Fórum témák
» Több friss téma |
Ehh, ennél egy Airsoft-s puska is erősebb, mert azok 2J-ak (állítólag).
Persze hogy erősebb, a coilgunt méretezni kell. Főleg lövedékre.
Na de itt van egy pici videó 480fps-el. Quiktime porogival, vagy codekkel lehet lejátszani.
Ez jó, csak ennél erősebb megvilágítás kell. Szerintem vehetsz egy 200W-os vagy nagyobb halogénizzót, és akkor az elég lesz neki.
Gondoltam én is rá, csak most nincs elég alkatrészem a lámpához.
Kicsit becsapós a videó, mert mert 6×-s nagyítást használok, tehát messze van a kamera a céltárgytól. Van macro videó beállítás is, de plusz lencsével supermacro videó is készíthető. A HS10 QMM (quik movei mode) technológiát használ, az-az nincs külön program módban, hanem beépített.
Hát igen, ez a 0,6J körüli kinetikus energia csak arra elég, hogy meglökdösse a tárgyakat. Próbáld ki légpuskával, pl a lövedék becsapódási helyét makróban.
Nos még sikerült pár kondit, kb 1500µF-nyi.
Így nyerek +60-80J energiát, és 400J remélhetőleg jelent még pár m/s sebességet. A kék MM kondik nem biztos hogy beférnek.
De itt a hatásfokon kéne javítani, mert 0,22%-al az ég világon semmi értelme még rápakolni erre kondit, az is teljesen elképzelhető hogy emiatt még tovább romlik a hatásfok. Méretezni kéne a tekercset és a lövedéket, mert 5% hatásfok simán elérhető. A kapcsolódon is iszonyú nagyok lehetnek a veszteségek, egy nagyobb tirisztort kéne beköss, és akkor csökkenteni is lehet a kondibank méretét.
Nem véletlenül a tekercs menetszámát kell növelnem?
Mert kb 50 menet van most rajta, és 80-100 menet kellene valamint nagyobb lövedékek (10-12g).
Ezt számolni kell, nem lehet hasraütésszerűen kiválasztani menetszámot. Sőt, a tekercs geometriája is nagyon lényeges. Most ebbe hadd ne kezdjek bele, a neten van rengeteg anyag erről, azokat olvasd el. Főleg a méretezéseket.
Megtaláltam a régi kisebbik coilgun tekercsem, ami kb 75 menetes, és 1mm Cu-al van megtekerve. Mérést is végeztem, amelyekből a következő adatokat nyertem ki:
Videó sebb.:1000fps Kondibank méret:~5250uf Kondibank fesz: több mint 350V(overload mód) Mérőskála távolság: 5cm/skála A skálán mért sebesség 3 kép(ms)/dm, az-az ekkora távolságot tesz meg a lövedék. Lövedék súlya:1.5g Mutatok egy videót a visszarúgásról.
Hát a tekercset le kéne rögzíteni. Egyébként 1mm-es rézhuzal az ehhez édeskevés. Nekem 2,2mm-es rézhuzalom is tűzforró volt pár 300J-os lövés után. A menetszám pedig csak egy tényező a sok közül, a geometria annál sokkal fontosabb.
A geometria nekem is feltűnt. Mivel mintha összefüggés lenne a kondi bank csúcsáramának ideje, a tekercs hossza, és a tekercs üreg átmérő között.
Üdv. Elkezdtem egy coilgun-t. már a kondik megvannak, meg a relé is, de tovább nem megy. Próbáltam tekercset tekerni hozzá de nem megy, kicsit se reagál az áramra. Tudnátok 1-2 tippet, szabályt a tekercseléshez? Köszi előre is a segítséget.
Egyelőre azt kéne tudni, hogy milyen kondibankot használsz, másfelől milyen vastag huzalt, hány menettel. A relét vedd ki onnan, nem odavaló. Nagyobb tirisztor kell bele.
A kondibank: 2430µF és a legkisebb kondi benne:200V-os. Egyelőre ennyi. A tekercs: 1mm rézhuzal, egy kb 1 centis csövön 3 centi hosszan 3,5 réteget tekertem fel(gondolom ez nem elég). Egyébkénet a relével kapcsoltam rá a kondit a tekercsre.
Idézet: „1mm rézhuzal,” Édeskevés. Idézet: „Egyébkénet a relével kapcsoltam rá a kondit a tekercsre.” RIP relé. A relék csak 1 dologra nem alkalmasak többnyire, kapacitív teljesítmények kapcsolgatására.
SKY: A cső műanyag.
Collector: akk keresek mást, a relé helyett mit tegyek? mechanikusan összeérintett vastag csavarokat? Amugy a relé autós relé volt és még működik, ja és mivel töltsem a kondibankot? Kb hány volttal? Esetleg valami összkapcsolást? Köszi előre is a segítséget. Idézet: „akk keresek mást, a relé helyett mit tegyek?” Bővebben: Link Idézet: „ja és mivel töltsem a kondibankot? Kb hány volttal?” Már válaszoltál a saját kérdésedre.
Amm. valami probléma lépett fel a videómmal kapcsolatban.
Kikellet cserélnem a hangsávot. Itt a új:Bővebben: Link
Amúgy halad a railgun-om is, most nem akarom elkapkodni.
sztok!
Én még nem építettem semmit de olyan topicot nem találtam hogy "tanácsot kérek az építéshez" a történet a következő: szeretnék építeni egy elektromos puskát, ami műanyag golyót lő ki. én úgy gondoltam, hogy 5db 275V-os kondenzátorral kötök össze egy műanyag cső köré tekert szigelt rézdrótot ami ha a kondenzátor leadja a benne levő áramot ,a réztekercs mágneses lesz, ez kilök egy a csőben lévő vas rudat, ami meglöki a golyót. szal ez lenne az alapfelállás.Ha tudtok jobbat vagy a megvalósításhoz valami okosat légyszi írjatok! Bendi
lehet házilag elektromágneses ágyút vagy fegyvert késziteni?
pl egy mágnest lőjön ki. lehet?hogyan?
pff.....27
Jólvan már...de..kaphatnék választ is?
Nekem is jol jonne egy ilyen szerkezet. Ez a sebesseg egy kicsit nagyobb mint a 3. kozmikus sebesseg. Kozmikus sebessegek. Ez a szerkezet jol jonne a NASA, es mas szervezeteknek is. Elharulna az akadaly az urszondak felbocsajtasatol, mivel igen megnyirbaltak a koltsegvetest mind a NASA mint az orosz urkutato szervezetektol. Most ugyis problema van az ISS urallomasnal, mert amerikaban leallt az ursiklo program, az oroszoknal pedig problemak vannak a Progressz teherurhajo felbocsajtassal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |