Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   528 / 1275
(#) kendy válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Igen, én is arra gondoltam, hogy az analóg vezérlő rosszalkodik, mert a digitális jelek mind jók. Egy, az 5 V-ért
felelős fesz. stab. ic szállt el, azóta van ez a hiba. A scart-nak a menüben van külön scart bemenet választási lehetőség. Sajnos táv nincs, így a service menü elérését nem nagyon tudom előcsalni. A tanítható táv megtalálja, de ugye az nem helyettesíthető az eredetivel. Rajzot, bővebb leírást nem nagyon találtam a neten, pedig az sokat segítene.
L

Ja még annyit, hogy mikor a menüben átállítom a színt 9300k-ról 6500k-ra, semmi változást nem tapasztalok...
(#) karaszbandi válasza titi hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

titi!

Ha van vízszintes csík bekapcsoláskor, akkor a sortranyó mitől lenne rossz?
(#) moltam hozzászólása Aug 20, 2011 /

Helosztok.
Kaptam egy Orion AT5561 televíziót. Miután felfűtenek a csövek, a kép alsó harmada hiányzik, utána egy fényes vízszintes csík, felfelé haladva ritkulnak a sorok. Plusz még a vízszintes méret is csökkenni kezd egy idő után. PL504 anódja két oldalt enyhén, alig láthatóan izzani kezd. Elolvastam a Televízió javítás Orion AT5561 AT961 c. könyvet, kicseréltem az ott leírt P401 lin. szabályzót és R404 ellenállást. Plusz még a 85 ös cső katódhidegítőjét is cseréltem, de a vízszintes hiba maradt. Mi lehet a gond?
(#) gery12131990 válasza tiggersoft hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Kicseréltem az ellenállást és mostmár megvan a fesz! De amikor bekapcsolom akkor a készenléti még mindig csak egyet villan és mostmár csik sincs a képernyőn! Egyáltalán nincs kép.
(#) Szabolcs1 hozzászólása Aug 20, 2011 /

Sziasztok
A múlt héten beszélgetünk a televíziómról, és adtatok is tanácsot hogy ez elko kondikat cseréljem ki és helyrerakja a tv-t.

http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1983_382_ASC.html?pcount=30

A gond az hogy én kicseréltem a primer oldalon a kondikat. Először kicseréltem ami felvolt púposodva és utána megnéztem hogy ciripel e még és hogy csak ennyi volt-e a gondja. De a hiba csak egy kicsit csillapodót a készenlét ment a ciripelés elmúlt bekapcsoltam de a kép meg b.szot bejönni így a többi 4 kisebb kondikat is kicseréltem a primer oldalon (kép). És nem tudom hogy mi lehet a gondja mert most már a készenlét Led sem gyullad fel. tudtok ebben a problémában segíteni? Tudom mondtátok hogy egy esr mérés jó lenne de nekem nincs és kölcsön kérni meg nem tudok mert a barátoknak egynek sincs.
U.I. Előre is köszönöm

tv.JPG

(#) karaszbandi válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Feszültségeket mértél valahol?
(#) Papp Ferike válasza moltam hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Sorkimenő,vagy eltérítő hiba?
(#) karaszbandi válasza moltam hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

PCL85 csere volt e?
A pcl 85 katódján van egy elkó, az is csinált ilyen hibát. Ha a PL504 izzad, akkor az sorkimenős lesz.
(#) Papp Ferike válasza gery12131990 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Hali!

Az ellenállás ritkán megy tönkre az elöregedéstől.Szerintem a függ elt. ic-d beteg.Leterheli az egész sorkimenőt.Mekkora teljesítményű ellenállást tettél vissza?
(#) Papp Ferike válasza kendy hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Minden szín látszik az AV-ről?
(#) moltam válasza karaszbandi hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Több 85 össel próbáltam, ugyan az a helyzet. A katódhidegítő elkóra gondolsz? (C411, 100u 40V) Cseréltem.
(#) Szabolcs1 hozzászólása Aug 20, 2011 /

hü azt még nem. de valószinűleg holnap lesz belőle valami.

Av-n is zöld , D-sub-on, scart-on, svideo-n és video-n keresztül a kép zöld tónusú, csak a hdmi-n van értelmes kép Próbáltam már videón keresztül a befogott csatornákat scart-on átvinni.(van scart-scart, scart-video, scart-svideo kábelem) és egyéb kábelek...minden palettát kipróbáltam. Sajna csak a hdmi része élvezhető.
(#) Papp Ferike válasza kendy hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Készülék hiba.Rákeresek egy rajzra.

Köszönöm.
(#) vidfred hozzászólása Aug 20, 2011 /

Sziasztok!

PT90-es sasszinál volt egy függ eltérítés hibám. Hibakeresés közben kinyírtam a tápot. Abban kicseréltem mindent, aztán az STV9306-ot és a készülék prímán üzemelt egy pár óráig. Aztán a kép eltűnt, hang maradt, az azóta is van. Kép helyett csupán fehér képernyő visszfutási csíkokkal. A sorkimenő oldalán a screen poti most minimumon van, ha csak egy picit is mozdítok rajta, leáll a sorvégfok. Nincs meg 200 V VIDEO feszültég a sorkimenőn, a B+ 153 volt, a sorvégtranyó kolektorán is 153V van. Kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm.
(#) leglacika hozzászólása Aug 20, 2011 /

Sziasztok !

Segítséget kérnék.
Van egy Telefunken PAL S590 DM típusú TV. Sasszi: ICC11
Meg tudnátok mondani, hogyan tudok belépni a szervíz menübe?

Kapcsolási rajz is jól jönne, mert 1 óra gúglizás után sem találtam...
Csak Thomson ICC11-et tudtam letölteni.
Még nem néztem mennyire azonos az enyémmel.

Köszönöm !

Üdv.: Laci.
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Szia!
A "malomkerék" lesz zárlatos. Vedd le a vasmagról és járasd úgy a készüléket, persze fényed nem lesz ilyenkor.
(#) karaszbandi válasza vidfred hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Hát a video 200V nem egy túlbonyolított körről jár!

De hibakeresés közben kinyírni a tápot sem semmi.

Mérni kell, ennyi az egész.
(#) moltam válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Sajnos szinte lehetetlen olyan régi TV t találni, amiben jó lenne a sorkimenő. Mostmár három tv-m áll sorkimenőhiba miatt. Miért mindíg ez megy tönkre? Rosszul vannak szigetelve benne a menetek?
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Aug 21, 2011 / 1

Ezek a epoxi-masszák idővel megszívják magukat vízzel, leromlik a szigetelőképességük és áthúznak belül. Azoknál a tévéknél nincs gond, amelyeket nap mint nap használnak, mert a meleg környezetben nem történik meg ez a vízfelvétel.
(#) Szabolcs1 hozzászólása Aug 21, 2011 /

Csináltam méréseket de be kell vallanom nem tudom melyik helyen milyen adat a jó az én mérésem szerint amit a trafónál mértem
1-3 0v
1-4,5,6 320v
1-8,9,10,11,12 160v
de ami a rajzon van kivezetés párok között pedig 0v-ot
(#) Orion90 válasza vidfred hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Szia!

Kövesd vissza a 200 V-ot a sorkimenőről jön egy diódán és egy 10 ohmos ellenálláson keresztül. Elsőnek mérd meg az ellenállást hogy jó-e. Ha meg van nyúlva vagy szakadt, akkor ellenőrizd a szűrkondit, és mérj ellenállást a 200 V-on, hogy nem-e zárlatos a video végfok De akár egy elengedett forrasztás is lehet. Mozgasd meg a csatlakozókat is, ha lehúzható.
(#) kadarist válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Nem a trafó sarkain kel mérni, mert ott csak váltakozófeszültségű impulzusok vannak. A pufferkondik sarkain kell mérni. Mi a készülék típusa?

bocs de a kép most sikerült ferakni

tv2.JPG

(#) Szabolcs1 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

samsung ck 5012ztx

csak azt nem értem hogy a rossz kondival ment a készenlét valamennyire és most semmi
(#) karaszbandi válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

A tápegységed egyáltalán jár?
(#) elektromos válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Nem tetted be véletlenűl valamelyik kondit fordítva, vagy még az is lehet, hogy nem olyan kapacitás értéküt tettél bele. Ujra ellenőrizd rajz alapján, amiket kicseréltél.
Következő: »»   528 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem