Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Az 1,8mm a vezetősáv vastagsága (gondolom)
![]()
Igen, igen ezt kitapasztaltam.
Esetleg nem tud valaki egy helyet, ahol lézernyomtatóval operálnak, nem küldenek el a jóbüdibe, és közel van Budaörshöz, illetve Budán van. Storm, neked köszi. Kris
Szia! Pár apró észrevétel. ( Lásd a mellékelt képen. )
Kicsit még dolgozni kell rajta, de amúgy szép munka. ![]()
Szia!
Köszi szépen, hogy segítettél. Reggel átnéztem, és rájöttem, hogy, mint Te is írtad, azok nem átkötések, hanem 22k ellenállatok. Kijavítom, és már csak vasalni kell. A sör az jogos, ha igény van rá írj. Kris
Sziasztok!
![]() Az elsö kapcsoloüzemü tápom, az lenne a kérésem ha leelenöriznétek a nyákot amit terveztem hozza ![]()
Szia.Nem néztem át a rajzodat de az egyből feltűnt,hogy nincsenek meg a szigetelési távolságok erre figyelj nagyon, mert balesetveszélyes lehet a kütyüd!
Hali. Kérnék valakit aki megnézné a követkető NYÁK-terv helyességét mert én nem találom a hibát.
Hali. Segítene valaki nekem megkeresni hogy mi a hiba a köv. NYÁK-tervben? Nem működik egyáltalán pedig már mindent átnéztem.
Hello!
Nem látok benne hibát, mindössze azt, hogy erősítő létére nagyon kusza-busza az áramkör. Nézzél meg valami gyári tervet, mert ilyen vékony vezetősávokkal és kanyargós GND vezetővel messzire menni nem lehet.. üdv! proli007
Sziasztok!
Szeretnék megépiteni két TDA7375-ből egy 4x25W-os autós erősitőt. Mivel nem igazán találtam ilyen kapcs.-ot, ezért a fórumot + adatlapot böngészve megterveztem a nyákot. Le tudnátok-e ellenőrizni, hogy jó-e a rajz, megfelelően működne ebben a változatban? Szerintetek jó-e a 2 "nagy" kondi táp-szűrésnek? A védő dióda polaritása jó-e? Egyébként Sprint Layout-tal készült, és az IC-t én készitettem az adatlapja alapján. Bármely észrevételt, javaslatot szivesen fogadok! Előre is köszönöm! Üdv.! ![]()
Ezt írtad:
Sziasztok ! Elkészített egy dig. óra rajzát . A vezérlés nyákja kész , de a kijelző nyákot nem tudom megrajzolni. 5szöri nekifutás után is tele volt átkötéssel, és zagyvasággal. A vezérlést átnézné valaki, meg a kijelzőt megrajzolná? ![]() És ezt kihagytam, így: "555-ös rész a fényerő szabályzásáért felelős. Ha a 8. és a 7. láb közé kötünk egy fotoellenállást akkor a kijelzőnk igazodik a fényviszonyokhoz és automatikusan változtatja a fényerőt. Ha nincs szükség a fényerő változtatásra akkor a 4543 7. lábát testre (L-szintre) kell kötni." Ja, és két kijelzőt szándékosan hagytam ki. A kijelzőket úgy kéne csatlakoztatni, hogy a pedeket egymásra forrasztom, de ez a rajzból látható is... A kijelzők tipusa SC52-11EWA
Sziasztok ! Ez az eddigi állás!!! A kijelző rész is elkészült, tele átkötéssel.. Igazán segíthetne valaki azt átrajzolni, ha bír. A helyességét is ellenőrizze már le valaki! Köszike !
![]()
Sziasztok! Megint átrajzoltam, alig van átkötés!
![]() ![]()
Szia pic alatti felső smd felső lába nem kell sehová?
A pices panelről leszedtem pár átkötést de azért nézd át hogy így is jó e
Szia ! Köszi a segítséget ! Az a 14. lábra menne a PIC-nél, ahova még a +5V-se lett lekötve. Erre a verzióra rajzold már be kérlek, amit kell, mert ezen helyes remélem a kijelző rajza is ! Köszi mindent !
![]()
a GND sincs bekötve nem csak az 5 volt ha jól nézem
Az is igaz. Először is arra kérlek, amit feltöltöttem , javítsd ki, ahogy a másik verzióban tetted, majd én is belejavítok, amiket kihagytál, hogy aztán ha minden kész a vezérlőn, akkor jöhessen a kijelző javítása!
![]()
Most ez neked jó, hogy másokat nyaggatsz azzal, amit neked illene megcsinálnod? Még tanulnál is vele...
Nekem nem jó, de nem megy, ezért kértem a segítséget... Na mindegy, akkor majd holnap szenvedek egyedül.. :no:
Itt egy újabb verzió azért nézd át..
Köszönöm szépen ! Holnap azért még tüzetesen átnézem !
![]() ![]()
A 03-as verzióban még van hiba.
A 4543-as QA ( 9-es láb ) kimenete pozitív tápfeszültségre van kötve! Így a PIC + tápfeszültsége sem lesz jó. De áthidalás nélkül adhatsz a PIC-nek tápfeszültséget, ha a qvarc mellet és a qvarc kondenzátorainak lábai között viszed a nyomvonalat. A kijelzőpanelon az "a" vezeték újrafűzésével a "b" vezeték átkötése megszüntethető. Egy átkötés szintén megszüntethető az első kijelzőnél, ha nem a 3. hanem a 8. lábát vezeted ki, kis kerülővel a 9-10-es láb között. Csak a másodperc kijelzését szeretnéd mellőzni?
Igen, csak a másodperc kijelzését szeretném elhanyagolni. De akkor hova kössem a 9. lábat? A többit majd próbálom javítani! Köszi :yes:
Szia ! Oda húztam a 14. lábra, az az a VDD-re a + tápot, de a kijelzőknél nem tudok semmit se javítani, mert kokozo csinálta valamit vele, és nem lehet szerkeszteni.
![]() A 4543-lábbal nem értem mit kell tenni.. ![]()
Közben tököltem a kijelzővel másik nyákon, de nem tudok rájönni, mit hogyan tegyek vele, hogy helyesebb legyen. Meg a 4543-ra sem jövök rá, mi a gond vele, esetleg ha segítene valaki... A PIC-re jól kötöttem a tápot? Hova kell a földet vinni, vagy az jó már?
![]()
Szia! a Pic megkapta a tápot az én verziómban is a felső átkötésen keresztül tehát amit beraktál tápot vagy az nem kell vagy a felső átkötés az a csatlakozó láb alatti átkötés és a hozzá tartozó rézcsík.. a másik meg kijelző részre katt és csoport bontás és már tudod is szerkeszteni.
Rendben, tehát, te bekötötted a tápot hozzá?
![]() A kijelzőhöz is van kérdésem: ahhoz úgyszint mit szólsz? Attól eltekintve, hogy van átkötés, nincs ugye hiba benne? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |