Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Amúgy milyen erősítő ez? Amúgy nem látok rajta más hibát
Szia!
Ha netán a vég tranyóid meg döglöttek volna akkor BD249-BD250 párom van 8 pár... Ingyen elvihetők.... (De csak ha a Fet-esem jól fog muzsikálni.. )
Még azért lenne 1 kérdésem az élesztéssel kapcsolatban... most a 10ohm-os ellenállást a +63V-os és a -63V-os ágba is be kell tennem? jah és a nyugalmi áramot a +63V-os ágba kell mérnem?
Ez egy hobbielektronikás erdősítő! A kivezérlés jelző panelon rá van nyomtatva hogy hobbielektronika !
A két ellenállásból találtam egyet. De a másokat nem találok sehol! Nem tudjátok milyen műszaki cikkben szokott gyakran előfordulni Ellenállás: 10000 MOhm Tolerancia: ą0.25% ??
10000M ohm ? nem sok az egy kicsit?
A másik ép oldalról tudsz fel tenni egy közeli képet? Szerintem mindenképp mérd meg a vég tranyókat is, nehogy zárlatosak legyenek mert akkor ismételten el fognak szállni az ellenállások.
Azt elírtam! Itt a másik kép a jó oldalról! És hogy mérjem meg a táranyókat? Azt tudom hogy multiméter...
Itt ha jól látom akkor a két szóban forgó ellenállás értéke: az egyiknél: barna, fekete, fekete: 10 ohm a másiknál: barna, fekete, barna : 100 ohm a tranyókat legegyszerűbben úgy tudod meg mérni, hogy a műszered dióda mérésbe állítod és meg méred a középső lábhoz képest a másik 2 lábat... bármilyen értéket mutathat, de 0-át nem.. ha olyan a multiméter akkor ha zárlat van még sípol is.. vagy van a műszereden tranzisztor mérés is.. az még jobb..
A hibás oldalon mind az öt 000 érték és sípol! A másik jó oldalon mindegyiknek volt valamilyen értéke! De ez magától így eltud romlani?
a Rossz oldalon forraszd ki őket és nézd meg úgy is, hogy melyik a rossz... mert ha a helyén méred hibás értéket kaphatsz...
Magától semmi nem romlik el... valami oka biztosan van... alul méretezett hangszóró... rövidzár a kimeneten.. ilyesmi..
Kiforrasztottam mind az ötöt, és ugyanúgy sípolnak.
A h.e store-nál belinkelnéd a 2 ellenállást? A többit megtaláltam: BD 139-16 BD 242 C BD 241 C BD 250 C BD 249 C
Engem
Idézet: érdekelne az a tranzisztor„TELJESEN DÍJMENTESEN!” Bár nem akarok tolakodni
Van 8 pár... jut mindenkinek
10 Ω
100 Ω BD 250 - BD249 párt És ezek vannak : BD 139-16 BD 242 C BD 241 C De ingyen nem szeretném,mert akkor sokan ráakaszkodnak..
Ez most komoly?
Na de valaki tudna segíteni a fet-es erősítő élesztésében?
Még mindig nem tudom, hogy a nyugalmi áramot a +63V-nál kell-e be állítani és hogy a 10 ohmos ellenállás kell e a +63v és a -63V -os bizti helyére vagy elég csak a +63v-os ágba.
Mivel az alkatrész temető RX 500-ast Fel számolom.. és abba oldalanként 4-4 pár van ezért komoly... Úgyis csak kidobnám... Így legalább másnak még jól jöhet.. Mértem a tranyókat mind működőképes.. egyik sem zárlatos..
Nekem csak az ellenállás és a 2 tranyó van..
Szia, nem belevau, de az RX-ben csak NPN tranyók vannak, nem NPN-PNP párok. Egyébként milyen erősítőt szeretnél építeni?
Ez az orosz RX itt pnp npn párok vannak.. a KD mester féle 270W-os fetes erősítőt építettem meg csak még nem mertem rá indítani..
Ja, látom már, a +- ágba kell a 10 ohmos, azaz kettő kell, az egyiken eső feszből könnyedén ki tudod számolni az aktuális nyugalmi áramot. (Akkor az az orosz RX egy ujabb RX tipus, eddig két félét láttam ) Egyébként az, hogy a + vagy a - ágon méred a nyugalmit, mindegy.
Sziasztok.
Bocs hogy igy közétek vágok, nem is biztos hogy ez 100%-ig ide tartozik, de ez is erősitőhöz tartozik. Elkészültem az ST151-es erősitőm tápjával, és azt szeretném kérdezni hogy jól terveztem-e? Nem-e kel bele több hidegitő kondi, és ha igen akkor milyen értékűek. A segitséget előre is köszönöm.
Na most vagyok gondba... be kapcsoltam..... el kezdett emelkedni az áramerősség Kb 1,2 A-nál füstölt a 10 ohmos ellenállás.. mi lehet a gond?
Gondolom a nyugalmi áram poti teljesen le volt tekerve. Nyugalmi áram kb 50-100mA szokott lenni.
Ha minden igaz akkor most a 2,2K állásba van.... az élesztési leírás szerint úgy kell be forrasztani... akkor kerítek másik 2 ellenállást.. el forgatom teljesen a másik irányba a potit és neki ugrok ismét... Így most elvileg még nem meredt ki nekem semmi igaz? Végig néztem a panelt.. rövidzár sehol nincs..
Akkor vélhetően minden ok. Lényegébe ezért van a két 10R, áramkorlátként szolgál. Ha megaradt az értéke akkor nem kell másik. Azt, hogy milyen állásban van a legkisemm nyugalmi áramon, nem tudom, nincs előttem a doksija. De erősítőt illik a lehető legkisebb nyugalmi áramról indítani élesztéskor, bemenet rövidre zárva, terhelés nélkül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |