Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezt felejtsd el. Vagy az IC-t. A kettő együtt komolytalan. Ebből a trafóból ha lenne két darabod, abból lehetne neki egy hozzáillő, normális táp, szimmetrikus + - 32V -al.
És mit építesz? Elég az egy csatorna, mert ez az IC mono?
Már most rájöttem én is.
Viszont valahol még biztos van egy itthon, majd megnézem.
Szia!
Nem azért hogy bele vau-vau, de az a trafó nagyon nem szimmetrikus. Csak egy sima 24V-os tekercse van, abból pedig sose lesz ą34V. Ebből egy sima 34V DC tápegységet lehet csinálni, de duplát nem igazán.
Tudnál segíteni az értékek megválasztásához?
A motor egyenáramú és nem mértem nagyobb feszültséget 4,5 V-nál. Ha távolabbról kellene vezetnem akkor az a módszer mint a hőérzékelőnél? (Kondi a motornál)
Üdv!
Nyákot mivel lehet letisztítani cif-el próbáltam de nem jártam sikerrel ötlet?
Van NYÁK készítés topik, ott olvasgass! Amúgy jó lehet a cif is, ha van benne súroló por (több fajta cif van már, az eredeti súrolásra készültet használd). De mégjobb a régebbi fajta wim, vagy superdol, vagy hasonló nevezetű valódi súrolásra való por, ha találsz még olyat. Lehet használni nagyon finom csiszoló papírt is (polírpapírt) nedvesen, folyó vízzel gyakran öblítve.
Szia!
Én Domestos (remélem így kell leírni) súrolóporral és körömkefével szoktam tisztítani. Üdv!
És gondolod így elhajt egy 70W-os erősítőt? Szerintem akkor többe kerülne hozzá a kondi-szett, mint minden más. De annyira én nem értek hozzá, lehet igazad van.
Sziasztok!
Van egy Videoton RA 4301 S Apolló rádiónk. Azt szeretném megkérdezni, hogy MP4 számára melyik bemenet lenne a meglegfelelőbb, a PU az EXTRÉM vagy a Magnó?
Azok nagy érzékenységű bemenetek (hangszedő [PU] és mikrofon [EXTRÉM]).
Vizes 400as csiszolopapir egy kis darab lecre ratekerve. Csap alatt.
Eloszor is mar volt szo rola hogy elektromos listan probalunk valami szabvany rajzot csinalni. Ez nem az. Melle meg hibas is. Ugye a PIC csak pozitiv feszultseget tud feldolgozni, Te viszont forditva raktad be a diodat, tehat negativ lesz az egyeniranyitott feszultseg. A rajzomon mar jol van berajzolva. A kabel lehet sima barmilyen keteres vezetek, es az egyeniranyitast, szurest a PIC labainal kell elhelyezni. Itt nem lephet fel zavar, mert a szuro elko es a R1 ellenallas leterheli a vonalat. A zener csak a PIC vedelma miatt szuksegess.
Köszönöm szépen!
És még egy utolsó kérdés. A 4 potméter lényegét el tudnád mondani? Az első a hangerő, azt tudom. A másik hármat nem. Gondolom vmi basszus mély magas lehet.
A balról első a hangerő. A második a balansz (a két oldal hangerő arányát állítja) A másik kettő hangszín. Már nem emlékszem melyik a mély és melyik a magas biztosan, de tán a harmadik a magas.
Az is lehet, több mint húsz éve láttam ilyet utoljára. :yes:
De csak a hangszínt. Mert különben a hangerő a negyedik.
Igen, bocsánat közben épp rájöttem...
A rajz a DipTrace-ből való Kísérletezgetéssel 10kparhuzamos 75ohm soros ellenállással lett megfelelő az érzékenység. Mégegyszer köszönöm!
A parhuzamos ellenallast kicsire kell venni mert ellenkezo esetben megno az idoallando. A sorost pedig meg kell novelni, mert kulonben a zenernek semmi ertelme. Ez a Te rajzod mindegy mivel keszult, nem hasznalhato. Lenyeges a szabvany rajzjelek hasznalata. Mint a PIC rajz volt a multkor. Most kell megszoknod az indulaskor a normalis kapcsolasi rajzokat. Ezt azert talatak ki, hogy ne kelljen minden rajhoz kulon magyarazatot mellekelni, eleg a rajz is. Kepzeld el, ha egy rajzot megcsinalsz a keszulekedrol, majd elkuldod velemenyezesre Moszkvaba, Pekingbe, San Joseba (California), es mindenutt mas szabvanyt hasznalnanak. Senki nem ertene a rajzod. El kellene menni mindenhova elmagyarazni, vagy kellene kulon leiras mindenhova a sajat nyelven. (persze Californiaba menni jo volna)
A hegesztők általában nagy transzformátorok, amik jól birják a zárlatot? Van egy nagy hegesztő mamáméknál, még Tatámé volt, de 3 fázisos, és még akkoris éleveszélyes volt amikor hegesztett vele. Majdnem akkora a cucc, mint egy 3/4 gáztűzhely. Szóval ez tele van réz huzallal, igaz?
Valószínű, de éppen lehet alumínium is.
A log = logaritmikus, tehát nem lineáris, mint a többi.
A potenciométer = változtatható ellenállás.
Tudom én mi a poti csak nem tudtam mert van az a log előtte és akkor abban mi az eltérés esetleg egy kép róla !
Bővebben: Link
Ezen rajta van a többi típus is: Bővebben: Link X tengely: Poti tengelyének állása Y tengely: csúszka aktuális ellenállása
üdv mindenkinek:
esetleg ha valaki tudna segiteni , meg köszönném , elektromos kenyérvágó teljesitménye felére csökkent , szépen megy a motor de gyenge lett , mi lehet ennek az oka ?
Sziasztok
Adaptereknél nagy gond, ha nonstop áram alatt vannak? Ki szoktam húzni ezeket, de a router-nél nem. Melegszik is, mint a többi. Milyen védelem van benne? Egészséges ha áram alatt hagyom, vagy ha reggel-este kihúzom? input 150mA output 1500mA |
Bejelentkezés
Hirdetés |