Fórum témák
» Több friss téma |
Az elevációs szöggel viszont gondban vagyok.
Igaz hogy van rajta skála de nincs semmi amin nyomon lehetne követni, hogy hány fokon áll. Digis antenna, ötlet esetleg hogy hogyan tudnám belőni mert ahol most van ott csak pár cm tudok feljebb vagy lejebb álítani rajta.
Nézd közben a TV-t. Szóval állítsd a beltérit egy adásra. Az antennát nagyjából a helyére. Miközben nézed a képet óvatosan kicsiket mozdíts addig amíg meg nem jelenik a kép. Aztán már csak finomítani kell és rögzíteni. Ha messze van a készülék akkor a beltérit vidd ki az antennához, egy kis TV-vel.
szia az alufóliával csak tekerjem körbe a csatlakozási pontot?
Igen. Csak arra ügyelj, hogy ne csinálj zárlatot és az eredeti árnyékolással érintkezzen. A belső érre tegyél egy darabka habot.
Üdv!
Azért nem árt figyelembe venni, hogy műholdas vételnél az antenna koaxkábelén jelentős egyenáram is folyik (akár fél amper, hiszen gondolom motorod van), s nem mindegy, milyen minőségű az a toldás. Erősen javaslom F-dugók és F-toldó beszerzését. Nem olyan drága az...
Szia!
Oktatóvideó az F-csatlakozó bekábelezéséről. Bővebben: Link
Szia nincs motorom.
Most ujj helyen van és állítás (szemre) nélkül egyből Szint 55 Minőség 54. Most kezdem forgatni.
50-60%-os szint Minősés 40-50% max pedig nem takar semmi........??? nincs mit forgassak szinte már mindent kipróbáltam de ez a max.
Ötlet...?
Biztosan valamilyen reflexióból vagy parazita irányból van jeled. Magyarországon az Astrához a déli irányt kell megtalálni (19°). Ez a műhold található a legmagasabban az összes közül, tehát a parabola döntését is ehhez kell igazítani.
De csak megvan a mühold mert egyik mühold sem jelez csak ez de ez csak ennyit.Sajnos.
Mejik még olyan mühold amit érdemes lenne megkeresnem?
A Hot Bird-ök is erősek, ők a 13°-on vannak, tehát egy kicsit nyugatabbra az Astra-tól, és a döntést még nem kell állítani ehhez az új pozícióhoz.
Most nézem hogy a horizonthoz képest kb 1 m -rel feljebb tettem az antennát igy gondolom már nem ugy kell álitani a dolgokat?
Muszály a horizonttal egy vonalban lennie a parabolának?
Azt hogy érted, hogy a horizonthoz képest? Dönteni kell a parabolát és nem emelni. ha 100 méterre emeled az antennát, akkor ugyanúgy nem változik semmi sem, mintha a földfelszínen lenne. Az a lényeg, hogy az adott irányban ne legyen semmilyen zavaró tárgy. Nagyjából a szeptember végi nap napi pályája mentén találhatóak a műholdak, tehát ezt vedd alapul a beállításnál.
Szevasz!
Melyik transzpondert nézed, mert az Astrán sok van, amelyik fő iránya nem felénk mutat, mi csak a szélén vagyunk. Nekem egyik fejem a 4 -ből az Astrát nézi, de van amelyiknél max. a kockákig jutok el, másikra váltva "kicsordul" minden, jobb már nem is lehetne. Nagyok a különbségek.. Üdv: StMiklos
Egy kis segítség a beállításhoz, egyszer már belinkelték.Kiválasztod a helyet a térképen, és mondja a beállítási adatokat.
Szia
Muszály volt feljebb tenni mert 2 tetö terasz között volt. Most nincs elötte semmi csak az a diófa (nemsokáig). MOst visszahoztam a fentebb emlitett müholdakat a pl: ( Hotbird 13E) szintek megegegyeznek az astrán tapasztaltakéval ezen van adás az astrán meg nem volt?!
Ha nincs a beltériben az adott műholdhoz való transzponderlista, akkor ugyan mutat térerőt a beltéri, de a keresés sikertelen lesz. Használd a beltérid transzponderkereső funkcióját, vagy kézzel írd be a transzponderek frekvenciáját és SR értékét. De az is lehet, hogy nem az Astrát találtad meg, hanem valamelyik másik Eutelsat műholdat, és azért nem találsz csatornákat.
ha jól néztem az elevációs szög ugyan annyi az eltérés 6 fok akkor ez hogy van?
Szevasz!
Én nem is szoktam használni a "BEÉPÍTETT" transzponderlistát, megnézem itt: http://en.kingofsat.net/tv-19.2E.php kézzel beviszem amit kinéztem magamnak ha nincs benne és csak azt kerestetem le, így nem lesz tele a csatlistám. A transzpondereknél megadják a sugárzási nyaláb azonosítóját, van több is, nem ugyanoda "szórnak", tulajdonképpen meg is lehet nézni a földön a "lábnyomát". Üdv: StMiklos
hát nem tudom mára befejeztem egyenlőre !
Köszönöm mindenkinek a segítséget holnap folytatom.
Ez nagyon király!!! Tudom régi hozzászólás
Sziasztok!
Sajnos a kártyát a beltérihez társították. Van 3 beltérink, megpróbáltam felcserélni 2 kártyát, és nem működik. Sajna szolgáltatót nem válthatok(a hűségidő miatt). Tudtok-e valamilyen megoldást javasolni?
T-Home-os vagyok és köt hozzájuk a hűségidő még egy ideig... :S
kikerülhetetlen ez a párosítás?
Kikerülhető, de csak a UPC ad olyan kártyát ami nem párosodik és van is csatornakínálat bőven. Egyébként nem kell újra feltenned a kérdésed. Türelem, ha tudunk és lesz időnk, akkor válaszolunk.
Sziasztok!
Csak annyi kerdesem lenne, hogy egy twin fejnel is ki kell kapcsolnom a 2 belteri kozul az egyiken a tapfelkuldest?
Ha használsz kapcsoló mátrixot, (multiswitch) akkor nem.
Cryptos kártyát megszünteték,a készletett futattják ki,helyette IRDETÓSAT használnak ezután.ÜDV!
Idézet: „a UPC ad olyan kártyát ami nem párosodik” |
Bejelentkezés
Hirdetés |