Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   16 / 2525
(#) Tetye hozzászólása Júl 11, 2007 /

Sziasztok!
az automban kikönyökölt a végfok már megrendeltem a végéhez a feteket és azokat amik a tápot szagatják az inverterben de ami ezután egyeniránytja a két gyorsdioda olyat nem kapok sehol tipusuk FMG22R, és FMG22S tudja valaki mivel helyettesithetők? azt tudom hogy a záro fesz 200/100v100ns és 20A de mi egyezik meg ezzel?? egyik + másik- dioda... szal mit tehetnék bele?
(#) LewisB válasza Tetye hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Hy!

Ez kell neked mindkettő helyére: BYV32-200G
Lomexban néztem, 91 Ft nettóban, cikkszáma:16-03-04
Egyébként nem 20amperesek csak 10esek azok amiket írtál, és ezek is, viszont ezek nem 100, hanem csak 25 nsec-esek . Efölötti teljesítményben már csak TO-218-as tokozásban vannak.

Hajrá
(#) Tetye válasza LewisB hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

de az egyik + a másik - és más a bekötésük is a nyákon... hogy tegyek bele egyformákat?
(#) LewisB hozzászólása Júl 11, 2007 /

Bocs, igazad van. Pill, keresek neked vmit.
(#) Balázs hozzászólása Júl 11, 2007 /

Sziasztok!

Nektek mi a véleményetek erről (Technics SU-V 620)? Úgy néz ki, szerzek egy ilyet!

AA osztály, 2*100W (4 Ohm)
(#) Parázs Gábor hozzászólása Júl 11, 2007 /

Szia
Hibásként szerzed vagy csak ugy?Menyiért?
(#) Balázs válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Teljesen jó, ingyen kaptam. Csak még senki nem hallgatta meg, nem tudjuk, hogy szól, de van egy olyan sejtésem, hogy nem rossz...
(#) Parázs Gábor válasza Balázs hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Szia
Hátha ingyé volt akkor nem volt rossz üzlet.
(#) lamalas válasza Balázs hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Biztos nem rossz, foleg ha mukodik is Egy dologra viszont felhivnam a figyelmet meg mielott valaki tevhitbe esne: az AA osztaly az nem valami tovabbfejlesztett A osztaly, tul.kepp semmi koze nincs az A osztalyhoz! Nem is tudom miert adta a Technics ezt a fantazia nevet neki A Technics ezekben az erositokben egy erdekes elvet alkalmaz a torzitasok csokkentesere: a VAS fokozatban helyi pozitiv visszacsatolas van es ezutan alkalmazzak a szokasos globalis negativ vcs-t.
(#) Balázs válasza lamalas hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Igen, ezt nem is tudtam mire vélni, de utánanéztem. Egyébként semmi baja, alig használták.
(#) KD mester válasza lamalas hozzászólására (») Júl 12, 2007 /

Tévedsz!!!!

Nem.

Az AA osztálnál egy erősítő nagyon magas terhelésre dolgozik, ezért az alacsony nyugalmi áram ellenére valóban A osztályban üzemel.

De viszont a kimeneti áramban besegít neki egy nagy teljesítményű erősítő, ami gyakorlatilag útánhúzza a terhelést. Ez a kisteljesítményű erősítő kimenetéről kap jelet és egy ellenállaton keresztűl hajtja a terhelést. A kisteljesítményű erősítő a terhelésről van visszacsatolva, tehát ez határozz6a meg a pillanatnyi kimeneti feszültséget. A "nagy" erősítő lehet egy gagyi sza.r is,mert a kis erősítő tartja kézben a dolgokat. A nagy csak pumpálja a terhelésre az áramot és Így magas terhelő impedanciát biztosít a kis áramú erősítőnek. Ezért ez a kis erősítő A osztályban maradhat és igen líneális ennek következtében.

Olyan ez, mint amikor egy nagy terhet kell eltolnod és segít neked egy 200 kilós kigyúrt állat. te ilyenkor nem nagyon erölködsz, viszont pontosan tudod kormányozni a "kordét".

Hát ez a lényege!
(#) lamalas válasza KD mester hozzászólására (») Júl 12, 2007 /

Attol amit elmondtal meg nem lesz A osztalyu egy erosito. Az altalad nagy erositonek nevezett vmi ami a nagy aramot szolgaltatja, nem A osztalyban uzemel. Ennyi. Az elv amit elmondtal sokkal inkabb hasonlit a Quad405-os current dumpingra. Ha ez utobbiban tevedek, akkor bocs, de akkor sem tartom A osztalyunak a fentebb emlitett Technics erositot. Az mar mas kerdes hogy ki minek nevezi es milyen fantazia nevet talal ki az elvre
Amugy en a HFM 1991/1-bol szedtem az infot (csatolt kep). Az A1-es VAS valoban A osztalyban uzemel.

AA.jpg

(#) KD mester hozzászólása Júl 12, 2007 /

Bocs, de ez nem a "teknics".

Egyébként én sem nevezem A osztályúnak. Nem is állítottam róla. Én inkább egy rakás ...-nak nevezném.
(#) lamalas válasza KD mester hozzászólására (») Júl 12, 2007 /

Ja, ok

Amugy lehet hogy maradi vagyok, de meg eletemben nem hallottam egy ilyen elven mukodo Technics erositot sem, igy nem tudom megitelni mennyire sz*r vagy nem Mivel mas "referencia" erositom nincs szivesen osszehasonlitanam egy JLH-val
(#) Balázs válasza lamalas hozzászólására (») Júl 12, 2007 /

Sziasztok!

Ma hoztam el, eddig nem ment összesen egy órát, egy szekrényben porosodott. Rátettem itthon egy pár 250 W-os hangfalra, és úgy szól mint a zállat, de gyönyörű, tiszta hangja van. JLH-t még nem hallottam, de ezeket a TDA2030-és társait szerintem simán veri.

Én ezt a leírást találtam a Current Dumping erősítésről: Bővebben: Link.
(#) Mate78 válasza Balázs hozzászólására (») Júl 12, 2007 /

Hali!

2 évig használtam egy ilyen SU-V 620-ast.Szerintem szép hangja van,kis hangerőn eléggé melegszik,amig el nem indul a ventillátor,de utána nincs gond.
Néhány egész éjszakás bulit kibírt a max teljesítményéhez közeli teljesítménnyel hajtva két R400-as Reflex ládával.

Ha meg ingyen volt akkor mégjobb..
(#) Bali125 hozzászólása Júl 13, 2007 /

Helló!
A csatolt képemen láthattok egy nyákot! Azt szeretném megtudni hogy ez miféle erősítő lehet ha egyáltalán erősítő... Egyébként 5tranzisztoros ebből 2db bc107 és 1db bc212. A másik két tranzisztor típusát nem tüntették fel de minden esetre "zászlósak". Onnan gondolom hogy erősítő mert a képen láthatunk egy kis /azthiszem/ hangszóró jelölést a bal felső sarokban. Ha a nyák végülis egy erősítő nyákja akkor kérnék tőletek tanácsot arra hogy a T4 és T5 tranzisztonak mi felelne meg!
Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv:Bali

100_3596.JPG

(#) Parázs Gábor válasza Bali125 hozzászólására (») Júl 13, 2007 /

Szia Bali125
Ez mindenybizonyal egy erősítő ha jol emlékszem egy régi rádiotechnikába van a rajz és a leírás.Elődurom és egyeztetek.
(#) Parázs Gábor válasza Bali125 hozzászólására (») Júl 13, 2007 /

Szia Bali 125
A NYÁK-hoz valo erősítő kapcsolás,beültetés és leírás a Rádiotechnika 1980 évkönyvében található az 54oldalon.Ha érdekel a dolog akkor nekem megvan PDF formátumban elküldöm szivesen de mivel 42megabyte szerintem célszerü lenne msn-en.cimem:p.gaudio@hotmail.com
(#) Bali125 hozzászólása Júl 13, 2007 /

Helló!
Köszönöm a segítségeteket!
(#) djloui hozzászólása Júl 22, 2007 /

Látom megint elpártoltak az erösítősök innen.
Itt van egy kis kedv csináló
Aztán majd írjatok.

4fet.lay

(#) sound.man válasza djloui hozzászólására (») Júl 22, 2007 /

Ez minek a nyák rajza? Amúgy jó Valami fetes ha jól látom :yes: De melyik? Ahogy látom ez nem az a 400w-os amit te építettél.
(#) djloui válasza sound.man hozzászólására (») Júl 22, 2007 /

Jol látod ez nem az. Ezt ugy csináltam valakinek 1 basszus gitárkombo-hoz +-80V-ról megy.
(#) sound.man válasza djloui hozzászólására (») Júl 23, 2007 /

+- 80v? Az má jó sok? Hány wattos? 300w? Vagy több?
(#) proksa1 hozzászólása Júl 23, 2007 /

Az olyan 250W 8ohmra, 500W 4 ohmra szerintem.
(#) sound.man válasza proksa1 hozzászólására (») Júl 23, 2007 /

Majdnem eltaláltam edig csak úgy rátippetem. Az biztos jó hangos lehet a feszből itélve
(#) lamalas válasza sound.man hozzászólására (») Júl 23, 2007 /

Azert +/-80V-bol ki lehet hozni 350W-ot is 8ohmon. A feszultsegbol pedig eleg konnyelmu dolog a hangossagra tippelni, mert ez tobbek kozott fugg a megszolalo hangszoro/hangfal erzekenysegetol is
(#) sound.man válasza lamalas hozzászólására (») Júl 23, 2007 /

Hát ja :yes: Mint ahogy le van írva dbase oldalán. Nagyobb érzékenységű hangszóróval hangosabb
(#) fureszk válasza sound.man hozzászólására (») Júl 23, 2007 /

A Garry electonic weboldalán van az eredeti írás.
(#) Müszi hozzászólása Júl 23, 2007 /

Szerintetek ez az erősítő kiadja magából a 100W-ot?
Mert nagyon egyszerűnek tűnik, szerintetek érdemes megépeíteni?
Következő: »»   16 / 2525
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem