeklődni, egy bizztos, árad a papírból a dohányszag .....
Még egy kérdésem lenne a hangszóróval kapcsolatban, az óvatos portalanítás után, mivel kellene kezelnem, kell e egy ilyen sokat látott dolgot ?
Hali!
Éppen egy csöves torító pedál tervezésén dolgozom és az az ötletem támadt, hogy szimmetrikus kimenetűre csinálom. Egy 074 lesz a végén. A csöves blokk után van a tone-stack, utána az ellenállás osztó, egy szimpla buffer, aztán a kimeneti szint szabályzó poti. Ennek a potinak a 2-es kivezetése a torzító kimenete, ami után az átkapcsoló és a szimmetrikus buffer következik. A felvetődött problémám a következő: Mivel itt nem tudja a relé a pedál bemenetét közvetlenül a kimeneti jack aljzatra kapcsolni, (mert a szimmetrizáló bufferek bemenetére kell hogy kapcsolja) így oda a "True bypass" Szerintetek van valamilyen ismert hátulütője ennek a megoldásnak? Lehet abból gond, ha a torzítatlan gitár jel is átmegy a szimmetrikus bufferen? Végül is csak annyit csinálna mint egy aktív DI-box... Zsozsó mester, neked mi a véleményed?
Sziasztok! Egy Marshall kapcsrajzot találtam, VS100 előfoka, van benne egy M5201 típusú IC. Ismeri valaki? Helyettesítője van-e és be lehet -e valahol szerezni?
Köszi
Sziasztok!
Digitech RP 55- höz keresek magyar nyelvű használati útmutatót. Kérem, aki tud, segítsen. Köszönöm.
Szia!
Szerintem ha teljesül az, hogy a gitárt ne terhelje be semmi kis impedancia, akkor semmi hátulütő nem lesz, max oda a true bypass...és lesz egy -ahogy írtad- aktív DI box..
Szia!
Ha jól tudom, az egy kettős műveleti erősítő egy tokban, 2-2 bemenettel (invertáló, nem invertáló) és egy kimenettel, a kettő között pedig egyik lábra adott jellel lehet választani. Egy kettős műveleti erősítő plussz egy analóg kapcsoló egy tokban(ha jól tudom persze)! Több valvestate cuccban van. Ki lehet váltani esetleg TL072 vel(ha már úgyis van benne) meg egy relével, vagy valamilyen analóg kapcsolóval stb...Beszerzése a többi (talán mitshubishi) ilyen IC hez hasonlatosan nagyon nehézkes, ha nem lehetetlen feladat... Zs.
Sziasztok
Egy BF245C -vel épített fetzer kapcsolást 12Voltról jártva le lehet terhelni a kimenetét 10KOhm-al? Mondjuk egy 10K potival?
Hali!
Adatlapot olvasva, teljesen közepes (méréseim szerint irreálisan optimista) értékeket feltételezve az Ugsoff-ra és az Idss-re, kb 2kOhm drain ellenállást kaptam, 220 ohm körüli source ellenállással, ez nagyon durván kb 4-5X ös erősítés. De a BF245 fetek paraméterei korántsem ilyen rózsásak, mint amit az adatlap közöl, ha megnézed eleve a szórást, ami amúgy is nagy, de még a határok... Leterhelheted 10k-val, mondjuk egy 1-2µF kicsatoló kondival, de nem látom értelmét. Így csak gyengítőt gyártasz, mert a logaritmikus poti pl feles állásnál már 10-et oszt, ha lesz is olyan mázlid, hogy 5Xös erősítés kijön az erősítő fokozatra ,akkor már felesre osztottad a bemeneti jeled...Keress jobb fetet, ez a jószág bizony szerintem nem erre a célra való!
Nem a terhelés ténye a baj, mert 2kOhm kimeneti ellenállásal 10k nem igazán jelent olyan óriási terhelést...Maga a potméternek nincs sok értelme, legalábbis szerintem. A párhuzamba kötés eleve egy olyan dolog, hogy illik hasonló fetet párhuzamba kötni minimum, ilyen szórás(minden jfet ilyen) mellett minimum 20 tranyóból kéne válogatni 2-t, de akkor is csak statikus értékek passzolnának, dinamikusan a karakterisztikák lehetnek állati eltérőek is...A nagyobb szumma drain áram mellett alacsonyabb drain ellenállás jöhet kid, de mondom, a terhelés megléte nem baj egyáltalán. 1-2µF kicsatoló meg 10k az teljesen korrekt. Aztán erősít amennyit erősít, bf245-el ne várj komoly eredményt.
Jó estét.
Tessenek alapkapcsolást építeni és fülre válogatni, 20 - 40 darabból / alkatrész. Idő, kitartás, meg lesz az eredménye ! (tapasztalat, fetzer valve, 50 darab j201 ből kettő volt ami adta a hangot, a többi határozottan másképpen szólt)
Én már nagyon régóta ezt a nótát fújom!
Lassan elkészül a hájgén rettenetem, majd jelentkezek hanggal... Addig is egy tesztről hang...Bővebben: Link
Elszúrtam ,de ez is tanulságos, villásdugó megfelelő polaritása, néha segít, ha megfordítjátok...
Amit akartam: Bővebben: Link Gityó kábeleket teszteltem...
Én meg kezdem megérteni pocket pod lelkét Jól beskatulyázták az algoritmust, de alapból ki leget szedni belőle a nagy POD ok hangját, néhány beállítás, fülelés.
(álligatni, kísérletezni, és hallhatni !!! és ott van)
kábelből meg klotz, natúr, de csak piros :vigyor5:
me csak, csatiból meg alap neutrik pipa, meg egyenes, vagy naggyon lapos mezei. (vészesetben klotz szimmetrikus mikrofondrót, két közbenső ér összesodorva)
Igen, mert a cikket végigolvasva egyértelmű, hogy le kell mérni az Ugsoff-ot, az Idss-t, a számító táblázattal meg drain és source ellenállást számítani hozzá. Semmi trimmer...tökéletesen működik. Az viszont tény, hogy nekem 300db j201 -ből kb 30 volt, ami az átlag 600uA/800mV -os paraméterű volt. Volt pár erős, de több a gyenge, azok meg buffernek, source követőnek jók...Annak a beállítása sem alap, pedig csak 1 ellenálás a tone stack előtt...de járjátok végig az utat és tanuljatok közben, hiszen ez a lényeg.
Kábelből most csináltam egy kísérleti példányt CAN busz kábelből, nagyon ütős darab lett...Még teszt alatt, nem az hallható a fenti hangon...
Nággyon hájend szound lesz
(hifipiac on beszartam azé, 30W A osztály 9900 dolláros erősítő, humm)
Én csak azt mondom, ha egyet beállítasz ,az egy IDss-re meg Ugsoffra igaz. Ha más Idss-ű és Ugsoff-ú fetet teszel oda, akkor tök más lesz a munkapont, nem az a karakterisztika, ezért a más hang. Ha én a válogatott fetjeimet kicserélem egy másik azonos paraméterűre, ugyanúgy szól!
De vicces a jelenség, nem? Mit gyogyóztam rajta, hogy miért van az, hogy néha nagy az alapzaj, máskor meg moderált...Naná, hogy akkor volt a rosszabb ,mikor volt lehetőségem nagy hangerejű kipróbálásra és elment a kedvem az egésztől...de már csak egy kis idő és elkészül. ja és a hájendre visszakanyaroda, tegnap húgommal fontunk hálózati zsinórt...az is teszt alatt...meg bejáűratás alatt...
Idézet: „Ha én a válogatott fetjeimet kicserélem egy másik azonos paraméterűre, ugyanúgy szól!” Ugyanúgy....legalábbis nem teljesen másképpen, hiszen csak statikus paraméterek szerint válogattam, de jó közelítéssel csereszabatosak. Így korrekt a hozzászólásom!
Sziasztok! megépítettem a topic elején bemutatott korg dst-3-at, viszont nem szeretne működni...átnéztem az összes forrasztást, azokban szerintem nincs hiba. Azt szeretném kérdezni, hogy egy potméter bekötésénél csak a középső a fontos ugye? tehát azt jó helyre kell forrasztani, a két szélsőt próba szerencse módon be lehet-e forrasztani? vagy rosszul tudom? előre is köszi a válaszokat
Nézd végig a fokozatokat, a potmétert jól kötötted.
Ezt a kapcsolást próbálta már valaki? Érdemes megépíteni?
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |