Fórum témák
» Több friss téma |
Ezért keresek a kress helyett egy frekvenciaváltót és a hozzátartozó marót. Sajnos a t2cnc-nél a kettő együtt 130-140.000 forint.
Áhá, kezdem érteni a dörgést !
A zártszelvény alap megoldható, sőt azóta már beszéltem az egyik ismerősömmel és mondta h szívesen segít összehegeszteni mindent, amíg nem kell az AVI-t használni. Viszont ha már úgyis hegeszteni kell, akkor feleslegesnek tartom az aluprofilt beépíteni, úgyis elfogy az másra a 400*400 mm-t elégnek tartom első nekifutásra, aztán ha több kell akkor majd a második gépnek több lesz, de ahoz pl kertes ház is kellene vagy egy nagyobb erkély... Én arra gondoltam hogy 16mm átmérőjű golyósorsókat használnék, a két végét leesztergáltatva 10mm átmérőre, ahol kapna mindkét végére egy-egy szembefordított radiax csapágyat (karbantartást nem igénylő, tömített verziót természetesen). és utána lenne egy torziós kuplunggal kötve a léptető. Bár ez még lehet változhat, mert nálam sokkal okosabb emberek felhívták a figyelmet hogy a menetemelkedést elosztva a léptető felbontásával, nem árt ha egész számot kapok Az X híd hajtását egyébként 2 motor végzi, így változik a képlet? A héten utánanézek hogy mekkora előtolás kell majd a marómhoz különböző anyagtípusoknál, és akkor kiderül mekkora sebesség kell maximum.
Szia
Sajnos nehéz dolog a jo föorso ( a Kress nem az de használhato ) .POnt azért ilyen drágák mert széles fordulat határok közt is használhatoak elég jo nyomatékkal . Amit irsz még az olcsobbak között van de már tuti lenne . Állandoan kisérletezem a föorsokkal de vagy frekiválto vagy PWM a vége mindig . Eddig talán a kerékpor motor és szabályzo a leg jobb de még ahoz is kel egy jol csapágyazott föorso . 24V 3 - 600W-os motor a hozzá valo szabályzoval már 50 -60 000 környékén van és egy 20-as kb egy ER11 patronokkal , házban csapágyazva , de még igy is használni kel mechanikus áttételt is ( ami jo is meg rossz is ) . Sajnos a tapasztalat azt mutatja hogy két három féle motort ( fordulatot és eröt ) kel használni , de viszonylag gyorsan cserélhetöek ezek .
A sebesség probáját "törés probának " is evezik , ersze azért jobb elötte érdeklödni .Aki dolgozik az tör is .
Erkély ? Most nekem egy bérelt 23nm-es mühelyem van a 15-en de már elinditottam a cserét egy 100nm körüli mühelyre , a lakás másodlagos . A kér X orso akkor tökéletes ha hasitott perselyes lesz a hajtásod , ha kocsik lennének ( legalább 20 vagy 25-ös ) akkor elég lenne a szimetrikusan középen huzodo orso de természetesen ott is használhato a két orso . Igen a 133,3333333333 gond lehet de hogy gyakorlati jelentösége van-e azt vitatnám mert sok esetben a maroszárunk is hajlik anyit ment amit a 333333 tévedni tud ( azt hiszem ezt hivják egységurgrásnak ) nem gyakorlati emberek szoktak rajta vitatkozni .Meg kellene kérdezni olyanokat akiknek van gépük és 3mm-es emelkedésü direkhajtásuk van hogy mit tapasztalnak , én eddig nem tapasztaltam hibát ( igaz nincs is igényem 0,01mm alatti pontosságra most még ) de jo is lenne ha tudnék ilyen pontosan dolgozni Ez már egy ás kategoria és ( szo szerint ) sulycsoport .
Ja és ég valami .
Pont most volt téma a Kress 1050W : 3 honap intenziv használat után szénkefe leoldott munka közben és ha a gazdája nincs pont a gépnél akkor szántott volna vagy tört volna valami a gépen , igy csak kis kárt okozott . Az ujjabb és jobb minöségü gépekben a szénkefében van egy müanyag darab amiröl ha lekopik a kefe anyag akkor elemeli a kefét a komutátorrol és leál a motor ezzel ovja a forgorészt de kiszur a kezelövel .Ez a gond a DC szervo hajtásoknál is felmerül . Ha lehet akkor kefenélküli motorokat kel használni de nem tul széles a repertoal . AC vagy Brushless motor ( persze vannak mások is de ezek amik árban is elérhetöek ) .
a sikerül emberi áron szereznem karbantartást nem igénylő kocsit akkor az lesz. de ez csak 2 hét múlva derül ki legkorábban. Erre nem tudtok valami jó beszerző helyet? mert lineáris rendszereket én nem tudok jó áron. Ellentétben a golyós orsóval
cnchungary.com ---- adok veszek topick .
Vannak nagyon jo és megbizhato meberek és ott garantáltan jominöségü ( használhato ) cuccot kapsz . A napokban volt egy jo tétel ami jo is lett volna Neked . Ha viszont a hasitott pesely is jo akkor a cncdrive .hu nagyon jo .A másikkal vigyázni mert ugy vettem észre náluk csak az eladás a fontos a szakértelemmel szemben .
hasított persely alatt a hasított lineáris csapágyat érted? Mert azt is tudok nagyon olcsón.
http://www.aruhaz.klavio.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&pf...0&ck=0 ez kefe nélküli, vagy tévedek?
Igazából ha el tudnám adni a kresst, és ez a motor kefe nélküli, nem kéne az áfát fizetni, akkor semeddig nem gondolkoznék, csak anno elriasztott a még 40.000-es frekiváltó.
Igen ez az ( 3 fázisu aszinkron ) .
Ehez szokott lenni a cnchunary-n jo kis frekiváltoa ( Lenze , Danfos , Omron Yaskava J7 ) olyan 1Kw-is 15 000 ft körül . Ezek tipikusan cnc-re használatosak .
Rosszul irtam de igenazt értem .
Eredeti neve nyitott golyos persely . Ha tudnál szerezni 16-os alatti méretben vezetékkel együtt akkor botolatnánk ( vennék belöle ) jo áron .
10 átmérő a legkisebb, amit tudok szerezni
Egyre bizonytalanabb vagyok a váz kialakításában, elég esetlennek tűnik valós méretekkel.
Bár kihajlásoktól már nem nagyon tartok
Szia
Ez még igy elég csont váz ( vagy még az sem ) . Mekkora lenne az"X" mozgásod ? ( balrol jobbra )
az x 350mm az y meg 500. azért raktam így egybe, hogy lássam mi jön ki ha ledarabolom váz anyagot. Könnyebb pakolni mint visszanöveszteni ha mégis másképp fogom kialakítani. Az a kérdés, hogy az x a két y sín közé vagy az x alá essenek az y ok.
Azért kérdeztem mert a 350mm-hez talán nemkel a két "Y" orso , föleg ha az "Y" két két kocsival megy .
Kövesd ezt az arányt és jo kis gép lesz belöle .
A 350 a hasznos "bejárható" út ehhez kell még hozzáadni a z tengelyt, kis holtteret. Azért szeretnék két tengelyt, mert mint a rajzon is látszik, a gép lefelé üres, nincs összekötve a két oldal. Az fent van tartva a majdani 4. forgató tengelynek.
Éretem .
Akkor bizony kel a hely , jobb lessz kettövel csak a hajtása kicsit bonyolitja a dolgot.
Vagy két motor, vagy bordás szíj. Lényeg, hogy erős és terhelhető legyen. Remélem acél sem fog kifogni rajta... 550 wattos három fázisú marómotorral gondoltam, ahhoz van pont patronkészlet.
Jo a szinkron szij is de ha teheted használj két léptetöt ( sebességet és dinamikát nyersz vele ).
Lehet kelleni fog a kettő, elég nehéz lesz az x és z.
A derékszögű tartók már megvannak jó kis aluból öntve már csak a lemezekre kell forrást találni. 20-25 mm es alu lemezeket honnan lehet vajon nem egész táblában?
Metalservice.hu
Ők tetszőleges méretet vágnak 8mm-nél vastagabb alu lapból. Egy méterszer 80cm-es darab 10mm vastagságban több mint 16000Ft. Tehát a méterszer 20 az ennek a negyede.
Üdv mindenkinek!
Szeretnék, én is építeni egy egyszerűbb cnc-szerkezetet nyákkészítéshez és fúráshoz... Kiszereltem egy nyomtatóból a képeken látható léptetőmotort. A motor fordulási szöge 15fok (megszámoltam). Az lenne a kérdésem, hogy mekkora feszültséget igényel, és pár infót ha tudnátok adni róla, vagy esetleg adatlap-linket Akkor nagyon boldog lennék...Köszi
Helló!
A képen egy bipoláris léptető van. Típusszám és gyártó nélkül ennyit tudok neked mondani róla. Keress rajta egy szériaszámot!
Egy árva adat nincs rajta, ráadásul ezzel a 15 fokkal borzasztó nagy a lépésszög. 24 lépés egy fordulat. Az alap léptetők 200 lépés alatt tesznek meg egy fordulatot. szerintem ez semmire nem jó, nem érdemes vele veszkődni.
A tengely átellenes részén szokott lenni cetli vagy az oldalán, ha nincs, akkor hagyd a fenébe.
Csak ezt találtam rajta: PAN 02 149A SHINE HILL 11 ez mind rajta van ebben a sorrendben
Igen én is olvastam itt 1,8as szögeket a fórumon, és hát ahhoz viszonyítva nagy, de ékszíjas áttételezéssel sem érdemes megpróbálni? Vagy olcsóbb, ha szerzek egy kisebb lépésszögű motort?
Szerintem elszámoltad, valahol nekem is van ilyen motorom szintén nyomtatóbol (talán HP) és azon rajta van, hogy 7.5deg/step. Az is sok, de jobban hangzik...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |