Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Üdv mindenkinek!
Tapasztaltabb fejkészítőktől szeretném kérdezni,hogy próbálkozott-e valaki már termoplasztikus huzalból fejet tekerni. Kell-e még azon felül hogy a szálak melegre összeállnak további rögzítést alkalmazni. Van 0,224-es ilyen huzalom,meg szeretném próbálni ebből egy DD fejet készíteni. további szép napot.
Rendeltem Hammerhead nyákokat, többet is mint kell, ha valakit érdekel 1600/db áron megválnék a feleslegtől, posta ajánlott levélben 4-500Ft körül, egybe belefér több nyák is.
Átmenőfuratos, D változat, kétoldalas, furatgalvános, lakkozott, stb. Még nem érkeztek meg, jövő héten lesz esedékes, ha valakit érdekel, írjon.
Szia,engem érdekelne.Ha megjönnek jelezz.
Üdv Szép napot
Kedves schauer!
Én nem próbálkoztam, nem is ismerem a huzalt. Az viszont biztos, hogy a fejet rögzíteni kell a nyélhez és a keresgélés alatt is óvni érdemes a tekercset. Ha ezeknek a feltételeknek meg tud felelni, akkor gond nem lehet.
Sziasztok!
Segítsetek az equinoxba légyszi! Megépítettem és működött most meg hogy állt egy-két hónapot nem működik. Kicseréltem az ic-ek felét de így is ugyan az csak sípol akármit akárhogy állítok rajta és fémet nem érzékel.(ha leveszem a tekercset ugyanúgy sípol tovább). Egyik ic cseréjénél véletlenül nélküle kipróbáltam úgy rendesen be lehetett hangolni mihelyt bekerült a vadi új ic megint semmi. Valaki segítsen
Kezdjél el mérni. Tápfesz rendben, minden IC-hez, alkatrészhez eljut? Feszültség konverter működik? Műveleti erősítő munkapont?
Meghalt a multiméterem is nem tudok mérni
Üdvözlök Mindenkit! C.scope 990xd típusu fémkeresőmet szeretném tuningolni, de nem találok hozzá kapcsolási rajzot. Kérem, ha tudtok segítsetek. Egy megoldást felrakok az érzékenység növelésére és a föld mineralizáció beállítására, de az ellenállás nem azonos a panelen lévővel. Előre is köszönöm!
Ja, bocsi! Ezt kerested!
Ez a .lay file-t találtam. Itt látom a 4069-est, de nem látom a második tekercsnek való csatlakozót.(?)
4049. Lehet, hogy ez a módosítás nem is a dupla tekercses verzió?
Gondom akadt.Felpörköltem az atmega32a-ba a programot, úgy tűnik fut, mert a hangszóró csipog. Az LCD meg csak egy vastag csíkot mutat felül. Lefotózom, felteszem. A sima clon pi awr-el ilyen gondom nem volt. Fusebit állítási gond lehet?
Hát persze...
A PonyProg beálításai szerint megadott értékekreciprokát kell állítani. (a pipa 0-t jelent).
Képek a CL2-ről.
Bocsánat. Ehhez a tervhez átalakított sematikus ábrát nem tettem fel, most pótlom.
Megjöttek a Hammerhead NYÁK-ok, szép munkát végeztek a kicsi kínaiak, ha valakit érdekel, keressetek magánban, még pár darab van. Többet már nem spammelek ide ezügyben.
szia.engem érdekelne,de az a kérdés milyen érzékeny ez a fajta kereső esetleg jobb a silver starnál. elöre is köszi
Még nem raktam össze az enyémet se, Silver star-om meg nincs, így nem tudnám megmondani. A neten olvasottak alapján érzékenységre jobb, de nem tud rendesen diszkriminálni. Lehet állítgatni a potikkal, hogy mire legyen érzékenyebb, a késleltetési idők variálásával.
Én mondjuk úgy gondolom, inkább ássak feleslegesen, mint hibás diszkriminálás miatt kihagyjak valamit, vagy kisebb érzékenység miatt meg se találjam, ezért választottam a PI fajtát.
Az Equinox fémkeresőnél az IRF840 jó hűtés nélkül?
Mekkora teljesítményt kell eldiszipálnia? Azt természetesen tudom, hogy hűtéssel mehet rá 8A kb. 20 V-tal.
Alap esetben nem kell hűteni. Ha valami miatt a csillapító ellenállás elég, vagy kontakt hibás lesz, akkor viszont rettenetesen fölmelegszik. Ez miatt biztonságosabb, ha van rajta valami.
Ha rám hallgatsz, meg sem építed. Elég bizonytalan, instabil, kicsi a mélység amit tud... ha épp hajlandó működni, mert azt sem szereti ha túl meleg van , azt sem ha túl hideg, és a nedves fű is befolyásolja.
Na meg a csillagállás sem mindegy.... szóval nem javaslom.
Aki gépet akar építeni, az csináljon "egyszerűbb" PI rendszerű gépet, ott viszonylag hamar sikerélménye lesz.
De ne olyan akarjon fémkeresőt építeni aki életében először vesz a kezébe pákát, és minimális hozzáértéssel, műszerezettséggel sem rendelkezik. Fémmegkülönböztetős gép építését pedig senkinek sem javaslom. Kétsugaras szkóp, műszerpark, hozzáértés hiányában, esélye sincs hogy a tekercseket, egymáshoz tudja hangolni. és akkor hol van még az elektronika beállítása.... Ráadásul a fej elkészítése sem konyhaasztalon végezhető művelet....
Nem igazán lesz örömed abban a gépben....
kényes a fej elkészítésére, és nem megbízható a jelzése...
A PI gépek, rendszerükből adódóan abszolút keresők, fémszelektálásra nem valóak....
A csatlakozó átmeneti ellenálása.
Nagyon nem mindegy milyen csatlakozót használsz. Csak drága, jó minőségű 3 pólusú csatlakozót szabad használni a PI gépekhez. A 3. pólus az árnyékolása a kábelnek, +-ra kötendő.A másik vége sehova.
Kezdőnek, műszer és tapasztalat hiányában még a Hammer, vagy Delta sem ajánlott...
Az elektronika sem működik helyesen, mert annak előfeltétele, hogy legyen egy behangolt, és jó tekercsed, anélkül az elektronika nem állítható be.
A fejet pedig nem fogod tudni megépíteni házilag. Mint mondtam feljebb, hozzáértés, műszerpark, fémkeresők építésében /tekercs!!!/ való gyakorlat.
Mely érdekes gépekre gondolsz? Azokra a gépekre gondolsz, amik Seuso 1000 néven futnak ott, de a tervezője Delta Pulse névere keresztelte őket?
Nálam azért működik PI szelektálással.
Az, hogy abszolút kereső, az nem befolyásolja a szelekciót. |
Bejelentkezés
Hirdetés |