Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Jó estét.
Köszönöm Alkotó a választ. a B5-ben én egy lokális visszacsatolást találtam az is soros nem párhuzamos. Megtaláltam a 2. cikket Záborszky László HIFI-rendszerekről,-erősítőktől általában RT 2001/3 . Tisztelt Mayan-tól azt kérdezném, hogy próbálta-e az előfokját soros visszacsatolással ha igen vett e észre különbséget.
Igen jól sejtettem, hogy az elő fokozatban van neked bent komplexen a dolby decoder .
A bemeneti stereo jelet egy adott frekvencia illetve sávszélességű, mono jelalakokra kódolja.és azt ossza ki a végfokozatod felé. A bemeneti érzékenységét megtudod az ic adatlapjáról, ez átépítésnél fontos lesz majd, hogy kell-e elő fok vagy elég egy potméter hangerő szabályzáshoz. Ha jól látom szimmetrikus betáplálású a végfok. (sárga-piros-sárga), bár ez nem fontos ha a trafó marad az eredeti. Ha nem akkor nézd meg a piroshoz képest szimmetrikusan jössz-e ki, vagy csak szimpla tápos, 2x-es +betáplálással. ( a feszültségek végett ) A kevés mély akkor is kevés, ha a hangkártyán bekapcsolod az 5.1-es kiosztást is? ( persze ugyanazon stereo Jack dugón)
Nem érdemes 4 topot rakni egy oldalra. Inkább mély ládákat tegyél a topok alá. Ha hangerőt akarsz növelni, akkor a mély tartományt kell jobban támogatni, hogy normálisan szóljon.
Egyébként milyen topokhoz, milyen erősítőt csinálsz? Lehet hogy ez inkább a hangosítós topikba való.
Én ugy érzem szerencsétlen kezdő hogy igazad van, szinuszba mit tud kitúrni, különbözik hogy menyit tud csukcsokba kitúrni... amugy irtam is hogy 8 ohm volt...
U/I=R Uxi=P ezt felfogtam már hatodikba...
Igaz.. Át nézek a topikba! Azért köszönöm a segítséget!
Egyébként a top-oknak a KDMester féle 250W-os végfokot építem meg 2x. Szerintem 500W top elég egy kisebb bulinak! A Sub-nak 2X500W Áll rendelkezésre.
Úgy látom van 4db 5A Diódád, én azt tudom most elképzelni hogy 2xx váltó feszültség van ott és a föld.
Azt javasolnám átépítésnél mindképp maradjon a trafó, bár úgy érzem te sem gondoltad másként
Mélyek ide vagy oda előbb a magasok fogják csesztetni a füledet.Tapasztalatom szerint cincogást rosszabbul bírja az ember mint a basszusokat...
Miről zagyválsz már megint?
Hol írtad a 8 Ohm-ot? Ebben a topikban? Cincogás? Én a hülyeséget meg a keverést-kavarást bírom a legrosszabbul, nem a magasakat!
A tápot meg akarom tartani.
A mélyet akár hogy próbáltam mindig kevésnek hallom éppen hogy kicsit morog, de az 5.1es filmeknél sokkal hangosabb eddig csak ott elégedtem meg vele.
Topoknak optimális a 2x250W végfok, a szub már többet szokott kívánni. Az a legfontosabb, hogy ne klippeljen a végfok és arányos legyen a mély a topokhoz.
A KD végfok biztos jó lehet, én is kiakartam próbálni, de manapság inkább UCD-vel játszogatok
Az 5.1-es filmek ac3 hangformátuma is így készül, Különféle programokkal (pl maven 3d professional), 6db mono jelalakból készül el az összetömörített ac3 dolby-s hangformátum.
Filmeknél azért is sokkal jobbak a mélyek mert a hangmérnökök meg fűszerezik olyan speciális efektekkel, és hangszínekkel, hogy az sokkal jobban kijön. de a lényeg a hangformátumban van, tehát az 5.1-re kódolt hangképbe. MP3 esetében, itt nincs erről szó. A mély tartomány csak arra hagyatkozhat amit a dolby dekoder ic kitud bontani a te stereo mp3-as jelalakodból. A táp az jó ha marad. Nem látom semmi akadályát az átpakolást egy új dobozba. Sok sikert hozzá
Bocsánat ha kihagytam.
Üdv, mindenkinek!
Elhatároztam hogy ezt az ersitőt fogom megépiteni: Bővebben: Link És néztem már a az alkatrészlistát hogy mit is kel vennem hozzá, és elakadtam ott hogy 240ohm és 250ohm ellenállás kel bele, de viszont ilyen ellenállsokat be sem tudok szerezni. :no: Milyen más értékkel lehetne hejettesiteni? A segitséget előre is köszönöm!
Üdv! Lebeszélnélek a választásodról. Ezzel a félvezető készlettel a Conductort ajánlom. Bővebben: Link
Na ez tetszik nem rossz! és nem tudnál róla valami leirást vagy ilyesmi? Esetleg te már ezt megépitetted? Ez 4ohm-on hány Watto tud?
Innen kezd el olvasni. Nem építettem meg, de tervezem.
Ok átnézem, de nem most, mert már késő van, majd ma délután. És köszönök minden segitséget!
Sziasztok javitott mar Beh ep 2500sat? nem reg vettem trafo nem wolt benne es az oszzes tranzisztor le wolt egwe benne 8 dr 2sc5200 es 8 darab 2sa1943 as tranzisztorok vannak bennuk 8 darab 12 000µF kondi csak azt nem ertem hogy a kondezatorok 63 voltossak es az erosito 2x 110 voltot kap meg 2x 55 voltot. miert van ez? udv
Helló!
Nézegettem a kapcsolásokat és a Hiraga Le monstre megragadott. Az lenne a kérdésem hogy a bemeneti fetek (akár az eredeti akár a helyettesített) mennyibe kerülnek?
És a 100 ohmos helltrimmer nyugalmi áramot állít be?
Udv,
Idézet: „a B5-ben én egy lokális visszacsatolást találtam az is soros nem párhuzamos.” Nezd at jol a kapcsolast mert legalabb 3 kulonbozo lokalis visszacsatolas van a B5 erositoben! Ezekbol 2 vcs azonos fokozatban van, a harmadik pedig ket fokozatot atolel.
Mert H osztályú végfok. A kondik meg úgy vannak kötve, hogy 0-55V és 55-110V között vannak, azért elég a 63V-os kondi.
Sziasztok.
Engem az érdekelne, hogy 2x130W-ra +-40V-os táp mellett milyen szűrés kellene a tápnál kb. hány µF szükségeltetik? A segitséget előre is köszöm.
Hali.
+-40V tápnak bőven elég 15-20.000µF simítás. G-luxon(10.000µF 63V) low esr kondikat már egész jó áron lehet kapni. Ennél fölébb felesleges, és értelmetlen is szerintem méretezni a puffer kondikat az említett teljesítményfelvételhez. A kimenetre még célszerű lenne rakni 10µF (elko)+100nF 63-100V (pl wima) kondit párhuzamosan. Ami még szóba jöhet: interferencia szűrő, hogy szűrjed aszokat a tranzienseket még a hálózati váltón, amit esetlegesen az "Édásznak" kéne h teljesítsen. És igény szerint a gratze-t is lehet szűrni magasfreki ellen.
Hali!
10.000 µF/63V low ESR ??? ...na most akkor mit írtál el? Én már az 1000µF/63V-osnak is örülni szoktam. Trafós (50 Hz-es) táphoz nem kell low ESR kondi, elég csak hidegíteni.
Én 8 db 4700µF/50V -os elkóval oldanám meg.
Upsz, egy 0-át
Lényeg az, hogy 2.000Uf fölé ne menjen, mert sok marad a kondiban feleslegesen. A simításhoz már 15.000 µF is elégeltetik bőven. Én a saját nagy végfokomba többet raktam inkább párhuzamosan, a jobb hatásfok végett. .. .. .. Más: Ma már eljutottam a csőfűtő kivitelezéséhez ( egy kondit töltök ,amig egy osztó 3V környéki feszültséggel előmelegíti a csőt bő 10 másodpercig, és egy relé meghúzásával kapcsol át 6.2V fűtésre.) Remélem elég a 2szakaszos töltés. A 250V előállítása nem volt jelentős gond, (21mA áram felvétel mellett ) Holnap , vagy holnapután megcsinálom a nyákját, lassan már tesztelném mit tud a hibrid
Hogy hidegíteni?? Hüteni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |