Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tina
Építek a Tinában és amikor az egyik alkatrészt akarom, kiír olyt hogy: List index out of bounds (-1)
Ez mit jelent? Majdnem kész a rajz és akkor kidob ilyet
Asszem azért, mert nem "gyógykezelt" verzió, hanem próba. Abban - úgy emléxem - van egy korlát, hogy hány db. alkatrészt tehetsz le... Ez a szívatás, hogy vedd meg a progit legálisra!
az miért van , ha váltóáramú (pl230V)fesz forrást egyenirányítok (a tinában) akkor mV -okat kapok (kondival és anélkül is)?
Nem tud valaki olyan oldalt, ahol komponenseket lehet letölteni a tinához????
sziasztok!nekem kellene a tina bármelyik verzója, légyi eltudná nekem valaki küldeni.E-mail:alex2010@citromail.hu
csá valaki tud linket mondani ahonnan le tudnám tölteni a tina 6 vagy 7et fontos lenne előre is köszi
Csátok: Lenne egy gondom a tina 6-tal: azt csinálja, ha bármit, FET-et, tranyot (persze növekményes FET-et)
"leteszek", megfelelő polarításban feszt adok a S-D, ill. a C-E kapcsokra, és még ezekkel sorosan elhelyezek egy voltmérőt, vagy egy oszcilloszkopot, akkor az a forrás feszültségét mutatja. Ha kicsit érhetetlen volt, itt egy kép. Tudtomban nem szabadna vezetnie a tranyonak lezárt állapotban. Jaés megnéztem az alaktrészeket, és hiba nincs bejelölve nekik. Szal se CE rövidzár se semmi. Nem értem, mert eddig ilyen nem volt, és rendesen müködött. Ha valaki tud segíteni, az lécci segítsen. Jaés előre is kösz mindenkinek.
Próbáld meg vagy a +10Vra vagy a GND-re kötni. a B-t. FETnél nem tudom mi a neve. talán G.
Sziasztok !
Azt szeretném megkérdezni ,hogy a Tina 6 valamely verzióját honnan tudom letölteni ? Visszaolvastam a fórumot ,az ott találhato linkek közül egyikröl se tudtam letölteni Előre is köszi ! Józsx2
Sziasztok!
Tinába kérném a segítségeteket. Hogyan lehet különböző logikai kapuknak tápot adni? Ha rákattintik kétszer a kapura látok az a adatok közt ilyet hogy Ground, Vcc, ezek lehetnek azok? Segítségeteket köszönöm.
Sziasztok! nekem is volna egy kérdésem...
A mellékelt kapcsolást szerettem volna lemodellezni Tinával, melyben két különböző tipusú (fesz/freq/jelalak) szignálgenerátor és két feszültségmérő (oszcilloszkóp) van, de nem boldogultam vele. Lehet hogy én vagyok kezdő a program használatában és elrontottam valami beállítást, vagy pedig a program nagyon korlátozott feltételek közti áramkörökkel használható csak ??? Egyszerűen teljesen rossz dolgokat mér... Olyan mintha a generátorok, feszültségmérők nem a kapcsolás szerint lennének, hanem a gnd-hez képest. Lehet hogy a Tina nem tud ellenállás-hálózatokat analizálni ?
He felteszed a Tinából mentett fájlt, megnézerm nálam mit müvel. Melyik Tina verziót használod?
ha feltenném akkor a rossz beállítások is átmennének hozzád, így ugyanazt látnád amit én..
Vagy még senki sem próbált így mérni vele? Ha járok arrafele ahol próbáltam előkeresem a filet. 6os verzió volt. (Szerintem e pár ellenállást felrakni se nagy munka)
Ime az eredmény, a hid müködik.
Üdv
Esetleg a logikai kapuk tápjáról valaiki segítséget, esetleg? Megköszönném
ground az föld, vcc az meg a pozitiv tápfesz.
Na kössz ezzel most nagyon kivagyok segítve.
Tudtam eddigis hogy a grond a föld és a Vcc a tápfesz. De mit kell beítni ezekbe a rublikákba? Beírtam hogy 0 meh hogy 5 de nemtetszettneki.
Elvileg be kell rakni az áramkörbe Jumpereket. Rákötsz a pluszra és a földre is egy-egy jumpert (a special-ba van), elnevezed őket és ezeket a neveket adod meg az ic vcc és gnd paraméterének. Kisbetű-nagybetű számít, ha nem jó a név, kapsz egy "missing jumper xxx" hibaüzenetet.
A Tinához "méltóan" hol működik, hol nem. Egy 4017-es számláló ic-t már sikerült így működésre bírni, de a logikai kapukkal valami nem az igazi. Nekem az a problémám, hogy ha logikai kapukat használok, akkor nagyon hamar megkapom az "operation point not found" üzenetet ahogy bonyolódik a kapcsolás. Olyan áramköröknél, amik a valóságban működtek, hiába adok tápot a kapuknak jumperekkel. Most már nagyon idegesítő, mi lehet a baja ? Üdv:vizor
Engemis nagyon idegesítenek ezek a hibaüzenetek.
Már egy lógó veszetékdarab is elronthatja ez egész kapcsolást |
Bejelentkezés
Hirdetés |