Fórum témák
» Több friss téma |
Megvilágítom a mobillal
![]() Amugy az én zokniaim mind egy színü,vagy nem nagy különbség van rajtuk.Sötétbe ,cipőbe elmegy.
Este szólok az asszonynak, hogy készítsen ki egy párat!
![]()
há" mi az, h az asszony még hempereg, miko" má" talpon kéne lenni. Há" reggeli, káve oszt" uccu a kádat kisiká"ni. :zavart1:
amúgy ez egy típus példa (akarhatott lenni). skatulya-elv. hyperprof jól mondta. vagy szandált veszel, ahhoz pedig nem is áll jól a zokni. így biztos, hogy nem is lesz felemás? nos?
Hi
Nekem is lenne egy feladványom: 4 rabnak a fejére két fekete és két fehér sapkát raknak, és a képenlátható módon helyezik el őket (mellékelt ábra) . Az a csík az első után egy fal ő nem látja többikeket, a többiek nem látják őt. Senki sem forgolódhat és nem beszélhet. Az előtte álló spkáját természetesen látja persze ha van előtte valki ![]()
Nos, a megoldások egész jók, zaiké tetszett a legjobban, de hyperprof levezetése a legtutibb!
A megfejtés azonban a kvetkező: Tekintve, hogy az alap felállás ez volt: 25 pár van a fiókban, minimum 26 db zoknit ki kell venni, hisz a legrosszabb esetben 25 különféle, és még egy, ami valamelyikhez muszáj, hogy stimmeljen! Ha viszont feltételezzük, hogy csak 2 különböző színű (fekete és fehér) zokni van a fiókban, akkor elég 3 db ugyanezen okból kifolyólag! Azért szellemes megoldások születtek, gratula! ![]()
Van valami szabály is, hogy milyen rendszer szerint kaptak sapit a "rosszfiúk"?
Mert anélkül elég nehéz kitalálni... Hacsak a fal nem tükröz... ![]() ![]()
csak annyi van hogy tudják 2 fehér és két fekte sapi van. és azt nem hogy mi van a fejükön
![]()
szerintem kettő vagy négy a megoldás.
Hogy miért? Majd megindoklom. ![]()
Hi,
eztet toom. a faltól jobbra a középső. mert ő csak egy feketét lát(vagy fehéret) a mögötte lévő pedig két különbözőt, de ő csak tippelni tud, szal nem mond semmit. mivel nem mond semmit, ebből a középső tudja, hogy a hátső unsure, szal két különbözőt lát, ergó, ha az előtte lévő fekete (or w) így az övé más, tehát fehér. ergo ő találja ki. a nemjel is jel esete. Idézet: „Öröm olvasni Titeket!” Sir! Thank You! ![]() vicsys
Térjetek vissza az elektronkiaval kapcsolatos talalos kerdesekhez, mert azok jok
![]() ![]() ![]()
Semmi újabb feladvány?
Mostanában nagyon csendben vagy, Csapajev mester! ![]() ![]() ![]()
A versenyen dolgozom. Nem is olyan egyszerű: rendkívül jól és egyértelműen kell fogalmazni. Néha már ezzel is álmodom. A minap például álmoban a következő feladatot találtam ki: PIC alapú kis kéziszámológépet kell készíteni, amelyik a 2005-ös személyi jövedelemadót számolja ki. Sok rémálmom volt már, na de ilyen???
Amúgy a kirándulós feladatot még nem oldotta meg senki! Mint voodooooooo (remélem eltaláltam az o-k számát!) helyesen rámutatott: az északi sark jó megoldás. Innen indulva - a föld gömb volta miatt - a négyszögnek gondolt út háromszöggé alakul. De sajna az északi sarkon kívül még számtalan hely van öreg sárgolyónkon, ahonnan a kiránduló elindulhat. Szám szerint végtelen sok. Ugyhogy a déli sark környékére utaló megjegyzésem nem volt véletlen!!!! Üdv Csapajev
Már elnézést de a déli sarkról hogy indul el bárki is délre?
Egy helyben marad :buck: :buck:
A déli sark környéke nem a déli sark!!!!
Az álmok kapcsán: "Tudom miről beszél...", hogy klasszikust idézzek...
![]() ![]() ![]() ![]()
Adok egy utolsó segítséget:
Hogyan lehetséges, hogy valaki nyugatra megy 10 km-t és visszaér a kiindulási pontra? Üdv Csapajev
Az illető a padlóról fellép a nyugati irányba elhelyezett taposógépen. 10km-t legyalogol, aztán ha végzett, visszalép a kiindulási pontra, a padlóra :buck:
egy 10 km hosszú szélességi körön? ( vagy az a hosszúsági??? na ezt buktam föciből...)
az előző feladathoz: ha még azt is belevesszük hogy a mágnesen eészaki sark nem esik egybe a "geometriaival", akkor aztán igazán izgi lesz a feladat...
Ha már ezt tudod, akkor a feladatot is meg tudod oldani.
Amugy a kiránduló meg GPS-t használ...: Üdv Csapajev
Szentem senki nem mondta, hogy egyben megy el annyit arra, lehet, hogy 5-öt megy nyugatra, aztán 5-öt keletre aztán még 5-öt keletre és még 5-öt nyugatra... És vagy, megvárja míg körbefordul alatta a föld
![]() Idézet: „megvárja míg körbefordul alatta a föld” Nekem ez a legszimpibb +oldás!!! ![]() ![]()
Üdv. mindeknek.
Ha én is részt vehetek a versenyen akkor JAJ DE JÓ, HOGY VAN, alig várom már h. kezdődjön !! ![]()
Hát nemtudom! de nekem semmi közöm az elektronikához de szerintem a barangolós megoldása a következő:
Van egy bolygó amelynek a hosszúsági köre 20 km így ha elindul délre akkor az egyenlítön fog elfordulni és menni nyugatra, utána pedig ujra északra, és így visszaérkezik a kiindulási pontra is! De ha csak 10 km-ert akar valamerre gyalogolni akkos egy olyan bolygón van, aminek a szélességi, és a hosszúsági körei is 10km-eresek! igy tökmindegy, hogy merre megy ugyanoda fog visszaérkezni ![]() Képzeljétek el milyen szar lehetett a kishercegnek ![]()
Na meg 3 vulkán...
![]()
akkor gondolom, rajtam a sor. hát kövezzetek meg (csonthulye), de nem nagyon jutott eszembe elektros feladat. (mások által kitalált versenypéldával pedig nem akartam jönni) szal egy egyszerűbb pl, csak, h ne haljon meg a topic.
Egy konferencián száz politikus vett részt. Minden pilitikus vagy tisztességes vagy tisztességtelen. Azt tudjuk, hogy van legyalább egy tisztességes politikus a találkozón. Illetve azt, hogy bármely két politikus közül az egyik tisztességtelen. Hány tisztességtelen/es politikus van a találkozón? |
Bejelentkezés
Hirdetés |