Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   25 / 45
(#) satlokk válasza Action2K hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Sajnos minden a pénz lobbija körül forog és nem az ésszerüségen.
(#) satlokk válasza Action2K hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Add de meddig?Mert a régi beltériket aphilipszeket folyamatosan kivonják,marad a humax,meg a dvr-s.
(#) Action2K válasza satlokk hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Igen, de van a UPC-nek CSAK kártyás előfizetése is. Ez esetben most már az Irdeto kártyák kerülnek kiadásra. Ez nem újdonság. Már a kezdetek kezdetétől lehet csak kártyát kérni. Nem látom értelmét, hogy miért szüntesse meg ezt a lehetőséget. Legalább nem kell beltéribe beruháznia (meghibásodáskor javítania...), a havidíj meg ugyan annyi. Szerintem ez jobb üzlet neki.
(#) Ancsi0909 hozzászólása Aug 25, 2011 /

Sziasztok!

Lehet, hogy hülye kérdés, de ablakon keresztül lehet műholdat fogni? Van egy tányérunk és eddig az Astrát fogtuk, de most elköltöztünk és erre a 3-emeletes épületre tilos műholdvevő tányért szerelni, mert rontja az összképet. Ha a szobában az "erkélyajtó" elé tenném, akkor abba ugye nem szólhatnak bele, de félek, hogy üvegen keresztül a tükrözések miatt esélyem sincs megtalálni a holdat.
Vélemény?
Előre is köszi.
Anikó
(#) zolika60 válasza Ancsi0909 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Ez sajnos így van az üvegen csak te látsz át az antenna nemigen. A tetőre sem teheted?
(#) Ancsi0909 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Köszi a választ. Az a gond, hogy mi az elsőn vagyunk, kémény nincs, így azt nagyon nehezen és csak szerelő hívásával lehetne megoldani, még ha engedélyezik is.
Félek, nem nagyon van más megoldás...
(#) Action2K válasza Ancsi0909 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /

Üvegen keresztül működik. Persze picit esik a jelszint. (De miért nem próbálod ki?)
(#) Ancsi0909 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

Még azért nem próbáltam ki, mert egyrészt féltem, h nem működik, másrészt meg múltkor órákig állítgattuk, hogy megtaláljon valamit, mert mindig csak bevillant a jel, kb 88%-on, aztán pár másodperc múlva eltűnt és 0 lett - ha közben nem ért hozzá senki a tányérhoz, akkor is. De akkor most próbálkozunk majd itt is.
Köszi!
(#) satlokk válasza Action2K hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

Hát IGEN DE még sem ezt erőlteti! MIÉRT?
(#) Action2K válasza satlokk hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

Mert az ügyfelek 99,99%-a azt sem tudja mi az az elevációs szög, vagy melyik a házának a déli oldala, vagy mi az a tranponder... nemhogy magának állítson be antennát, s telepítsen beltérit.
(#) satlokk válasza Action2K hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

EZ tökéletes válasz!
(#) laci6662 hozzászólása Szept 9, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy az Astra 1-re (19.2°E) állított 90cm-es parabolámmal nagyobb nyári esőzéseknél a jelminőség lemegy 0%-ra, az összes MUX.-en (persze ettől kezdve se kép se hang) és mindaddig úgy is marad amíg az eső nem csendesedik/véget nem ér.
Tiszta, vagy akár erősen felhős, szeles időben, még havazásban is stabil 99%-os a jelminőség, semmi gond nincs se képpel se hanggal, akkor is ha nagyon keményen megrángatom az antennapóznát és kb. 5ször annyit mozog be mint a legnagyobb szélben, viszont ahogy jön egy nagyobb eső jelentkezik a probléma.

Szerintetek ez normális 90 centis parabolával, vagy még a legnagyobb zivatarban is mennie kellene rendesen?

Az LNB Quad 0,3dB-es Hirschmann, a belétri Kathrein UFD-515.

Egyébként kábelszolgáltatómnál is ugyan ez a helyzet, hogy kisebb-nagyobb esőzésekkor leáll az összes műholdas csatorna (pedig ott 120 centis tányérok vannak fent).

Lehet ez ellen valamit tenni, hogy még a legnagyobb viharokban is stabil vétel legyen?

Üdv: Laci
(#) minitrue válasza laci6662 hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

A zivatarfelhők sok kilométer magasságúak is lehetnek, a bennük lévő víztartalom erősen csillapítja a mikrohullámú elektromágneses sugárzást. Túl sok mindent nem tehetsz ez ellen. Nagyobb antenna -> jó, de egyben a szél is jobban kapaszkodik bele. A zivatarfelhőkkel még a műholdak feladóállomásainak is meggyűlik a baja, pedig ott több méteres antennákat használnak illetve növelhetik az adóteljesítményt is.
(#) laci6662 válasza minitrue hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

Én is ezt sejtettem, hogy a felhők/esőfüggöny elnyeli a jelet, csak nem tudtam elhinni, hogy még egy ekkora antennaátmérővel is képes ilyen jelentősen megmutatkozni ez.
Elég megdöbbentő, hogy még a kábeltv fejállomás is ennyire instabilnak bizonyul a nyári zivatarokban.
(#) rolandi350 hozzászólása Szept 13, 2011 /

Hali.
Eltud úgy romlani egy dualos lnb hogy megyen rendesen aztán pedig a H polarizációs csatornák elszálnak és ott nincs egyáltalán jel? Csak akkor oldódik meg, ha kihúzom és vissza bedugom a kábelt és úgy megy egy darabig aztán vagy egy óra múlva, vagy 10 ide oda V-H polarizált csatorna váltás után megint meghülyül.

Vagy esetleg a beltérivel lenne a gond, hogy később már nem tud neki polarizáció váltásra jelet adni valamiért?
Tapasztaltatok már hasonló problémát?

Remélem a fej a hibás nem pedig a beltéri..szerintetek?
(#) minitrue válasza rolandi350 hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

A kábelt és annak csatlakozásait nézd meg. A horizontális polarizációhoz tartozik a magasabb tápfeszültség, ha ez a feszültség alacsonyabb a kelleténél, nem fog átkapcsolni a fej arra a polarizációra. Rossz kontaktus okozhat efféle feszültségesést. Ha másik kábellel ki tudod próbálni, az is segíthet kideríteni, hogy hol a hiba.
(#) rolandi350 válasza minitrue hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Kettő kábellel is ki volt próbálva
Esetleg pill elszaladok lemérem az adapter tápfeszültségét hátha az nem elég neki...

Szerk... 12,2V persze nem terhelve

Névlegesen 13 és 18V a két polarizációhoz tartozó tápfeszültség. Ha az adapter alatt a beltéri által (a koaxon) kiadott tápot érted, akkor kapcsolj egy H csatornára a méréshez.
(#) rolandi350 hozzászólása Szept 13, 2011 /

Nem nem simán a beltéri tápját mértem meg, most megyek lemérem h mennyi a koaxon... 2perc..

Szerk.. 14,6V koaxon H-s és V-s csatornán is!

Nem tűnik túl jónak (bár terhelve lenne az igazi), ez így a beltéri fejtápjának hibája lehet...
(#) rolandi350 válasza minitrue hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Terhelve is 14,6V!

Ha tényleg nincs különbség H és V polárnál a tápfeszültségben, az eléggé abnormális. A beltéri garanciális még? Szolgáltatóé?
Ha nem, esetleg belenézhetsz. A fejtápot elméletileg (kapcsolóüzemű) step-up konverter állítja elő, ami vezérelhető a kétféle kimeneti feszültség miatt. Nem tudom mennyi látszhat belőle, tunerkártyákon (amiket láttam) a vaslemezzel leárnyékolt nagyfrekvenciás részen kívül szokták elhelyezni. Tartozik hozzá pár tekercs illetve kondenzátor.
(#) rolandi350 válasza minitrue hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Ez egy Dreambox DM500-as klón garancia nincs rá.
Na de furcsálom, hogy hogy működhet bármelyik adáson bármennyi ideig ha nem kapcsolgatom. Sőt tegnap este eljátszottam vele, váltottam vagy 50x adást és jól ment.
Rájöttem, hogy ez csak akkor romlik el, ha nem váltok legalább 10 percig csatornát. Onnantól kezdve a H-s megy mind, V-ből amiből van vagy 20 el szál kb 5 de a többi kb 15 megyen hiába V-s.
(#) rolandi350 válasza rolandi350 hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Nézegettem pár angol fórumot, soknak van ilyen probléma ezzel a típussal és a beltéri a rossz sajnos.
(#) rolandi350 válasza rolandi350 hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Érdekes ma valahogy sehogy sem akar rosszalkodni pedig nyúztam pár órán át. A feszültség is 14,6V és 19,4V!
(#) Sly hozzászólása Okt 6, 2011 /

Üdvözletem.Pár éve vásároltam egy optibox fta pvr ready beltéri egységet annak reményében hogy majd birom nézni a nagra2-es kódolású csatornákat "szabadon".Ez egy ideig müködött is de mióta nagra 3 van azóta a beltéri csak porosodik a szekrényben...Egy olyan gondolat jutott az eszembe hogy miként lehetne felhasználni az egész "kacatot" valami hasznosra...A hozzáértők véleményére lenne szükségem ugyanis én a beltéri digitális egységeihez nemigen értek.Az lenne az elgondolásom hogy mivel a beltéri usb-re irni és onnan olvasni tud ezért miért ne lehetne valahogy ezt a funkciót felvételezésre használni?Ugyanis gyárilag tud felvenni usb-re.Csak azt nem tudom a vételezés az a mpeg dekódolás után vagy előtt történik?Mert ha utána akkor az egy sima video jel lenne és akkor azt nemlehetne valahogy kivülröl belevezetni a beltéribe hogy azt vegye fel?Remélem érthető voltam ha mégsem kérdezzetek!Előre is köszönöm
Lehet kicsit sokat akarok de ha megoldható a dolog egyszerüen akkor miért ne?
Üdv:Sly
(#) minitrue válasza Sly hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Közvetlenül a tömörített adatfolyamot veszi fel (mindegyik digitális vevő így tesz). Analóg videojel digitalizálására nem képes (igazából nem ismerem a típust, de ez általában így szokott lenni, minek raknának egy műholdvevőbe digitalizálót).
(#) salak hozzászólása Nov 13, 2011 /

Üdv!
Lenne egy kérdésem. Van egy Astacom Titania ix beltéri egységem de nincsen magyar nyelvü használati utasittásom hozá.Nem tud valaki nekem segiteni véletlenül szeretném használni.De igy sajna nem tudom.
Elöre is köszönöm a válaszotokat.Üdv
(#) Action2K válasza salak hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Ez egy "1000" éves analóg beltéri. Milyen csatornákat szeretnél vele fogni? Már csak itt ott mutatóban van analóg sugárzás.
(#) concierge válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

DVB-T kapcsán kezdtem újra kedvet kapni az antennázáshoz. Hozzám került egy felprogramozott humax F1-FOX vevő igaz távlökő nélkül. Ezt lehet használni a mai DVB-S vételekhez? Van egy analóg 120-as lavórunk tolómotorral. Ám efölött már eljárt az idő, és gondoltam hasznosítom. A mozgatószerkezet, lavór marad, de úgy tudom fejet kell benne cserélni. Mit ajánlotok? a tolómotort majd az analóggal tekertetem továbbra is Jó móka lenne, ha működne.
Következő: »»   25 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem